I fransk media uppmärksammas nu att den misstänkte bombterroristen i Lyon är en illegal invandrare från Algeriet.

Det var på fredagen förra veckan som den 24-årige algeriske medborgaren Mohamed Hickem M. levererade ett paket till ett kafé i Frankrikes tredje största stad. Men det var inget vanligt paket utan en bomb paketerad med skruvar, nålar och kullager, rapporterar Breitbart.

LÄS ÄVEN: Fransk stad stänger moské – imamer uppmanade till väpnad jihad

Nedan följer en video som visar det centrala kaféet på gatan Rue Victor-Hugo efter terrorattacken som resulterade i 13 skadade, varav den yngsta är en åttaårig flicka. Enligt polisen var bomben professionellt konstruerad men laddningen var för svag för att döda.

https://www.instagram.com/p/Bx2d9QSne5J/?utm_source=ig_embed

Terroristens cykeltur till brottsplatsen fångades på övervakningskamera och polisen gick ut med en efterlysning som på måndagen ledde till ett gripande.

Enligt uppgifter i Le Parisien ska terroristens DNA finnas på brottsplatsen. I en husrannsakan har polisen även påträffat sprängämnet TATP, även kallat ”Satans moder”, i hans hem. Det är ett ämne som använts i flera blodiga terrordåd de senaste åren, bland annat i Barcelona och Paris.

LÄS ÄVEN: Nya siffror: Islamistisk terrorism i Europa har ökat med 725 %

Den franska tidningen skriver att Mohamed är född i Algeriet och invandrare till Frankrike för två år sedan. Enligt uppgifter från Frankrikes inrikesminister Christophe Castaner kom Mohamed på ett turistvisum men ansökte därefter om ett studentvisum.

LÄS ÄVEN: Frankrike har avvärjt fem islamistiska terrordåd på fyra månader

Mohamed nekades studentvisum och det tillfälliga visumet löpte ut förra året. Trots detta kunde han arbeta i en av stadens högstadieskolor där han beskrevs som en ”en väldigt vänlig handledare, nära med barnen och nära till skratt”.

LÄS ÄVEN: Imam hävdar att Frankrike kommer att bli ett muslimskt land