I samband med Israels nationaldag på onsdagen misstänker polisen att någon form av attack hade planerats mot Malmös synagoga. En person har anhållits.

Vid 8-tiden på onsdagsmorgonen hade området kring synagogan spärrats av medan nationella bombskyddet sökte igenom platsen. Ifall något påträffades är oklart. En genomsökning skedde även inuti byggnaden.

LÄS ÄVEN: Socialdemokraterna i Malmö pudlar till hälften efter judehat på första maj

Insatsen skedde efter ett bombhot vilket fick polisen att inleda en så kallad särskild händelse.

– Vad jag förstår är det ingen som skadats. Det som har hänt är något som vi kallar för en säkerhetssituation där polisen har genomfört en sökning. Vi håller oss till informationen som polisen gått ut med, säger Fredrik Sieradzki, talesperson för judiska församlingen i Malmö, till Sydsvenskan.

En gripen

Flera personer hämtades in till förhör under onsdagsförmiddagen. En man greps och anhölls misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

På polisen är man fåordig om fallet.

– Vi har fått in uppgifter som gör att vi vill kontrollera och säkerställa området, säger Sara Andersson vid polisens ledningscentral.

På Judiska församlingens hemsida skriver man att polismyndigheten kommer fortsätta att ha närvaro vid institutionerna som en del av de trygghetsskapande insatserna och man återgår därmed till normal verksamhet.

LÄS ÄVEN: SVT i antisemitisk attack mot Israel: Judar vill mörda barn