225949
Inrikes

Misstänkt mordbrand i Eslöv – skola totalförstörd

Publicerad 5/5/2018
Annons

Eslöv har den senaste tiden plågats av en våg med anlagda garagebränder. Nu förefaller pyromanerna ha övergått till större objekt. På fredagskvällen brann stora delar av Karl Oskar-skolan i centrala Eslöv ned till grunden. Polisen uppger till Sydsvenskan att man utgår ifrån att branden var anlagd och rubricerar händelsen som mordbrand.

Det var strax efter klockan 20 på fredagskvällen som larmet kom. Ett flertal räddningsenheter från Eslöv och andra närliggande orter var snabbt på plats men lyckades inte få stopp på branden som snabbt spred sig. Hälften av lokalerna brann ned till grunden. Utan den snabba insatsen hade dock även resten av skolan brunnit ned.

LÄS MER: Våg av bil- och garagebränder i Skåne

Vittnen uppger hur man innan branden bröt ut sett personer kasta in föremål, möjligen en brandbomb/molotovcocktail genom en fönsterruta på skolan. Skolområdet har spärrats av för teknisk undersökning.

Polisen förhörde under fredagskvällen ett flertal personer på platsen. Närmare uppgifter om dessa personer saknas och det är oklart om polisen misstänker någon eller några av de förhörda som gärningspersoner till branden som man utgår ifrån varit anlagd.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons