jeff-bezos-blue-origin

Foto: Los Angeles Air Force Base Space and Missile System Center / faksimil Youtube

Utrikes

Miljardär åker på utflykt i rymden

Publicerad 6/12/2021
Annons

I ett inlägg på Instagram meddelar Jeff Bezos, som i flera mätningar utsetts till världens rikaste person, att han kommer hinna före Elon Musk att bli den förste miljardären i rymden.

”Ända sedan jag var fem år gammal har jag drömt om att åka ut i rymden. Den 20 juni kommer jag göra det tillsammans med min bror. Det största äventyret, med min bästa vän”, skriver Bezos på Instagram.

Enligt planen ska Bezos vara en av besättningsmännen i farkosten New Shepard, som byggts och utvecklats av hans eget rymdbolag Blue Origin. Flygturen kommer ta elva minuter och under den tiden kommer de komma 9,7 mil ovanför jordens yta.

Biljett för 23 miljoner

I mars meddelade Blue Origin att man efter sex års utvecklingsarbete och tester snart var redo för en rymdfärd. Vad en biljett kommer kosta är okänt. En av platserna kommer gå till vinnaren av en budgivning som i söndags kväll låg på mer än 23 miljoner kronor.

Även Elon Musk och Richard Branson har haft liknande planer med sina respektive företag, men nu blir alltså Bezos först.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Jeff Bezos (@jeffbezos)

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons