Misstänkte polisbostadsskytten häktad
20-årige Ibraheem Badra häktas för skotten mot en polismans bostad i Västerås.

➤ 20-årige Ibraheem Badra häktades på onsdagen vid Västmanlands tingsrätt, skäligen misstänkt för försök till mord. Det var i lördags som en polismans villa i Västerås besköts med ett 20-tal skott från ett automatvapen och polisen tror att det var Badra som höll i vapnet.

Badra är hemmahörande i ’utanförskapsområdet’ Angered i Göteborg och är där välkänd av polisen. Han är tidigare dömd för ett flertal grova brott. Det är oklart varför Badra befann sig i Västerås vid den aktuella tidpunkten eller vilket motiv polisen tror att han haft för att beskjuta polismannens hem.

LÄS MER: Gängkriminell begärd häktad för skotten mot polismans bostad

Allmänt pågår sedan en tid tillbaka en kraftmätning där de kriminella gängen flyttar fram sina positioner och försöker tränga tillbaka polisen. Det sker bland annat genom attacker av det här slaget, där polisstationer, polisfordon och polisers hem attackeras med kulvapen, handgranater och bomber.

LÄS MER: Skottlossning mot polismans hem

Badra nekar till brott men har valt att inte överklaga häktningsbeslutet.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Mats Dagerlind

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.