Det brutala våldet sprider sig och barn och minderåriga ungdomar faller allt oftare offer för grova våldsbrott. Under fredagen utsattes en 14-årig pojke för ett brutalt rån där flera gärningsmän var inblandade. Två andra tonåringar knivhöggs och skadades svårt på andra platser i landet.

Under fredagseftermiddagen rånades en 14-årig pojke under, vad som beskrivs som ”våldsamma former” i Växjö. Rånet inträffade vid 16-tiden på fredagen. Pojken misshandlades av ett gäng på fyra till fem personer och blev av med sina tillhörigheter. Enligt SR lyckades han senare ta sig hem på egen hand trots sina skador.

Polisen har hållit inledande förhör och söker nu de skyldiga. I den kortfattade notisen lämnar statsradion inga signalement på gärningsmännen.

LÄS ÄVEN: Pojke rånades – tvingades av alla kläder

Mordförsök

Senare under kvällen hittades en tonårspojke knivhuggen i Norrstrand, i Karlstad. Pojken fördes till sjukhus med ambulans och polisen har inlett en förundersökning om mordförsök, uppger Aftonbladet. Enligt uppgift är offret mellan 15 och 18 år gammal. Han har fått ta emot flera knivhugg och uppges vara ”mycket allvarligt skadad”.

Polisen har spärrat av flera platser i området och en person är inhämtad för förhör. Ingen är dock gripen för dådet.

– Det är flera avspärrningar som är utspridda och flera högintressanta platser, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisens regionledningscentral.

LÄS ÄVEN: Tonåringar knivskurna på buss

Tonårig gärningsman gripen

Även i Nyköping knivhöggs en tonårspojke. Denne attackerades i en matbutik vid Oppeby gård, strax innan klockan 21. Enligt polisen är hans skadeläge allvarligt men inte livshotande. Gärningsmannen, en pojke i samma ålder, hade flytt platsen när polisen anlände men greps senare under kvällen.

Brottsrubriceringen är ännu ej fastställd men kommer troligtvis bli försök till mord.

– Vi är fortfarande kvar och jobbar. Kriminaltekniker är på plats, vi håller förhör och det är en hel del utredningsåtgärder som pågår, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl, till Aftonbladet.