milad-brunnsparken-atal-feature

Foto: Polisen

Inrikes

Milad döms för mordförsök på 9-årig flicka

Publicerad 7/26/2023
Annons

På onsdagen föll dom i det uppmärksammade målet mot livsstilskriminelle 36-årige iranske migranten Milad Salari som i mars i år brutalt och ursinnigt knivhögg en nioårig flicka och hennes mormor när de flanerade i Brunnsparken i Göteborg. Milad döms till 14 års fängelse för mordförsök och grov misshandel men utvisas inte.

Samnytt har tidigare utförligt rapporterat om brottet och Milads bakgrund (se LÄS MER nedan). Något motiv till varför han försökte mörda flickan och mormodern har han inte kunnat uppge. Själv har Milad hävdat ”demoner i huvudet” och minnesförlust.

Flickan åsamkandes livshotande skador medan mormodern kom undan med inte fullt så allvarliga skador. Att flickans liv gick att rädda berodde på tillfälligheter, att det in närheten fanns en specialutrustad ambulans som snabbt kunde sätta in livräddande åtgärder.

LÄS MER: Han åtalas för knivattacken mot nioåriga flickan i Göteborg

Får kraftig straffrabatt och utvisas inte

Åklagaren hade yrkat på 16 års fängelse men Göteborgs tingsrätt valde att mildra påföljden till fängelse i 14 år. Av strafftiden behöver Milad bara avtjäna 9 år efter avdragen straffrabatt och tillgodoräknande av den tid han suttit häktad. Han utvisas inte.

Milad har en digert kriminellt CV sedan han kom till Sverige och är tidigare dömd för bland annat rån, misshandel och stölder. Han stod under skyddstillsyn för de senaste brotten när han attackerade flickan och hennes mormor. Knivarna han använde hade han strax innan dådet stulit i en butik. Han har också en lång historik av att leva på bidrag.

LÄS MER: EXKLUSIVT: 36-årig iranier knivhögg tioåriga flickan i Göteborg

Stats- och vänstermedia mörklägger

Skattefinansierade SVT och SR väljer i sin rapportering att inte berätta för tittare. lyssnare och läsare att gärningsmannen har invandrarbakgrund. Även vänsterorienterade Aftonbladet håller sina läsare i okunnighet om detta.

Domen kan laddas ned och läsas i sin helhet HÄR.

LÄS ÄVEN: VIDEO: 10-årig flicka knivhuggen i magen – ”Allahu akbar”

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
432Regeringen lovade sänka skatten – höjde i stället med 30 procent
Annons