Misstänkt tjuvskytt uppäten av lejon

Delningar

En misstänkt tjuvskytt blev massakrerad och uppäten av en flock lejon nära nationalparken Kruger i Sydafrika. Det blev inte mycket kvar av offret.

Kvarlevorna hittades i helgen i en privat vilddjurspark nära Hoedspruit i norra delen av Limpopo, där djur på senare år blivit alltmer tjuvjagade.

– Det verkar som att offret tjuvjagade i parken när han attackerades och dödades av lejon. De åt av hans kropp, nästan alltihop, och lämnade bara huvudet och några andra mindre delar kvar, berättar Moatshe Ngoepe, talesperson för polisen, för nyhetsbyrån AFP.

Ett laddat jaktgevär hittades nära kroppen i lördags morse. Polisen försöker ta reda på offrets identitet.

Förra året upptäcktes att flera lejon blivit förgiftade till döds nära en gård i samma provins och fått sina huvuden och tassar bortsågade. Lejondelar används i vidskeplig traditionell medicin.

Även noshörningar utsätts i jakt på deras horn på vilka det är hög efterfrågan i Kina, Vietnam och andra asiatiska länder, där man tror att det har medicinska kvalitéer.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.