På torsdagsförmiddagen larmades polisen om en misstänkts bomb på ett pendeltåg i Gnesta söder om Södertälje. Samtidigt stoppas all tågtrafik kring huvudstaden. Inget farligt föremål påträffades men en person har gripits, misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse

Klockan 11.37 inledde polisen en insats för att undersöka ett misstänkt farligt föremål i tågvagnen efter att en resenär gjort upptäckten, rapporterar SVT.

Polisen spärrade initialt av stationsområdet och den Nationella bombgruppen är på plats för att undersöka föremålet. Avspärrningarna utvidgades senare och drönare sattes in i spaningsarbetet.

Trafikverket uppgav att det handlade om ett bombhot. Efter att platsen genomsökt konstaterades dock att inget farligt föremål fanns på platsen.

Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson hos polisen, sade tidigare på torsdagen att man då inte hade någon misstänkt. Senare meddelade en annan av polisens presstalespersoner, Dennis Johansson Strömberg, att en man i 40-årsåldern gripits misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse.

Både Storstockholms lokaltrafik (SL) och SJ stoppade tågtrafiken kring Stockholm fram till klockan 16.00. Avspärrningarna vid Gnesta station och tågstoppet hävdes senare men förseningar i trafiken förväntas under hela kvällen.

authorimage