fallon fox
Utrikes

MMA-fighter föddes som man – knäckte skallbenet på kvinnlig motståndare

Publicerad 10/25/2018
Annons

Världens mest kända slagskämpe som är trans, Fallon Fox, mötte 2014 Tamika Brents som fick både hjärnskakning och skallen knäckt. Är detta ännu ett område där den politiska korrektheten gått för långt, frågas i en text på sajten BJJ Fanatics.

2006 reste Fox till Thailand för att genomgå alla de nödvändiga operationerna för att även fysiskt se ut som en kvinna. Processen med hennes licens omgärdades av kontrovers och många välkända slagskämpar och kommentatorer var emot beslutet att tillåta henne slåss mot kvinnor i MMA.

Matchen mot Brents 2014 varade bara i några minuter. Blodet forsade då Fox slog och slog tills Brents förlorade på teknisk knockout.

Efteråt berättade Brents att hon aldrig känt sådan kraft och styrka från någon annan kvinna hon slagits emot. Hon uppgav även att hon aldrig känt sig så övermannad och tillade att hon själv är en abnormt stark kvinna.

Hon var emot att Fox tilläts gå matcher mot kvinnor. I vilket annat jobb som helst hade det funkat, men när det gäller just kampsporter är det helt enkelt inte rättvist, menade hon.

”För 20 år sen kunde en man sättas i fängelse om han slog en kvinna så hårt att hon skickas till sjukhus. Nu kan han få betalt för det.” kommenterade författaren Ashley McGuire.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons