25-årige Khairi Saadallah trots ha kommit till Storbritannien från Libyen som turist år 2012 innan han sökte asyl och påstod att han var i fara från muslimska extremister för att inte leva ett ”strikt religiöst liv” hemlandet. Innan morden i Reading ska han även ha suttit 12 månader i fängelse för andra brott.

Initialt rapporterade the New Daily att mannen hette Ahmed Hannachi men det verkar vara fel. Istället är det Khairi Saadallah som gripits för terrordådet på söndagen, där tre personer dödades och tre skadades allvarligt.

Gärningsmannen ska även ha varit under MI5:s (Storbritanniens underrättelsetjänst) lupp förra året då de misstänkte att han tänkte resa till Syrien. Men i den utredning som gjordes bedömdes han inte vara ett hot och var inte under bevakning när attacken skedde. Han ska tidigare ha spenderat 12 månader i fängelse för andra brott.

LÄS MER: Libyer gripen för terrorattack i England efter BLM-demonstration

Ett av offren var James Furlong, chef för historiska fakulteten vid Holt Community School i Wokingham, en man som beskrivs som ”en snäll och inspirerande” lärare.

Undersöker mentala problem

Den misstänktes kusin, som bor i Syrien, påstår att Saadallah ska ha ”gillat att dricka och socialisera och levde inte ett strikt religiöst liv alls”. Han erkände dock att han hamnat i ”trubbel” i England.

– Han hamnade i trubbel i England och kunde vara aggressiv men jag kunde aldrig föreställa mig att han skulle dras in i något så allvarligt som detta, sa kusinen till DailyMail.

Samtidigt påstod kusinen att Saadallah ska ha konverterat till kristendomen och ”praktiskt taget är brittisk nu”.

– Jag tror myndigheterna i Storbritannien försökte skicka tillbaka honom till Libyen men han vill inte åka tillbaka. Han har varit i Storbritannien i sju år så han är praktiskt taget brittisk nu.

Polisen undersöker nu om det kan ligga mentala problem till grund för attackerna. De menar även att de inte misstänker att det var fler inblandade i attacken.

Här syns mannen gripas av polisen:

authorimage