Vid 06-tiden på fredagsmorgonen larmades polisen i Uppsala till en adress i området Sala backe. Enligt anmälaren pågick ett våldsbrott i en lägenhet. Patrullen som skickades på larmet anträffade en avliden person.

I bostaden fanns ytterligare en person, som greps misstänkt för mord på den avlidne. Polisen är förtegen om hur den döde bragts om livet, brottets motiv och med uppgifter om ålder, kön och härkomst för gärningsperson och brottsoffer samt vilken relation de har till varandra. De uppges dock inte röra sig om ett gängrelaterat brott.

Bostaden och ett område runt fastigheten spärrades av för teknisk undersökning. Dörrknackning har genomförts i området och förhör inletts med den gripne.

Polisen vill få in tips från personer som kan ha gjort iakttagelser på platsen. Sådana kan lämnas på telefon 114 14.

Tidigare granatattack

Kringboende menar att Sala Backe i motsats till exempelvis Gottsunda är ”ett lugnt område” i staden. Så sent som i november förra året bröts dock lugnet av ett bombdåd i trapphuset till en flerfamiljsfastighet. En granat exploderade och målet antogs vara en polisanställd som bor på adressen.

2016 exploderade flera bilar i området. Det beskrevs som oklart om det var explosionen som orsakade bilbränderna eller bilarna som exploderade till följd av att ha stuckits i brand.