I början av februari utsattes en minderårig flicka för en misstänkt våldtäkt vid kulturhuset Drömmarnas hus i Malmö. Nu misstänks ett par minderåriga pojkar för överfallet.

Det var den 5 februari som flickan stämt träff med pojkarna på köpcentret Emporia tidigare på dagen, sedan åkte trion buss till Rosengård där Drömmarnas hus finns.

LÄS ÄVEN: Här är invandrarna som begärs häktade för gruppvåldtäkt

Enligt uppgifter har polisen säkrat övervakningsbilder på de misstänkta gärningsmännen, och på Malmöpolisen säger presstalesperson Nils Norling att man har en god bild av händelsen.

– Det här rör sig om misstänkt sexualbrottslighet med unga inblandade som omfattas av stor sekretess. Men det jag kan säga är att barn och föräldrar i området inte behöver vara oroliga efter den här händelsen, säger han till Sydsvenskan.

Socialtjänsten

Då båda misstänkta är under 15 år, och således inte straffmyndiga, har polisen dragit igång en utredning enligt lagen om unga lagöverträdare. Detta kan göras ifall brottet har ett minimistraff på ett års fängelse. Utredningar med minderåriga syftar till att bli underlag för socialtjänstens vidare insatser.

I ett inlägg på Drömmarnas hus Facebooksida den 7 februari skriver kulturhuset att man vill ”informera om att det inte skedde i samband med någon av våra verksamheter” och att ”polisen meddelar på SVT att de ser händelsen som en ’isolerad händelse’ och att ’vi ser ingen anledning för människor i allmänhet att vara oroliga’.”

LÄS ÄVEN: Fyra eritreaner gruppvåldtog kvinna – slipper utvisning