20-årige Ibraheem Badra häktas för skotten mot en polismans bostad i Västerås.

Misstänkte polisbostadsskytten häktad

Delningar

➤ 20-årige Ibraheem Badra häktades på onsdagen vid Västmanlands tingsrätt, skäligen misstänkt för försök till mord. Det var i lördags som en polismans villa i Västerås besköts med ett 20-tal skott från ett automatvapen och polisen tror att det var Badra som höll i vapnet.

Badra är hemmahörande i ’utanförskapsområdet’ Angered i Göteborg och är där välkänd av polisen. Han är tidigare dömd för ett flertal grova brott. Det är oklart varför Badra befann sig i Västerås vid den aktuella tidpunkten eller vilket motiv polisen tror att han haft för att beskjuta polismannens hem.

LÄS MER: Gängkriminell begärd häktad för skotten mot polismans bostad

Allmänt pågår sedan en tid tillbaka en kraftmätning där de kriminella gängen flyttar fram sina positioner och försöker tränga tillbaka polisen. Det sker bland annat genom attacker av det här slaget, där polisstationer, polisfordon och polisers hem attackeras med kulvapen, handgranater och bomber.

LÄS MER: Skottlossning mot polismans hem

Badra nekar till brott men har valt att inte överklaga häktningsbeslutet.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

182 KOMMENTARER

 1. Låter som ett uppenbart beställningsjobb mellan gängkriminella på olika orter.

  Om du skjuter X i Västerås så skjuter jag Y i Göteborg.

  Han var nog inte där för att köpa ”Västeråsgurkor”.

 2. Vet inte om det var denna ”högintelligente raketforskaren” som sa till polisen att nu är det de som jagar polisen, och att polisen inte förmår mycket med deras zigzauer mot deras 7,62.

  Som jag ser det, det är ett direkt hot, något som borde ge polisen utökade möjligheter att använda ett kraftigt våld mot dessa. Med andra ord, lägg ner saft och bulle, lägg ner halalkorv och kaffe. Fram med automatvapen, ta hjälp av försvaret. Se till att dessa kriminella invandrare inser att de har tre val:
  1. Lägga ner sin kriminella verksamhet, lära sig svenska, skaffa sig ett jobb.
  2. Lägga benen på ryggen och flytta hem igen, ta upp verksamheten där.
  3. Lägga ner all verksamhet för gott, då han snart dör i en eldstrid.

  • Vilken ” normal” människa kan motsäga dessa sunda åsikter ?
   Sverige behöver mycket mer av Max Paynes ide’er för att komma på fötter igen!

   • Tack, men vet inte egentligen om Sverige skulle behöva mig så mycket. Den generella åsikten tycks vara att vi ska skänka bort oss själva, för världens lycka, typ.

 3. Alla gränser för det acceptabla är passerade i dagens Sverige,ändå fortsätter ”kulturarbetare” och politiskt hjärndött etablissemang att vurma för invandringen.

 4. Det sker många fler skjutningar i Stefan Löfvens rödgröna- och feministiskt styrda Sverige än i andra europeiska lände, visar en forskningsrapport rapporterade P4 Stockholm nyligen.
  Stefan Löfvens Sverige går snart att jämföra med Mexiko, menar forskarna bakom studien.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=6770056
  Det svenska folket måste senast vid valet 2018 få helt nya beslutsfattande politiker och landet måste föras i en helt annan politisk riktning för att återställa det svenska folkets trygghet och säkerhet.

 5. 8 av 10 intagna på svenska fängelser är utlänningar, vilket med enkel matematik ger att 8 av 10 polisingripanden gäller importerad brottslighet.

  Om inte det är skäl nog att avvisa dessa etniciteter från Sverige så vet inte jag vad som skulle krävas.

 6. I maj visade en undersökning från DN att invandrare ligger bakom hela 9 av 10 skjutningar i Sverige.
  Av 100 personer som kopplas till mord och mordförsök där skjutvapen använts har hela 90 stycken minst en utlandsfödd förälder.
  Den stora majoriteten av männen, runt 80 procent, har sina rötter i Mellanöstern och norra Afrika.
  De flesta kommer från Irak, Iran, Libanon, Turkiet, Somalia och Eritrea.
  https://www.dn.se/nyheter/sverige/vanligt-med-utlandsk-bakgrund-bland-unga-man-som-skjuter/

 7. Konstigt nog tycker SVT-publik service ’kvinnliga’ rapportören att Donald Trump gick hårt åt terroristen (29-årige uzbeken Sayfullo Saipov) när han skulle vilja skicka mannen till Guantanamo fängelse i Kuba som straff.

  • Häpnadsväckande analys av Trumphataren och tillika SVT journalisten Erika Bjerström i kvällens Rapport.
   Toppades senare i sändningen med ett snyftreportage om dom ensamkommande barnens rättsosäkerhet med ej tillräckligt engagerade gode män som brister i att passa upp på dom ensamkommande så att barnens rättigheter riskerar att gå förlorade.

   • Informera den hör såssen, Bjerström, att vi Svenskar tycker att Donald Trump är det bästa som hänt svensk politik på mycket länge.

  • Erika Bjurström är i särklass största Trump haterskan på StasiTV. Hatet bara osar ur hennes matinkast när hon med av avsky förvridna ansikte kommenterar händelser i USA som alltid hamnar i hatiska påhopp på Trump. Det är därför hon är så ofta anlitat av StasiTV. Vidrigt var ordet, så j.vla respektlöst mot alla.

 8. Detta har vi Stefan Erdogan Löven och hans släpvagn Dan Eliasson att tacka för.
  Sorgligt att dessa har kört landet i botten.
  Det har tagit 3 år suck.

  • Danne är ju också borgarnas favorit-generaldirektör. De utsåg honom till GD för både Försäkringskassan och Migrationsverket. Jag tror att han blir minister i nästa regering. Kanske justitieminister (fast det vill ju Annie Lööf bli), kanske utrikesminister. Dan Eliasson är blocköverskridande, hans utnämning vore en bra början för fortsatt samregering mellan borgarna och sossarna.

 9. Jaja de små polisflickorna attackeras med kulvapen, handgranater och bomber men vänta bara tills de får sina nya käcka elpistoler, då…

 10. Känd från tidigare brottslighet,va f..n gör han ute då han borde sitta inne och sedan skickas dit han kom ifrån på livstid.

  • Det är inget nytt. Alla svenskar har röstat för detta sedan Tage Erlander införde det. Ingen politiker har opponerat mot det.

 11. Kriminella som är en fara för samhället och begår upprepade grova vålds brott ska kunna utvisas. Medborgarskap som beviljats på felaktiga och falska grunder ska också kunna upphävas. Jag förstår inte vad det är för lagskärpning mot kriminella som justitieminister Morgan Johansson vill ha.

  • Ingen tvekan. Soros kokar vidare, han är gammal. Han vill att hela världen ska dö med honom. En västsemit som kallade sig för ungrare och numera amerikan.

 12. Som kvinna skäms jag för den ”feministiska regeringen” som på alla sätt och vis kontinuerligt daltar med mångkulturen, den femte ryttaren i apokalypsen.

 13. Jaha, jag som trodde det var jättefarliga ryssar som nu igen försökte påverka vår demokrati eller någon av de jättestora grupper nazister som hotar oss alla i detta avlånga land.

 14. Tur man inte är ”skälingen misstänkt” för ett brott….för då kan man ju hamna på samnytt med blid och bakgrund.!!!!
  Skulle inte förvåna mig ett skvatt om denna snorunge är skyldig…men är det inte bättre att vänta in en dom eller ett erkännande innan bildpublicering.?

 15. Vad som saknas i redigörelsen är Ibraheem Badras invandrarstatus, visumtyp, ankomst till Sverige, medborgarskap, arbete eller sysselsättning. Skulle ni inte kunna lägga till det också? Är fanskapet utvisningsbart?

  • Det går inte att utvisa denna person.

   Enligt Nyheter idag:

   20-åringen är enligt Skatteverkets folkbokförings­register född i Sverige till invandrare från Mellanöstern. Mamman kommer från Beirut i Libanon medan pappan är från Homs i Syrien. 20-åringen har två syskon men är själv ogift och har inga barn. Enligt domstols­handlingarna är mannen folkbokförd på en c/o-adress i Angered i Göteborg, men det framgår att han egentligen bor i Västerås.

   • Palestinier således. Palestinier betraktas i Sverige av obegriplig anledning som halvgudar. Det finns nog någon advokat från t ex Bodströms byrå, som kan få Badra frikänd.
    Man kan höra advokaten ”Från den vinkel Badra stod, när han sköt, är det omöjligt träffa polisens dörr” eller ”Badra hade precis blivit utkörd hemifrån av sin pappa för han höll på med droger, så Badra var lite ur balans och Badra hade inte alls någon avsikt att skrämma polisen ”.

 16. Stäng bron!
  Gör SwExit!
  Starta rejäl hjälp till hemländerna!
  Utvisa alla som skadar Sverige och befolkningen!

  Så kommer nyhetsrapporteringarna se annorlunda ut!

 17. Och svenska PK medier mörkar som vanligt ursprunget för den häktade. Med ett undantag, om det efter deras omfattande efterforskningar skulle visa sig att gärningsmannen hade svenskt påbrå skulle det nästan generera krigsrubriker på löpsedlarna!

 18. Vi ser varje dag konsekvenserna av den humanistiska feministiska
  stormaktens fatala misstag. Men vi ger inte upp, vi kommer att
  satsa X-Miljarder på integrering, mot rasismen, nazismen, främlings-
  fientligheten, vi socialdemokrater har ALDRIG backat för
  UTMANINGAR !. Amen.

 19. Polisen laddar upp motståndet genom massuppsägningar, tomma platser på polishögskolan, en politisk kommissarie som chef, poliser med hästsvans som tror de är fritidsassistenter och elpistoler.

 20. Ta denne Badra och hela dennes släkt utan undantag och deportera dom. Om det finns andra som protesterar – deportera dom också.

 21. Denna lilla ökentermit , har nu torskat !!! nu blir han uppgraderad i nåt nätverk !!! Jag kräver utvisning med omedelbar verkan !!!

  • Lite skrattretande är det ju att svensk militär skickas utomlands på uppdrag för att göra samma jobb som behövs i sverige….då kallas det ” att hjälpa”!

 22. Blir han fälld, så skall han givetvis utvisas, finns inga humanitära skäl att en sådan person skall ha rättigheten att vara kvar i Sverige!!!

 23. Om han är skyldig så borde han dömas till livstids straffarbete i något före detta sovjetiskt fångläger, det är det enda som motsvarar hans brott.

 24. Han borde i sanningens och rimlighetens namn bli dömd för mordförsök på varje enskild person som befann sig i byggnaden. Bör sluta på minst 20 år i buren och livstidsutvisning till föräldrarnas hemland. Men vi känner ju till Svea Rikes flathet…

  • Minimum 20 år , jag antar att det inkluderar försök till barnamord också . . Då kan vi lägga på 10 år till ( i min värld) !

   Men jag är säker på att han får ett minimalt straff om de bara är överens om att det är rätt person !

  • Har Donald Trump uttryckt att man borde skicka Ibraheem Badra till Guantanamo ?
   Eller är det bara du som är dum i huvudet, så vanligt folk inte förstår vad du skriver ?

 25. I svensk media framställs den vite svenske sextrakasserande mannen…

  och alla de enorma mängder nazister som fyller gatorna…

  som de stora samhällsproblemen.

  Eller…?

 26. Som utflyttad svensk så kan man bara säga:
  ”Som man bäddar får man ligga!” (oerhört tråkig utveckling)
  Nedrustning av alla väsentliga samhällsåtaganden för den laglydiga och skattenedtryckta ursprungsbefolkningen till förmån för dessa grava inkommande sociopater kan ju bara leda till elände och ännu mer elände.
  Hur länge kommer det att finnas personer som vill upprätthålla lag och ordning i Sverige. Kön till polishögskolan kan jag tänka mig krymper varje år och inte bara den utan alla yrken inom det svenska skyddsnätet.

  • Njae – han vart nog insläppt av Alliansen ska du se.Du vet, dom som vägrar samarbeta med SD och som vill bygga Moskeer i Karlstad.

  • Exakt vad jag också tänkt o skrivit förr , hur många har flytt från fängelser och polis av de vi har här ?
   Finns det länder som tömmer sina fängelser likt Cuba gjorde och gav dom ordern ” Åk till USA eller acceptera att bli avrättad” !

   I filmen ”scarface” så får man en Holly Wood-version om hur det gick till då på 60-talet !

    • Vår regering vågar inte tänka tanken att fakta är unikt och står för sig själv , blandar man in rasism , åsikter eller annat i faktan så är det inte fakta längre . . . bara en missledande rövarhistoria ! !

 27. Advokaten kommer att säga att någon tagit hans mobiltelefon, gjort dådet för att framea honom. Han är jätteoskyldig! Sen tror rättsväsende på storyn och han kan fortsätta sin kriminella bana,

 28. Kan ingen politiker berätta för oss att hur denna man skall kunna hjälpa till att förbättra pensionskapitalet, göra sjukvården och skolan bättre osv.

  • Denne lille terrorist, Ibraheem Badra, deltar aktivt i att förbättra det Svenska
   pensionskapitalet men varken han eller övriga importerade gangsters är medvetna om detta. Ju fler brott som begås desto mer insatser krävs av
   polisen, rättsväsendet, sjukvården, försäkringsbolag, byggbolag etc. Mervärdet av dessa extra jobbinsatser genererar ju mer skatt till
   statskassan å så sätt måste man ju ge de importerade gangstrarna en eloge för de jobb som efterfrågas pga. deras aktiviteter utanför lagens råmärken.

   • Fel fel fel! Tino har förklarat att detta fenomen inte genererar tillgångar. Han drar parallellen med att om man slår sönder en ruta genererar det jobb för glasmästare m. Men det blir en nettoförlust för samhället toti.

  • Dom samlade kostnaderna för den ökande kriminaliteten pga massinvandringen måste vara enorma, jag vill veta vad det kostar skattebetalarna.

 29. Det går snabbt åt hvete nu. Hela Sverige är idag utsatt av dessa skadliga parasiter som bara blir fler och fler.

  Till och med SD har givit upp och blivit ett etablerat parti som vill ha miljardbidrag till propaganda-TV och radio.

  • Om du lyssnar på herr Åkesson när han förklarar så säger han att betalningsmodellen är okej , men i övrigt så är svensk public service riktigt usel och partisk !

   Men det är illa att som nu när det betalades per hushåll mot att det snart ska betalas med 1200 per person med någon form av inkomst ger ett ohyggligt uppsving i ekonomin hos propagandaapparaten !

   Eftersom det blir staten som tar in pengarna så går säkerligen en del till presstödet för våra propaganda-skribenter hos Aftonlognen och andra ! ?

 30. Det skall bli intressant att följa rättegången. Om det blir fällande dom så borde straffet bli extra hårt, eftersom att det planerat överfall mot en polis. Jag misstänker att domstolen kommer att mer väga in den låga åldern o.s.v. och domen kommer att bli under 5 år. Förhoppningsvis har jag fel och domen blir minst 10 år.

   • Frihetsberövande straff kommer han att få. Att ge sig på ordningsmakten, skjuta in genom ett hus utan att veta var människorna innanför befinner sig, vapen brott…. innebär alltid frihetsberövande straff. Jag misstänker att det kommer att stanna på 3-4 år p.g.a. hans låga ålder. Ett 10-års straff vore mer rimligt. I Sverige får i princip alla 2/3 reduktion av sina straff, avsett hur de uppträder i fängelset.

    Låt oss säga att det var frågan om en företagare som han ville pressa på pengar. Då tror jag knappast att han vore gripen. Polisen prioriterar trots allt brott mot de sina.

 31. Om Sveriges kartellpolitiker inte hade arbetat för den globala makteliten utan för det svenska folket hade den här gangstern med rötter i Libanon och Syrien aldrig fötts i Sverige och aldrig utgjort en livsfara för polis och allmänhet i Sverige.

 32. En kvalitetsarab som tycksyndom kvinnorna tycker skall fylla våra gator och torg. Se så bra det blir. Är man tvungen att kalla sin mamma både för mamma och syster så blir det så här.

 33. Även om de flesta är pensionerade kalla in baseballigan. Dagens HBTQ certifierade poliser håller inte måttet.

  • En del har gått vidare till andra yrken!!!
   Var ju inte så populärt av sossar att slå ihjäl deras röstningsunderlag!!!

 34. Jämfört med de IS-krigare som Sverige nu tar väl hand om och låter gömma sig hemma hos mamma är det här brottet ingenting. Likabehandlingsprincipen måste iaktttas. Skicka hem honom till mamma!

 35. Åh va roligt! Så han är en av alla de som är högutbildade, läkare, entreprenörer, ingenjörer etc.
  Gud så bra det kommer att bli! Ja, nya spännande Sverige. Så spännande. Dumma polisen som inte fattar att det är synd om honom bara!

  *ironi*

 36. Rättsväsendet i vårt arma land är totalt kass. Allt oftare får man läsa och höra att kriminella är kända av polisen sen tidigare. Lik förbaskat ränner de kriminella omkring i samhället som fria fåglar. Helt obegripligt.

  • Mexico när det var som värst , eller Liberia när det var som värst ?

   När Löfvens regering har nått målet så är det en fullt normal händelse att t.ex skötsamma knegare mördas på väg till/från jobbet då de rånas och ALLA barn i skolorna är narkomaner ! !

   Ekonomin vill han också sänka till ett hopplöst haveri och likaså med alla vitala samhällsfunktioner !

 37. Jag vet att det låter tufft och hårt, men Sverige har fått vad landet förtjänar. Slänger man ut riktiga raketforskare ( Indier i Kiruna som glömde förlänga sitt visum med 2 dagars förfallo, stod om det i forna avpixlat) samtidigt som man gulligullar med kriminella araber, då ska landet bara åt skogen. VArför?
  Jooo! För svensken sitter fortfarande skiträdd och trycker i sin håla istället för att mobilisera sig och ta tillbaka landet.

 38. Vilket konstigt namn han har. Jag som trodde att det var en etnisk svensk högerextremist. Det är ju det största hotet mot Sverige idag.

 39. Reporter igår på Västmanlands Nyheter som intervjuade den misstänkte gärningsmannens advokat ”Hur mår han”? OBS! Han menade den misstänkte skytten och inte brottsoffret som fått sitt hus sönderskjutet. Svensk journalistik i ett nötskal.

 40. Om det skulle vara Mora Tingsrätt som dömde så vore oddsen stora att han bara promenerar ut som en fri man.
  (Veckans Brott nu i veckan)

 41. Det blir väl samhällstjänst.

  Man undrar om fanstyget är svensk medborgare eller om vi kan slänga ut honom på sikt.

 42. Vilken ful jävel!
  Det enda positiva med den här idioten är att polisen förhoppningsvis vaknar upp och slutar vara så mesiga samt att dom sparkar ut det största hotet Dan Eliasson.

  • Kommer aldrig att hända Dan ”spyan” Eliasson kommer att hävda hans traumatiska bakgrund och uppväxt, kommer att få lite samhällstjänst och psykologhjälp, en fin lägenhet och framtiden tryggad med våra skattepengar!

 43. Han får helt klart samfunnsstraff pga lav IQ. Sosialistiske domstoler trenger bare et blikk på muslim-trollet. Kanskje en bedre bostad med formaninger om å skyte litt mindre.

 44. Måste ju vara helt störd om man ger sig på polisen efter jobbet….
  Hans ev barn kunde ju stått bakom dörren!!
  Jag säger bara dåre
  Nä utvisning direkt på 50 år

 45. Men…………. DOM säger ju att det ALDRIG har varit säkrare att leva o bo i Sverige!!!!! Näää!!!! Utvisa smutsen ink. Hans familj så att dom förstår att vi menar allvar!!!! ☠️

 46. Ibraheem Badra . . .
  Ännu en av ”Svetsar-Steffes” och Godsvenskarna importerade MENA-blattar som förmodligen blivit KRÄNKT och kräver att få återupprätta sin HEDER!

 47. advokater tjänar bra med anne i spetsen, de gillar system då det föder dem osedvanligt bra, försvara att ta in dem, få pengar för att försvar de som skall bort (i praktiken inga), och sedan försvara dem när de lever i kriminalitet i sverige, för jurister är detta en win-win situation för deras egna plånböcker

 48. Men släpp honom genast! Inte ska han behöva sitta häktad för lite vapenbrott. Sätt honom först i bostadskön innanför tullarna… stackarn.

 49. genom att sitta häktad ett tag kan han bli riktigt rik när han släpps efter att ha blivit friad av syltryggarna.

 50. Denne multikriminelle filur är tidigare dömd för olaga hot, övergrepp i rättssak, olovlig körning, grovt brott, vid två tillfällen, rattfylleri, narkotikabrott vid två tillfällen, ringa narkotikabrott vid fyra tillfällen och brott mot knivlagen vid två tillfällen.

  Hur kan det komma sig att han trots detta fått gå lös i samhället??

 51. Han är snart ute igen. Detta är vad sjuklövern ställt till med. Nu kan inte ens poliser skydda sig längre. Ska vi stå ut med en stor invandrad kriminalitet eller göra något åt det? Det kan inte vara rasistiskt att förpassa de här gökarna till det land de kom ifrån. Man ska väl inte skydda folk som vill sno våra pengar och göra oss illa.

LÄMNA ETT SVAR