Mobilisera mot censurlagarna

Delningar

➤ KRÖNIKA  Historien borde ha lärt oss hur diktaturer uppstår. Sakta, till en början omärkligt, beskärs de mänskliga rättigheterna. Förbud och censur skärps för att tysta dem som protesterar. Syndabockar utmålas som hot mot staten och förföljs. Så följer angiverisamhället och inspärrning av dissidenter. Då är det för sent att rädda demokratin. Det är naivt att tro att detta inte kan hända i Sverige. Det trodde inte heller ryssarna, tyskarna, rumänerna, chilenarna, spanjorerna eller alla de andra folk som tvingats leva i diktaturer.

Nu föreslår vår regering att våra grundlagar om tryckfrihet och åsiktsfrihet ska ändras. Censurlagar ska införas. En dramatisk inskränkning av det fria ordet. Det borde vara den största frågan inför valet, men de styrande sveper in frågan i dimridåer och hoppas att besluten ska tas utan att folket får information och hinner reagera.

Eftersom det handlar om ändring av våra grundlagar krävs att beslut tas av två riksdagar med val emellan. Man räknar med majoritet i nuvarande riksdag och hoppas att vilade beslut tas i avvaktan på nästa riksdags slutgodkännande. Motionen om censurlagarna är underskriven av Stefan Löfven och tycks stödjas av alla partier – utom Sverigedemokraterna.

Förslagen har som uppenbart syfte att förhindra enskilda och alternativa medier att få tillgång till offentliga handlingar och att kunna straffa den som sprider sådana olovliga uppgifter. Undantagna är ”seriösa” medier som Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Sveriges Radio och Sveriges Television. De kommer alltså att vinna fördelar och lär inte framföra negativ kritik mot grundlagsändringarna.

En listig plan av justitieminister Morgan Johansson som väl får antas vara upphovsman till censurförslagen. Dessa ”seriösa” medier får dessutom från Vinnova (Sveriges innovationsmyndighet) 13,6 miljoner skattepengar för att skapa ett automatiskt program för att värdera nyheters sanningshalt. Med algoritmer ska alltså datorn avgöra vad som är fejknews.

En absurd, idiotisk tanke eftersom algoritmer programmeras av människor med förutfattade åsikter som alla andra. Det betyder att nyheter kommer att bedömas utifrån vem som är avsändare snarare än vad som är sant. Vad svarar datorn t.ex. på frågor om Guds existens eller om vi lever i ett demokratiskt samhälle? Hade vår utveckling styrts av automatiserad nyhetsbedömning skulle de flesta revolutionerande upptäckter och uppfinningar aldrig kommit till stånd. Jorden skulle fortsatt vara platt.

Innovationsmyndigheten slösar alltså miljoner på att skapa ett instrument som ska hindra nytänkande och innovationer. Medan det ännu inte är straffbart vill jag passa på att kalla dem som fattat detta beslut för historielösa korkskallar!

Uppseendeväckande nog är det bland alla folkvalda bara Sverigedemokraterna som protesterar mot detta. De kommer att kräva folkomröstning i censurfrågan. För det krävs först 10% av riksdagens röster. Det klarar Sd med egna mandat. Därefter krävs inom 15 dagar omröstning om folkomröstning. Då krävs 1/3 av rösterna, vilket betyder 117 röster. Bifalls detta måste beslutande folkomröstning hållas i samband med nästa val.

Rimligtvis finns även inom andra partier ledamöter som motsätter sig censur i Sverige. Även om Miljöpartiets talesperson Agneta Börjesson meddelat att man inte anser att svenska folket ska få rätt att besluta i frågan. Förhoppningsvis förlorar Miljöpartiet med detta folkfientliga ställningstagande de sista väljare som kunnat rädda dem kvar i riksdagen. Några, även bland de galnaste miljöpartister, måtte ju ändå värdesätta demokrati, åsiktsfrihet och det fria ordet.

Jag vädjar alltså till dig som värnar demokratin att reagera. Dela den här texten och andra som uppmärksammar detta allvarliga hot mot det fria ordet. Kontakta dina lokala partirepresentanter, dina riksdagsledamöter, skriv insändare, tala med släkt och vänner och arbetskompisar, gå in på stoppagrundlagsandringen.com och anslut dig till motståndet etc. Innan det är för sent. Vi kan inte sedan urskulda oss inför våra barn med att vi inte visste.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

401 KOMMENTARER

 1. Var inne nu och skrev på uppropet, i nästa vecka skall jag kontakta dessa demokratins fiender, råder alla att göra detsamma.

  • Nope. Jag lämnar landet senare i år, jag rekommenderar alla att göra det medans det fortfarande är praktiskt möjligt.

   • Ja, skulle kännas mycket bättre om du inte var ensam eller? Vi Sverigevänner är ju trots allt så utsatta i detta landet att man inte ens kan fly utan moraliskt stöd från likasinnade. Misströsta dock inte, du kommer få mängder med upvotes och inlägg som stödjer dig, om nu Sverigevänner ens läser denna artikel då den trots allt uppmanar er att göra någonting. (Vad har vi gjort för fel? Varför ska vi behöva säga ifrån?)

    Så flytta bara, du har mitt helhjärtliga stöd och när du inför dina nya landsmän behöver försvara ditt val så be dem ringa mig, jag kommer tala om för dem att du och dina gelikar gjorde allt som kunde förväntas av er.

    Vi läser ju trots allt i tidningarna om den hemska utvecklingen och den kryper allt närmare, idag såg jag exempelvis en punkare på ica med överstruken SD-logga, fy så hemsk, här där jag bor!??
    Det satt en lapp på anslagstavlan också, som uppmanade folk att komma till ett möte angående brottsutvecklingen. Men oroa dig inte, jag sa med stark stämma inför alla som stod där hur meningslöst sådana initiativ är och att allt var Palmes fel, och att de borde fly landet allihopa.

    Tids nog inser alla hur illa det är, vi måste bara kämpa hårdare för att få landet att förfalla, så att alla inser hur illa det är. Innan du flyttar försök göra så stor skada du bara kan, för Svea Rikes skull, med lite tur så kommer du få anledning att återuppta facebook och kan tala om för din bekanta hur rätt du hade.

 2. Tack Malm! Regeringen inför Kommunism och Fascism inför öppen ridå för alla att se. Man säger: Foga er efter Agenda 2030 eller möt konsekvenserna. Man avskaffar demokratin i demokratins namn! Kan man inte åtala dem för det?!

 3. Ingen tänker att nu ska vi införa diktatur och förtrycka folket. Det görs för att man tror man är på den goda sidan som vill styra landet i rätt riktning och ändamålen helgar medlen. Sverige är ingen diktatur men verkar i varje fall vara på väg till ett negativt demokratiindex om makten bara får granskas av vissa regimtrogna tidningar. Sen kan man reflektera över den makt media har. Varken sossarna eller Moderaterna hade vågat ställa sig bakom censur om media hade granskat det och tagit ställning. Nu sker det under radarn och anses ofarligt av t.ex. M. Varför de inte gör det kan man spekulera i.

 4. Sjukvården är väl största frågan inför valet (det där som ABSOLUT INTE har någon som helst koppling till fortsatta jättelika invandrings-volymer)?

 5. Det hela är egentligen skrattretande infantilt – om det inte vore för att det är så fruktansvärt allvarligt.Fattar inte politikerna vad dom sysslar med? Skäms dom inte?
  Hyllade dom inte mangrant MUREN som föll? Svenska Artisteliten som brukar stå upp för yttrandefrihet och allas rättigheter? Var är dom nu? Mikael Wiehe , Eva Dahlgren , Thåström , Lundell? Fattar dom inte vad som håller på att ske?

  Diktaturens kreatur var det en gång en statsminister som sa – nu händer det här. I vårt land.

 6. Censurlagar, ”…borde vara den största frågan inför valet, men de styrande sveper in frågan i dimridåer och hoppas att besluten ska tas utan att folket får information och hinner reagera.” Detta har Malm rätt i.

  Sedan är det som med alla andra frågor, ett ämne som intimt hänger samman med invandringen. Eftersom invandring, migration, immigration, ja vad man nu än benämner invasionen.

  Det finns få områden politiker, media som etablissemang så oförblommerat ljugit, förtigit och förvrängt som frågan om invandring.

  Nu skall det försvåras ja rent av förhindras att dessa lögnare skall kunna plockas fram i ”ljuset”. Garanterat att de kommer att misslyckas, precis som kampanjen mot en sökmotor på nätet kommer att misslyckas. Det fria orden är som vatten och det kommer bara att rinna en annan väg. Därtill med förstärkt kraft.

  • Det hela handlar EGENTLIGEN , till syvende och sist om Globalismen.
   Invällningen är en del av den – men det finns många , många andra delar också.Folk får alltmer upp ögonen för att verkligheten diffar från den fastlagda kartan.Och då säger Makten. Det är KARTAN som gäller oavsett.
   Därför behövs nu Censur.Rösterna som säger – vänta nu lite här…..Ögonen som ser , och Öronen som hör – har helt enkelt blivit för många. Gränsen för vad makten klarar – är nådd.

 7. Rolf Malm, tack för dina artiklar som genomsyras av stort förnuft och historik.
  I veckan har jag återigen reagerat på medias rapportering t.ex. det fakta att man lyfter fram Kim Jong Un’s närmande till Syd Korea i väldigt positiva ordalag, diktatorn som inte skulle tveka att låta miljoner av sina egna svälta ihjäl av princip eller att döda sin styvbror. Samtidigt så beskriver man Donald Trumps förslag till skatt på prisdumpat Kinesiskt stål som något fasansfullt- ja det blir ju mer jobb åt Amerikaner då!
  Det är dags att svenska journalister drar ut huvudet ur kommunismens rumpa och börjar se klart!

 8. Kommer inte att ske.
  Lyssna på Lars Bern på han blogg och swebb tv där man får en förklaring på ett pedagogiskt sätt. Vi är så belånade så vi protesterar inte längre för vi är inte fria.

  • Exakt så är det! De allra flesta är inlåsta i en skuldfälla skapad och orkesterad av storkapitalet aka de privata storbankerna. Att ensam uttala sig mot makten kan med stor sannolikhet bli en kostsam historia där man riskerar blir utan försörjning, bostad och vänner. Protester måste ske i stor skala. Det lär bli svårt men måste till slut göras.

   • Du har rätt. För i tiden blev det uppror av det som sker i Sverige. Men som sagt vi är inte fria. Utan den som inte sitter i skuld utan har ett boende som kan säljas och få en bra peng bör nog lämna Sverige.

 9. Socialisterna kan skicka vänliga hälsningar till BATRA och Kristersson, DÖ 2014!!!
  Ligg lågt Jimmy och SD, ”dom andra” förgör sig själva på svenska folkets bekostnad.

 10. Mycket väl formulerat, men frågan är om det räcker..? Eller om det är försent. Jag brukar inte vara pessimist, jag avskyr att vara pessimist. Men jag försöker samtidigt vara realist. Och jag märker bland mina arbetskamrater att vissa INTE vill tänka.

  Jag kan ta ett exempel. En jag känner, röstar på MP. Varför? För att, enligt denne, är MP det enda parti som står emot SD. Så jag frågar vad det är som är så hemskt med SD, och får till svar att SD är rasister… Vad är det rasistiska, frågar jag då. Kan jag kanske få ett exempel..? Svaret jag får, är ”men alla vet ju att SD är rasister”. Och då frågar jag än en gång, vad är det rasistiska? Lyft fram något konkret, i dagens läge, som bevisligen är rasistiskt. Men jag får inget svar. För personen i fråga är övertygad om att denne gör rätt. Att rösta på MP är att motarbeta SD, och det är ju förvisso helt korrekt. Men samtidigt är det ett steg att motarbeta Sverige.

  Vi vet hur maktkåt Stefan Löfven är. I hans fantasi, är han redan statsminister nästa period med. Sen går han i pension, och lever gott på de pengar han får i pension. Han kommer inte att bli en ”fattigpensionär”. Han kommer aldrig att förstå det vanliga människor klagar över. Han har gjort karriär, han har tagit sig upp från att ha varit en enkel svetsare – utan fullgjord utbildning – till statsminister. Så han sålde ut Sverige, skapade kaos, var med och förstörde det samhälle hans förfäder hade skapat, men vadå? Du kan inte göra en omelett, utan att krossa äggen.

  Så hans parti skapar lite trollfabriker, men vadå, det är ju för den goda saken skull. Och för säkerhets skull ska han stoppa sanningen från att spridas. För han ska ju bli statsminister en period till. Och han har ju stöd från de andra partierna med. Det är bara de där ”SD” som är emot, men vadå, de är ju inte så stora ändå. De protesterar, men låt dem protestera. Trollfabrikerna sprider ju ändå lögner om dem. Och snart är sanningssägarna tystade.

  Så det är detta vi måste motarbeta. Till varje pris. Sprida sanning, sprida fakta, få folk att inse att det är DERAS FRAMTID som vi pratar om. Inte bara om SD sitter i regeringen eller inte, utan vår framtid. En där vi får yttra oss, eller en där vi måste vara försiktiga med vad vi säger, vad vi tycker. En där vår granne gladeligen anmäler oss, för en guldstjärna i kanten.

  Jag har läst om hur det gick till i DDR, jag läser om hur det går till i Nordkorea. Det är ingen vacker läsning. Men jag kommer inte att läsa om det i Sverige. Antingen för att vi lyckas stoppa det, eller för att censuren tagit över det.

  Så detta kan vara vår viktigaste kamp. Vår största strid. Vi kan inte enbart lita på våra politiker. Vi har ju sett vad de går för. Till och med inom SD finns/fanns det falska människor. Exempelvis Pavel Gamov, som skämde ut sig så kapitalt i Ryssland, och sen blev grinig när inte SD förlät honom. Sådana finns överallt. Därför måste VI, folket, väljarna, engagera oss i denna fråga. Och inte bara rösta rätt, utan även bevaka våra politiker. Och se till att de håller sig i skinnet. Annars kommer historian att återupprepa sig.

 11. Sanningen ska stoppas till varje pris. Löfven ljuger rakt ut t om offentligt i USA. Svåra tider väntar oss Sverigevänner och sanningssägare minsann.

 12. Det är obegripligt att moderaterna ställer upp på censur. Nu har vi facit – ni har valt fel partiordförande – en som är en kortare klon av Reinfeldt. Detta måste SDare ta upp varje gång vi möter en moderat.

 13. Tänk att de som tycks hata det egna landet drivit Sverige till den här vidriga situationen med censurlagar.Utomordentligt skrivet Rolf Malm !

 14. Är sanningen för obekväm döps den om till hat och censureras. 13,6 miljoner kronor från medborgarnas skattepengar för att tysta ett folk! Blodspengar till demokratins dödgrävare!

  • Vi ser hur Google och Youtube attackeras i dagspressen. Inte sällan från kommunister och liberaler som tycker att viss information är farlig… för andra än de själva. Proletariatet kan inte exponeras för sådan information.

   Man vill få bort filmer på Islamistiska krigsförbrytelser eftersom deras egna organisationer är infiltrerade av dessa grupper och avslöjanden kan skapa spänningar.

   • Så rädda att de tillgriper censur för att sudda bort verkligheten från nätet. Desperationen är tydlig. Men det är också i upphetsat tillstånd de gör misstag. Som att ge en djurplågare, mytoman, troféjägare 600 000 för att jaga äldre kvinnliga pensionärer att sätta dit för HMF…

   • Tror inte proletariatet är mer pk än andra. Pk åker taxi mellan Södermalmskrogarna när de testar olika menyer och tusenlapparna flyger i luften och de vet inte vad som är fram och bak på en spade eller en skiftnyckel.

 15. Och nu när det ryktas om att toppmötet USA – Nordkorea ev förläggs till Stockholm spricker väl tuppkammen på svetsarpajasens tomma halsklump. En mycket farlig man för Sverige och demokratin!!! ”Klart vi finns där”. Att sköta egna landet klarar han inte. Men springschas för stora statsmän kan äcklet!!! Fy f-n säger jag!!!!

 16. De små stegens tyranni!
  Nu/snart är vi där, dagen då Sverige upphör att vara en demokrati!
  Agenda 2030/Kalergiplanen globalisternas våta dröm, kan inte genomföras utan massinvandringen!
  Men det växer ett allt större motstånd och det måste krossas, så arbetet kan fortgå!
  Det här vet media, makt och elit, det är ju därför som grundlagen ska ändras/”betrodda” medier ska avgöra vad som är sant eller falskt!
  Så att vi inte ska få reda på vad som sker eller möjlighet att kunna påvisa vad de håller på med, förrän det är för sent!
  Måste ju erkänna att framtiden ser rätt dyster ut med bara två val! Ge upp eller ta strid!

 17. Jag sprider såna här texter bland mina vänner och bekanta och jag har skrivit under, mycket mer kan jag inte göra tyvärr..Tack Rolf för texten.
  I dagarna har jag sagt upp bekantskapen med min PK-kompis…det gick inte längre att låtsas och hålla god min.

 18. Syftet med krönikan är rätt men din analys om hur diktaturer uppstår har flera brister. Som det där med mänskliga rättigheter. Det är de som yrar om mänskliga rättigheter som inför den censuren som du talar om. Sossarna, moderaterna, feministerna och hela den Marxistiska 7-klövern. Detta är fakta sedan är det bara att lägga ihop ett och ett.

 19. Läget har varit ytterst allvarligt länge sedan
  vi gick med i eu.
  Vi har kriminella som styr mot DDR regim.
  Ändring antingen via valsedeln eller regelrätt
  revolt som ett inbötdeskrig.
  Problemet är bara att dagens ungdom sätter
  dataspel före så de orkar inte hålla i vapen ens om det skulle gälla.
  De som orkar välkomnar islam.

   • Självklart!
    Men om de sätter kniven mot strupen kan man ändå dö med motstånd, om du förstår vad jag menar.

 20. Det är dags för fler att inse att mänskliga rättigheter är ett ’spökbete’. Det finns inte på riktigt utan är ett hopkok som illvilliga, onda politiker lockar väljare med. De erbjuder rättigheter, trygghet och säkerhet samtidigt som de censurerar och förstör. De strör löften och vackra ord omkring sig för vem kan väl motsätta sig det?, men det är bara tomma ord utan handling. De för ett intellektuellt spel för gallerian för att dra uppmärksamheten bort ifrån de verkliga problemen i samhället så att de slipper vara de som tar tag i de problemen. Folket behöver inte rätten att yttra sig för det kan de göra utan att någon politiker säger att de får göra det och fort som rätten uppstår så får makthavarna plötsligt makten att ta den ifrån oss. Det är så det ser ut, även om det inte är på riktigt, och det är så det fungerar. Vi behöver göra oss av med mänskliga rättigheter och andra rättigheter för samhället går utför så fort som dessa lögnare lyckas med att vilseleda befolkningen. När vi inte längre talar om låtsasproblem så kan vi ta tag i de verkliga problemen och göra någonting åt dem.

  • Mänskliga rättigheter kom väl till efter slutet av andra världskriget och är en produkt av segrarmakternas tänkande och en gryende förhoppning att kunna skapa en fredligare och bättre värld. En vällovlig önskan men kanske naiv då mänskligheten varit oförändrad åtminstone de senaste årtusendena. Det enda som kan rädda mänskligheten är, tror jag, rädslan för den totala utplåningen i kärnvapenkrigets skugga. För övrigt är risken att ett kärnvapenkrig utbryter av misstag inte försumbar. Churchill sa en gång …It is better to say bla, bla than war,war

  • Även den spanska inkvisitionen hade ett gott syfte den ville rädda människans odödliga själ från evig förbannelsen och en eviga skärselden (purgatorium)

   • Vi behöver organisera oss för en marsch mot diktaturinförandet och
    allmänn röstning om det.
    Helst måste Jimmie med pukor o trumpeter höras i valduellen.
    Folkets vilja eller 7ks vilja att tysta kritik.
    För då har oppositionen spelat ur sin roll och då lagstridigt??

 21. Justitieminister Morgan Johansson. Smaka på den titeln gott folk. Denna man avser av beskära våra lagar om yttrandefrihet som man beskär en bonsaiträd. Kanske en anpassning till hans egen storlek, både kropps- som intellektuellt mässigt.

 22. Svensk censur har funnits länge. Redan vid gränsen. Om inte så varför ges inte ut böckerna av Oriana Fallaci och VS Naipaul? De böckerna som är strängeligen förbjudna i landet……

  • Vet du inte om att det är nationalistiskt att tala om norrmän och sexistiskt att utesluta norrkvinnorna? Det är faktiskt intolerant att skämta om andra och bör förbjudas och brottslingar måste bötfällas för sina handlingar. Vi är alla ansvariga för hur vi uttrycker oss.

     • Det var ett skämt+ en medveten förvrängning för att visa hur lätt det är att lägga ut ett köttben. Skämtet är väl minst trettio år gammalt och sades av sockerconny i den troligen nedlagda tidningen puss

 23. Hur upphör ett land existera?

  Genom att landets politiker, media, institutioner mm, jobbar åt främmande makt.eller av någon anledning anser att folket inte längre duger. Folket byts ut. Går inte folkutbytet tillräckligt snabbt inrättas exekutionspatruller. Tjänsten kan köpas från de importerade dödspatruller som redan finns i landet. Sen går det fort…

  • Men folket i Sverige som har makt, de skonas alltså och behöver inte bytas ut? På vilka kriterier sker utsorteringen?

   • Makthavarna finns kvar tills de nya svenskarna är i överläge. Då expedieras även de eller blir skatteslavar åt härskarklassen.

    Det fungerar som i berättelsen om den människoätande krokodilen. Djuret matades av en person i hopp om att bli den sista krokodilen åt upp.

    Kanske fanns det en tanke om att krokodilen skulle vara samarbetsvillig och kunna diskutera saken. Men rovdjur förstår sig inte på dialog, varifrån de än kommer…

 24. Detta är tyvärr bara början. Utbredningen av det totalitära samhället går i hyperfart – allt medan de flesta är helt ignoranta och till synes ointresserade.

  Globalist/vänster/liberalmedia är vettskrämda pga att de håller på att förlora informationskriget mot alternativ media. Det kan för stunden kännas bra men i själva verket behöver samtliga inom den alternativa median också vara rädda. Varför? Jo för att vänsterrörelsen besitter en ohyggligt stor makt via plattformar som adsense, i princip alla sökmotorer, totalt ägarskap av finansiella institut etc. I praktiken allt som en alt.media kan tänkas behöva för att överleva.

  För att oskadliggöra de mindre aktörerna, som tex Granskning Sverige, så utövar de sin makt att helt sonika stänga ned dem. Detta är ingen isolerad händelse utan händer just nu över hela världen i stor skala! Detta går de allra flesta förbi men effekten av detta är att vänstern effektivt håller på att ta död på gräsrotsrörelserna som kan anses vara ryggraden i sanningsrörelsen.

  För de större aktörerna funkar det inte att rakt av stänga ned siter. Här är taktiken istället att ge sig på finansieringen. Många större alt.sidor höll sig flytande via donationer och produktförsäljningar när de blev drabbade av adsense-blockeringen. Nu ger sig de finansiella instituten in i kampen och sätter käppar i hjulen så att donationer och försäljnigar inte kan genomföras pga ”transaktionsstrul” En utsvältningstaktik som just nu drabbar väldigt många av de större altsidorna.

  Det verkligt skrämmande med detta är att alt.rörelsen till sist blir så pass försvagade att våra röster inte längre kommer att höras. Till slut så kommer all alt.mediaatt tystna. När detta inträffar blir det en lätt match för MSM att sälja in vad för smörja som helst – George Orwells samhälle i romanen 1984 kommer att blekna i jämförelse!

 25. Politikerna verkar gilla censur, ca 87% av riksdagsledamöterna är postiv till detta. Tvivlar dock starkt att 87% av svenska folket gillar förslaget. Troligen är censur ett särintresse för politiker.

 26. Man brukar ofta höra att SD är ett ”anti-demokratiskt” parti och att Nya Tider är en ”anti-demokratisk tidning”. Men man säger aldrig vad det är som gör att de är ”anti-demokratiska.” Man talar om det som om det var ett faktum som inte behöver förklaras. Så där lullar man på i den Kulturmarxistiska bubblan.

  Nu vill man på samma sätt avskaffa Demokratin i Demokratins namn. Gör man så här för att förvirra? För att se hur långt man kan dra PKismen? Skapa en ny verklighet? Man undrar. Men klart är i alla fall att man gör ALLT för att Agenda 2030 skall drivas igenom fullt ut. INGENTING får stoppa den!

   • ”Rasistiskt” rent av. Sanningen är ”rasistisk”. Man vänjer sig aldrig vid situationen i Sverige. Jag är lika förvånad varenda dag…

  • Om SD vore antidemokratiskt skulle det ha inneburit att de med våld har besatt ett antal (45 st) riksdagsplatser. Har SD skjutit, hotat, med skjutvapen eller kniv eller på annat otillbörligt sätt använt redskap för få dessa platser?

   Nej, de har valts in i riksdagen, precis som alla andra partier därför att de som de kallar demokratiska partierna svikit medborgarna å det grövsta och att väldigt många svenska väljare inte vill att de ska styra landet fortsatt åt fel håll.

   Vad är det som inte representanter i sjuklövern inte förstår?
   Om deras begåvning inte räcker till för att förstå sambanden – ja då ska de åka ut ur riksdagen.

   Så sluta nu att tjata antidemokratiskt, nazist, facist, rasist och alla andra löjliga tillmälen ni som representerar det verkligt mörka krafterna i Sveriges historia,

   Och til SD, nästa gång ni blir beskyllda – syna dem och fråga vad menar och grunderna för det.

 27. Sätter inte svenska folket stopp för det här så förtjänar vi inte att överleva. Varför skulle vi välja censur före frihet ?? Jag förstår att makthavarna är desperata nu, deras glidande på räkmacka tillvaro är ju hotad nu.

  • Det kan de inte. Kanske kan en på miljonen göra skillnad på riktigt. Vi behöver en ledare som drar folket i släptåg, i korståg mot tidens drakar.

  • Svenska folket har svårt att sätta stopp för detta pga av den skuldfälla de allra flesta befinner sig i. Se invandrare1957 och min kommentar längre ned.

 28. ”Tidningsutgivarnas vd Jeanette Gustafsdotter vill att riksdagens konstitutionsutskott ska kalla bland andra Google och Facebook till förhör.”

  Det är precis som om man skulle kalla pappers- och massaindustrin till förhör för att de levererar tidningspapper som sedan trycks till tidningar med innehåll som vissa inte gillar.

  Eller att kalla en person till förhör som satt upp en anslagstavla där folk sätter upp lappar där de skriver saker vissa inte gillar.

  Makalöst vilken nivå. Det är ett extremt infantilt drev som har dragits igång. Där orsaken främst bottnar i en riktig kris för Tidningsutgivarna. Många av dem kommer att gå i kk. Tacka tusan för det, ingen vill ju köpa skräpet.

  Riktiga nyheter får man ju numera i Framtidsmedia.

 29. ” Sakta, till en början omärkligt, beskärs de mänskliga rättigheterna. ”

  Om inte inte svensken vaknar till dessa ord och börjar rösta för total förändring mot dagens ljuga, föra bakom, förtöra landet politik så finns ju inget annat än att själv bli flykting det enda som gäller. Vem vill bo kvar i sånt land ?
  Om svensken faktiskt förstod vad dessa ord innebär så skulle 80% av rösterna fördelas mellan SD och AfS, Kommunister och feminister verkar ju vilja ha det så här så det är väl ca 20%.

  Europa har avvecklat socialism och kommunism, nu är det upp till svenskarna. Hur dessa 80% fördelas mellan SD och AfS intresserar mig inte nämnvärt.

  Nu eller aldrig svenskar….Tick tack klockan går…

 30. Den lille korpulente otäcke sk statsministern Löfven vi har, kan nu jämföras med sådan som Hitler, tillvägagångsättet verkar vara detsamma, först en begränsning av yttrandefriheten och det fria ordet, sedan lär fortsättning följa. Demokratin är hotad, och vad jag har förstått så finns det inga moraliska skrupler hos dom flesta av oss svenskar hur man plockar bort en som vill genomföra en diktatur, det tror jag dom flesta håller med om. Förslag finns säkert redan nu i tusentals, speciellt hos alla som är äldre, vår förlorade frihet blir ju kortare än hos dom yngre. Hitler var det många som försökte ta livet av, men det blev svårare med tiden, förmodligen är det många som är rasande på Lill-Hitler Löfven efter hans intentioner att påbörja vandringen mot diktaturen. Om han har några vänner, så borde dom efter detta utspel ge honom rådet att förstärka livvakten, och att från och med nu se sig om över axeln varje gång han går ut. Han kan ju ha i påminnelse hur det gick för Ceausesco i rumänien, där folket tog över rättskipningen, och gjorde det med all moralisk rätt dessutom. Löfven, din lille maktkåte streber, även om jag avskyr dig, ska du ändå få ett råd av mig : Tänk om i tid !

 31. Det finns några som ser vartåt det barkar men den stora massan trivs i den långsamt uppkokande grytan
  Jag tror vi kommer få ett angiverisamhälle som får DDR att rodna av avund, håll i hatten det har bara börjat

 32. Det primära inför valet i höst är att den socialistiska varbölden skärs bort. Därefter kommer det mesta lösa sig!

   • Då borde inen annan än SD få några riksdagsplatser i valet.

    Behövs verkligen än betydligt starkare media än Samhällsnytt som då når ut till i stort sett varenda medborgare i landet.

  • Du kan ju prova med att rösta på Moderaterna om du tror att det här är ett vänster-högerproblem ungefär som förr i tiden. Dagens pk är något vidare än gamla tiders vänster vi var vana vid. Låser vi in oss i en högerbur klarar vi inte det här.

 33. Stefan Löfven är en aggressiv modertumör på det svenska samhället och de andra ministrarna hans metastaser!!!!!

 34. Hatet mot SD och alternativa medier som lyft fram SD är så avgrundsdjup så det spelar ingen roll att det måste lagstadgas om cencur, bara SD stoppas.

  Det hela är så sanslöst bisarrt, så jag saknar fan ord.

 35. När kommer den förste svenske politiska flyktingen söka asyl i ett annat land? Dröjer nog inte länge innan hembesök hos oliktänkande blir norm för polisen, som har fått sänkta IQ-krav för ansökning

 36. Censur är det vanligas förekommande vapnet i en diktatur,
  hade det Nordkoreanska folket trott att Kim Jong-il verkligen
  slog 18 hole-in-ones på sin första golfrunda utan cencur?

  • För att skapa en riktigt bra diktatur måste också se till att folk blir fattiga och inte har några vapen. Precis det som ”Demokraterna” i USA försökt genomdriva med näbbar och klor.

   • Ja, först avindustrialiserar man västvärlden och sedan öppnar man gränserna för massimmigrationen som tillsammans med framtida automatiseringar av arbetsplatser och den kommande lågkonjunkturen kommer att skapa den fattigdom och den sociala oro som behövs för att globalisterna ska hitta de ursäkter och omständigheter som behövs för att införa total diktattur

     • Ja, det är ju till Kina som globalisterna har flyttat sina industrier och där finns även den diktatur som fallet dem i smaken

     • Man kan säga att ekonomiska och samhällsmässiga faktorer har gjort det ogynnsamt för industri i Europa, det är ingen ideell verksamhet. Kina har ett bättre klimat för produktion. Vill du ha industri i Europa skapa förutsättningarna för det så produkterna kan säljas till priser kunderna är villiga att betala.

      Fundera på varför industritillverkning slog ut skråväsendets resursslösande arbetsintensiva hantverksproduktion. Varför är en Xeroxkopia bättre än vad en kopieskrivare åstadkommer med sin gåspenna

  • Censur utropas ALLTID av DE OKUNNIGA i Makten som behöver DÖLJA sina Okunskaper för att Inte bli Avslöjade och Bortgjorda med fingrarna i Snyltburken.

   Förbenade Mordare sa Palme
   Vi säger förbenade Puckon

 37. Det har blivit ett vanligt samtalsämne numer vart man ska flytta. Kanske till och med Nordkorea skulle vara ett bättre alternativ om våra maktrusiga skämt till politiker får hållas ett tag till. Enda problemet är väl att ingen kommer att få ta med sig sina sparpengar.

 38. Utvecklingen är mycket allvarlig. Det visas också genom att regeringen kört över Lagrådet många gånger senaste tiden. Lagrådet ska varna för rättsosäkra lagar, men är tyvärr bara en rådgivande instans. Sverige behöver en konstitutionsdomstol.

 39. Globalisterna är bara en hårsmån från att implementera de sista av de verktyg som de behöver för att införa den diktatur i västvärlden och däribland censur.

  Därför lever vi nu i helt avgörande tider.

  Det vi såg förra helgen var att ett stort antal av konservativ och alternativ media i USA i EU plötsligt försvann från sociala medier.
  Det som satte stopp för detta var att Vita huset gav sociala medier en kraftig varning

  Hela den strid som nu pågår om yttrandefrihet och demokrati i västvärlden kommer att avgöras av Trump och vita huset.

  Om USAs ” deep state” lyckas oskadliggörs Trump så ligger vi alla illa till.
  Han är den som har den avgörande makten för att motarbeta de globalister som kontrollerar alla internationella organ av betydelse och kontrollerar mer än 90% av main stream propagandamedia
  Endast han kan stoppa globalisternas planer på diktatur.

  Få människor begriper hur ofantligt korrupt USA har blivit och hur dessa globalister princip redan har övertagit makten i USA.

  För några år sedan gjordes en omfattande avhandling av proffessorer på Princeton universitetet som konstaterade att USA inte en en demokrati utan en Oligarki, (vilket även president Jimmy Carter sagt vid flertal tillfällen) Dvs att mäktiga privata intressen styr politiken i USA och att folket i princip inte har något inflytande oavsett hur de röstar.
  Detta förändrades förhoppningsvis med Trump men valet av Trump
  i sin tur föregicks av att ENDAST 6% av USAs befolkning hade stort förtroende för media dvs man hade genomskådat lögnerna

  https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/10769041/The-US-is-an-oligarchy-study-concludes.html

  EU var från början initierar av CIA med målet att just införa en superstat och diktatur

  https://www.telegraph.co.uk/business/2016/04/27/the-european-union-always-was-a-cia-project-as-brexiteers-discov/

  För alla de som inte har gjort egna omfattande undersökningar så låter det här som konspirationsteorier men
  folk kan nu se de yttre tecknen på detta som tex massiva censurförsök, massinvandring för att bryta ner europas ekonomier och demokratier, centralisering av makten i EU, media monopol och mediaindoktrinering mm och inget av detta sker av en slump

  Om allt går som jag tror så kommer vi atr få se militära tribunaler i USA och som kommer atr upprättas av Trump.
  Åtalade kommer atr vara Obama, Clinton, FBI, CIA och en mäng kollaboratörer och globalister som har begått landsförrräderi och
  de grövsta tänkbara brott.

  Trump är västvärldens största hopp för frihet och demokrati, och hoppet står till att han lyckas med vallöftet att dränera träsket av korruption.

  • Ja du kan tänka dig vilket getingbo Trump befinner sig i. Han måste vara en riktig tuffing som orkar stå emot det. Hela systemet är genomkorrumperat av Globalistmedlöpare som gör allt för sin personliga karriär och struntar fullständigt i sitt fosterland och det egna folket. Precis som i Sverige alltså.

  • Folk är så indoktrinerade av lögner men dom förstår samtidigt att det är någonting som är åt helvete fel. Tack för att du visar dom den rätta vägen.

 40. Riksdagsvalet 2018 ÄR en folkomröstning om den här lagen. (bland annat)
  Vill du ha lagen så väljer du något annat än SD eller AfS.

  50.1% mandat till SD/AfS innebär att den här lagändringen är död.
  Allt annat leder till att den passerar.

  En rådgivande folkomröstning med ett eget kuvert hade inte ändrat på denna nödvändighet.

 41. Jag mobiliserar mot den socialistiska övervakningshysterin , jag räknar lyktstolpar som behövs för att härbärgerera alla sossesvin i stolparna

  • Anständiga Annie gillar inte heller sossar. Du kan ju rösta på henne om du tror det hjälper. Fatta att den här pk-rörelsen som sveper över västvärlden är så omfattande så jag tror inte gamla sossar hänger med i svängarna riktigt.

 42. Men jag trodde ju att kritisera censurlagen var antisemtiskt, då lagen som grundtanke skapades att bekämpa hat, rasism och främst antisemetism… förvirrande!

  • Sverige är ett fantastiskt land !!

   nu kan vi välja mellan Censurlagar av Löven eller sharia lagar av våra hitresta gäster

   i Sverige finns bara pest och kolera att välja på, ingenting annat……………

 43. Lamotte stoppas från att föreläsa, GS stoppas från Youtube och Facebook… Fabian barn hotas.

  Samtidigt, utan några större mediala protester:

  ”Kontroversiell imam föreläser i Umeå”

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=6903883

  Kontroversiell…? Bara ”kontroversiell”???

  Detta några ”kontroversiella” åsikter av imamen Abu Muadh, som bl.a uppmnar till jihad:

  ”I ett inlägg på Halmstad moskés hemsida den 10 januari 2015 skrev Abu Muadh följande: ”Det börjar dyka upp mer och mer BEVIS för att den så kallade ”terror attacken” i Paris är en enda stor lögn!””

  ””Du ska inte låta Shaytan [djävulen] lura dig. Du får ajr [en belöning] från Allah på grund av att du beslöjar dig. Denna belöning vill Shaytan att du inte ska få. Så vad försöker Shaytan göra, som de lärda säger? Shaytan har olika steg. Han försöker att få dig att inte beslöja dig. När du beslöjar dig försöker han få dig att inte komplettera den här slöjan med ett sätt som får den att bli fullkomlig. Han låter dig ta på dig tight, sminka dig, parfymera dig, göra sådana onödiga saker som egentligen går emot din slöja”.”

  ”I en föreläsning om barnuppfostran talar Abu Muadh om att föräldrar måste se till att deras barn har ett bra immunförsvar. Skälet är att det finns många virus i samhället. Ett sådant virus är, enligt Muadh, homosexualitet. ”

  http://blogg.vk.se/janhagglund/2018/03/07/abu-muadh-glorifierar-martyrskap-och-uppmanar-till-att-strida-for-allah-i-en-forelasning-fran-2013-som-finns-pa-youtube-talar-abu-muadh-pa-temat-jihadens-status-forelasningen-ar-et/

  Att Fi inte lyfter ett finger för att stoppa eller ens uttala sig om in inhyrd en talare som påstår att det är djävulen som lurar kvinnor att inte använda slöja säger en hel det om Fi…

  Låt oss analysera detta….:

  En imam som

  *glorifierar jihad och kan ha påverkat till att ”svenskar” anslutit sig till IS,

  *anser att homosexualitet är ett virus

  *påstår att terrorattacken i Paris var fejk

  *anser att det är djävulens verk när kvinnor sminkar sig och ej beslöjar sig

  Är alltså bara ”kontroversiellt”

  Frilansaren Lamotte och Granskning Sverige ifrågasätter och gräver bakom pk-fasaden:

  – stoppa stoppa stoppa!!!!!!
  – förbjuuuuud!!!!
  – farligt farligt!!!

 44. Bra Rolf Malm att du tar upp denna fråga samt från mig en riktig stor GULDSTJÄRNA
  Detta är ju väldigt oroväckande och är det möjlighet att belysa detta i vår Media vilket jag ser som väldigt svårt så måste detta upp på andra bord inom Nyhetsvärlden och med andra länders hjälp samt med sakframställning som du skriver om
  Vad blir konsekvenserna av ett sådant drag som nu skall klubbas igenom

  En gång i tiden så skrek sig gamla S-politruker sig hesa över andra länders maktövertagande när det gällde diktatur och genomdrivande mot resp lands folk
  Grekland , Chile , Spanien , Sovjet samt ockupation av Sovjet mot andra stater
  Och nu om nu detta blir verklighet ”Whats happning in Sweden” jo detta blir något av början på ett inbördeskrig pga av folks vrede mot staten och sittande makthavare

  LIVSFARLIGT

 45. Våra makthavare är arroganta, svekfulla, inkompetenta och historielösa.
  De är ute på farlig mark som vilken sekund som helst exploderar och sjunker…

 46. Hård
  kritik mot DN:s metoo-anklagelser mot talmannen Urban Ahlin,
  opinionsundersökningar inför valet i höst och del fem av Mediebudorden

  Kl 11:03

  Sex-sms
  och en utredning som ingen verkar kunna visa; stenhård kritik mot DN:s
  artiklar om Urban Ahlin. Om partisympatiundersökningar inför valet i
  höst. Femte delen i vår serie Mediebudorden: CENSUR!

 47. Dags att anordna en manifestation för yttrandefriheten, helst vid Mynttorget utanför Riksdagshuset. Vi måste kräva att politikerna kommer ut ur sina gömslen och pratar med oss.

 48. Längre ned på den här tråden talas om att svenskarna sitter fast i en obeveklig skuldfälla. Det är bara att hålla med! Folket tror samtidigt att om de bara håller käft kommer allt att ordna sig…Men går styrräntan upp till 5 – 10% kommer många korthus att falla. Därför är det bäst att tiga. Så kanske storbankerna kommer att hjälpa oss.

  • Så är det, dagens ekonomi har inte råd med en dipp. Alla är tysta som musen, rädd att påverka. När majoriteten sitter i samma fälla så kommer det bli kronan som offras. De som har sett faran och varit försiktig med pengarna kommer att straffas. De är så det fungerar i ett socialistisk land. Belöna de oansvariga och straffa de skötsamma. Solidaritet kommer vara ordet när allt går åt helvete….

 49. Allt handlar om att etablissemanget nu är livrädda, de har så mycket att
  dölja. De sista 15 åren har Sverige inte haft ärliga och grävande
  journalister men nu med alternativ medias intåg på scenen så har detta
  ändrats radikalt. Det finns nu ett antal alternativ media journalister
  som utför grävande journalistik på hög nivå och på det vis journalistik
  ska utföras och de avslöjar nästan dagligen hur korrupt det svenska
  etablissemanget verkligen är och detta skrämmer ”skiten” ur makthavarna
  för de har så mycket att dölja. Det är också så att svensk stasi media i
  alla tider har haft monopol på nyhets rapportering vilket innebär att
  de har indoktrinerat folket i socialism, kommunism och i globalismen
  alla påstådda fördelar. Vi alla vet att i princip ALL stasi media har
  stängt ner sina kommentarsfält med motiveringen att det var rasister,
  nazister, främlingsfientliga, extrem höger osv. som kommenterade och
  ifrågasatte i kommentarsfälten. Saken är att med internets intåg på
  scenen har nu vanliga människor kunnat söka sanningen och när de kommit
  på att den riktiga sanningen inte alls stämmer med den ”sanning” som
  stasi media rapporterat så har detta naturligtvis resulterat i kritiska
  kommentarer vilket de inte kunnat gå i svaromål på för att sanningen är
  sanningen.

  Detta mina vänner är anledningen till det mörker som nu lägger sig över
  vårt land. Etablissemanget har i alla tider kunnat indoktrinera oss men
  de kan det inte längre och därför ska de nu begränsa vår insyn och
  yttrandefrihet. Sverige har gått från monarki till demokrati till
  demokratur och nu går vi in i den riktigt mörka tiden dvs. DIKTATUR.

 50. Håll käften och lydlagen kommer till slut vara det som får folket att tröttna.
  Då tokarna som styr kommer gå överstyr när dom inte granskas.

 51. Först tog man bort tjänstemanna ansvaret, man har begränsat yttrandefriheten och nu tar man bort stora delar av offentlighets principen, det är en mycket mörk tid som nu kommer.

  • Rätt ska vara sätt: Tjänsteansvaret är kvar i brottsbalken. Stora delar tas inte bort av offentlighetsprincipen. Det handlar om databaser med domar där en del vill kunna söka obehindrat i elektronisk form. Domar är fortfarande offentliga.

   Däremot sekretssbeläggs väldigt mycket i lagen på olika områden. Men då handlar det om andra typer av uppgifter än här.

   • Just så. Väl värt att understryka. Att som många gör nu låtsas som att det inte finns några problem med publika sökbara databaser i kombination offentlighetsprincipen stärker inte deras argumentation precis.

    Det var inte så offentlighetsprincipens upphovsmän tänkte sig det så det behövs bättre argument än att hänvisa till hävd här. Många uppgifter i Sverige är offentliga och oskyldiga var för sig men att sammanställa dem i sökbara databaser blir något annat och inte alls nödvändigtvis oskyldigt.

    • Ja, det tråkiga är att så många inte är intresserade av någon nyansering eller ens av sakfrågan utan drivs mest av lust att uttrycka ett missnöje, struntsamma vad.

  • Tjänsteansvaret togs bort av Palme 1974.

   Tjänsteansvaret återkom 1989. Brottsbalken Kap 20.
   Kan ge upp till sex års fängelse.

   I princip ingen döms. Det menar jag beror på korruptionen i det så kallade rättsväsendet. Ingen åklagare utreder brott som begås av Sveriges Offentliga Makt (=myndigheterna). / T

 52. Istället för att titta på det fördummade melloskräpet, se filmen ”Där vindarna möts”.
  Finns på SVTplay i sex timmar till. handlar om när Moskva socialisterna fördrev 40 000 ester den 14 juni 1941 till Sibirien.
  Mycket tänkvärt om hur man rensar et land på dess befolkning för att bytas ut mot ”goda socialister”.

  • Ja … svenskarna tänkte en gång i tiden landsförvisa alla skåning till Baltikum det efter att svenskarna intagit Skåne pga av av att folket i Skåne var problematiska och ovilliga till att vara svenskar …. MEN detta förhindrades i sista stunden av en person … MEN istället byte man ut alla präster och styrande i Skåne till Svenskar och så även lärarna i skolan samt att man tvingade skolbarnen att prata svenska.

   • are you kidding me??

    Terror?
    Mannen är så dumt och bortskämd och icke påläst att han aldrig läst GULAG-arkipelagen , hans definition av TERROR förnedrar och hånar riktiga terrors offer. Fy!

    • Läs den verkliga historien om Skåne. Inte lätt att hitta eftersom historien är förvanskad. Sverige har dolt den. Känns mönstret igen.

 53. Dan Malmqvist skriver i Nya Tider till Thomas Mattsson, David Baas (Exp) m.fl
  ”Ni har tagit på er uppgiften att granska folket åt makten istället för tvärtom.”

  Samma andemening hade författaren och skriventen Knut Carlqvist när han en gång skrev:
  ”Svenska medier har aldrig insett, att deras uppgift är att hålla ett öga på staten och makten. De tror att deras uppgift är att uppfostra folket.”

 54. Tino Sanandaji
  29 mins ·
  Nyligen kom märkliga initiativet #vimåsteprata där politisk korrekta kändisar i SVD varnade ”Demokratin är hotad – vi tänker försvara den”:

  ”Läget för demokratin kan kopplas till att fördomsfulla och populistiska krafter växt i styrka även i vårt samhälle. Hat och hot används för att söka tysta meningsmotståndare. Religiösa, etniska och andra minoriteter angrips.”

  De som vill bekämpa ”Lögnerna i det offentliga samtalet” inkluderar Henric Arnstad, Jesper Strömbäck, Omar Mustafa, Bengt Westerberg, Birgitta Ohlsson, en rad socialister och några seriösa namn. Bakom står arbetarrörelsens folkhögskolor och fackliga studieförbund, som ska skicka ut sina så kallade ”Demokratitalare”.

  Den förstå frågan är varför artikeln inte belägger påståendet ”Demokratin är hotad”. Omfattande forskning har visat att liberala demokratier som Sverige är extremt stabila.

  Det är oseriöst att hävda att demokratin är hotat bara för att ens egen politik tappat stöd. En av undertecknarna är liberal Mats Svegfors, som under flyktingkrisen gick ut i DN-debatt med artikeln ”Det pågår ett världskrig och vi låter människor dö” med liknande panikslagen verklighetsfrånvänd retorik ”vi är inne i ett tredje världskrig”

  Varningar om stundande kollaps, domedag, inbördeskrig och sammanbrott drivs ofta av känslor. Detta är ytterst ovanligt i välordnade länder med starka institutioner. Länder som blir auktoritära är ofta de där demokratin är ung och saknar djupa rötter, inte länder med starka institutioner. Sånt heller kommer aldrig plötsligen ur ingenstans.

  När grupper kopplat till högskolor går ut med dramatiska påståenden förväntar man sig belägg. Det är oseriöst att organisationer kopplat till arbetarrörelsen satt igång skrämselkampanjer och utan bevis stämplar andra åsikter än vänsterns som hot mot demokratin. #vimåsteprata verka ha inställningen att demokrati innebär att de ska prata och att andra ska hålla käften.

  Till sist kan vi notera att en av deras så kallade Demokratitalare är litteraturvetare Stefan Jonsson, känd för stöd till Sovjet. I DN år 2010 :”Jan Björklund och andra liberaler förvanskar historien när de demoniserar kommunismen. De underblåser en paranoia som i längden är en fara för demokratin”

  Inget Orwelliansk med att facket skickar ut Stefan ”kamrat Lenin” Jonsson som demokratitalare på våra högskolor under valet.

 55. Det jag finner märkligt i den här censurdebatten är att debatten handlar om alternativmedia, när den logiskt borde handla om gammelmedia, eftersom det är gammelmedia om någon som behöver censureras eller ännu hellre läggas ner.

 56. Jag tycker inte ni är helt ärliga med att förklara vad den här grundlagsändringen faktiskt handlar om. Syftet är som jag förstått att stoppa Lexbase och liknande sidor som utnyttjar ett hål i lagstiftningen för att tjäna pengar på att sälja domar i brott och tvistemål. Lexbase är en oseriös sida som förstör livet för människor som tagit sitt straff och vill gå vidare i livet, tycker den här ändringen i grundlagen som ser till att förbjuda sådana här sidor är alldeles utmärkt!

   • Man skall inte gå händelserna i förväg. Det är absolut viktigt att sidor som Lexbase förbjuds. Oseriösa företag som tjänar pengar på nyfikna skvallertackors lust att gotta sig i andras förflutna och förstör livet för så många har inget existensberättigande.

     • Det är just det den gör. Regeringen har ju själva gått ut med det, Lexbase skall bort och det är huvudsyftet med grundlagsändringen. Begår man en dålig handling skall inte detta förfölja en livet ut, man skall ha möjlighet att gå vidare med sitt liv.

     • Vad regeringen gar ut med (skulle gentligen vara ”soparna” i regerings kansliet) ar en FORVIRRING. Man sag Lexbase som en bra mojlighet att lura folket. Du gick pa den helt klart och tydligt. Anvand KRITISKT TANKANDE innan du pastar saker.

     • Hur vet du det? Förklara. Du verkar tydligen veta mer om regeringens förslag än vad regeringen själva vet..

     • Man behöver inte vara Einstein för att begripa att detta bara är början till en ökande censur där befolkningen skall hållas okunnig om vad som försiggår bakom kulisserna . Obekväma sanningar skall till varje pris undanhållas .

  • Domar är offentliga handlingar, som vem som helst ska kunna ta del av. Vill man stoppa ”oseriösa” aktörer ska man istället förbjuda försäljning av domar.

   • Det stämmer att en dom är en offentlig handling. Men att en dom är en offentligt handling betyder inte att man har rätt att sprida den i vilka sammanhang som helst.

    • Har man gjort bort sig, så får man leva med det resten av livet, har noll problem med att våldsbottslingars förflutna blir uppmärksammat. Däremot håller jag med om att ingen ska kunna tjäna pengar på offentliga handlingar.

     • Jag håller inte med, har man tagit sitt straff så skall man få en ärlig chans att gå vidare med sitt liv och komma igen. Lexbase förstör för så många, det är tex omöjligt att få ett jobb om man förekommer på Lexbase. En enkel sökning sedan åker jobbansökan direkt i papperskorgen!

     • Det beror på brottets art. Mördare, pedofiler eller våldtäktsmän bör faktiskt få finnas i offentliga register. Att skydda oskyldiga har prioritet framför den kriminelles välbefinnande.

      Att ta bort ickevåldsbrott från Lexbase har jag inga problem med.

      Sen kan man även ifrågasätta varför arbetsgivare inte skulle ha rätt att kolla upp den som ska anställas.

     • Problemet är att de allra flesta inte bemödar sig om att ta reda på vilket brott det handlar om eller läsa domen, ser de att du förekommer i Lexbase hamnar ansökan i papperskorgen direkt och de går vidare till nästa i raden bland alla hundratals sökande..
      Sen så är det också så att alla kan förändras. Att man begått en dålig handling för X antal år sedan behöver inte betyda att man är en dålig människa idag.

  • Finns väl andra sätt att stoppa dessa profitörer???

   Det är bara EN DEL av lagändringen!

   Den andra biten är att i praktiken stänga ner kritiska Alternativmedia!

   Som innebär att det blir straffbart,
   att kritisera/informera om vår Regerings träffade avtal,
   med främmande makt!

   Avslöja korruption på EU o Biståndsnivå t.ex.
   För att det skulle skada ”Sverigebilden”…

  • Vi ar inte oarliga, det ar du som inte har forstatt vad ”skada Sverige-bilden” betyder. Det ar ’sanningen om Sverige’ far inte komma ut pa webben. Om man kan anvanda Lexbase som svepskal betyder bara att man utnyttjar det som kallas ’forvirring’. ’Kritiskt tankande’ ar mycket viktigt att forsta, om man skall uttala sig om denna typ av lagforslag.

   • Jag gillar inte heller censur eller regeringens politik generellt, men tycker du överreagerar och går händelserna i förväg i detta fall. Att det här lagförslaget skulle handla om att ”sanningen om Sverige” inte får komma ut, det är din tolkning och något du tror, inget annat.

 57. Nu gäller det alltså att planera, så att offentliga handlingar kan fortsätta att offentliggöras, lämpligtvis från sajter baserade utanför EU.

 58. Jag har inte sett ett ord om detta på texten eller i någon tidning.
  Sannolikt kommer det här inte att exponeras så som det borde göras när det gäller grundlagen.
  Pga sinnesslöhet och godtrohet hos många väljare sitter vi i skiten.

  • Gå in på ledarsidorna.se!

   Där får Du veta vad som behövs!

   Synd bara att Johan ännu inte dragit konsekvenserna!
   Dvs! Partibyte till ett som motsätter sig lagändringen!

 59. Så stor skillnad mellan Sveriges och Tysklands debattklimatet att jag tänker mig : nu har Östtyskland flyttat till Sverige helt o hålet :)))

 60. ”Som en del av islamiseringen av Sverige ökar kraven på att moskéer ska få utföra böneutrop som hörs över omgivningen. Svenska kyrkan ser inga problem, och har råd till dem som skulle störas av böneutrop”. Ja minst 90 000 går ur svenska kyrkan per år och fler lär det bli. Jag är troende men klarar mig utan kyrka och präst.

 61. Jag tror även att de som inför diktatur inte begriper själva vad de sysslar med. Det är väl bara att kolla på korkskallarna i det här landet och inom EU. Ett fyllo till ledare och en annan som inte är full ännu.

 62. Att det gått så här långt att svenska politiker låter något sådant här ske är för mig helt skrämmande.
  Aldrig ska vi glömma, aldrig ska vi förlåta!

  Tack, Rolf, för en bra krönika!

 63. ”historielösa korkskallar!”
  Sannare kunde du inte ha uttryckt dig Rolf Malm!
  Jag ska försöka efterkomma din begäran om att sprida deras idiotiska förslag om censur så mycket jag kan.

 64. Varför vill DÖ-kartellen ha censur? Svar: Det svenska folket börjar vakna. Det svenska folket motsätter sig maktelitens ofattbart onda agenda. Snälla moderatorer, ta inte bort nedanstående viktiga länk!

  ”FÖRFATTAREN LENA HOLFVE EXPONERAR AGENDA 2030 – DET PLANETÄRA FOLKMORDET
  Den dolda planen med FN:s Agenda 2030: Avfolka landsbygder i hela världen – med början i Sverige…”:
  http://blueshift.nu/lena-holfve-exponerar-agenda-2030-det-planetara-folkmordet/

 65. Det politiskt korrekta etablissemanget demoniserar sverigedemokraterna för att på så sätt slippa lyssna och föra konstruktiva samtal med en allt större del av det svenska folket. När dessa fascistiska extremister inte klarar av att komma med vettiga motargument eller samtala med sverigedemokraterna, så vill man därmed tysta ner deras åsikter på olika sätt i sin rädsla att normalisera dem. Detta håller på att leda oss in i en återvändsgränd av diktatur och systematisk åsiktskontroll. Det krävs därför att fler vågar rösta på Sverigedemokraterna för att vi skall kunna rädda Sverige i framtiden!

 66. Det lär inte bli någon folkomröstning!

  För att stoppa grundlagsändringen vid andra omröstningen,
  lär krävas egen SD majoritet…

  Smilfinken Kristersson stödjer förslaget,
  i akt o mening att ta död på alternativmedia!

  Han hoppas ju på att få ta över som Regeringsbildare!

  Ett absolut krav för att TOLERERA EN ALLIANSREGERING,
  släng lagförslaget i papperskorgen!!!

  • Vetduva? Jag hoppas att de lyckas med detta och sedan kommer det att koka unter locket så in i hvte att explosionen ska slå ihjäl hela etablissemanget med såna elitkommunister som Ramberg och Bonnier . :)))

 67. Har skrivit på protestlistan, har ni också gjort det? Det kan vara sista chansen att få protestera genom att skriva på en lista.

 68. Det är dags att kräva ett utträde ur EU, för att därmed sätta käppar i hjulet för dikaturen så att diktaturen tvingas till förhandlingsbordet likt ”Brexit”, och för att sedan tvinga fram ett ”Swexit”.

  Diktaturen är inget alls, en papperstiger, som förlitar sig på islam för att islam skall göra det smutsiga jobbet. Utan islam så är de bara ett gäng skrikande och gapande kommunister och vänsterliberaler.

  Men tar man inte därmed strid mot bossen på ”open society foundation”, så gör man ”chefen” en björntjänst.

  Det är dags att förena oss tillsammans med resten av Europa som aldrig kommer att backa en millimeter inför diktatorn. Östeuropa står redan klara för att åtala kommunismen, så nu är det Europa och Nordens fria medborgare som ska göra processen kort med islam.

  Tidigare generationers kamp fortsätter!

  • Ja, kräv en folkomröstning om EU nu. Det har blivit något helt annat än vad folk än gång röstade på. Rätt tillfälle när vårt EU-medlemskap snart blir ännu dyrare. Vad får vi för det? Vi betalar för att bli av med vårt självbestämmande och pengar finns inte längre till det mesta elementära här hemma.

 69. Dom rasiststämplar landets medborgare o sätter även epitetet nazister på svenska folket, dessa satans kreatur, som Palme uttryckte det.

 70. Undrar vad fifflaren Kristersson (M) får i utbyte av övriga partiledare ? Han slipper väl bli påhoppad i debatter. Och den skojaren brukar Åkesson (SD) stödja vid omröstningarna i riksdagen. Det börjar osa ruttet lite här och lite där !

 71. Är det bara jag som, Har skrivit på protestlistan, eller har ni också gjort det? Det kan vara sista chansen att få protestera genom att skriva på en lista. Det räcker inte med att knyta näven i fickan.

   • Så tänkte jag också först, men insåg sedan vart vi hamnat då man oroar sig för det. Att folk är rädda för att säga sin åsikt, ja det trodde man inte skulle hända i ett fritt land.

    • Det ar ju konstigt att AFA och ISIS-medlemmar faar skyddad identitet. Det ger de vael normalt bara till hemliga agenter och vissa viktiga vittnen som maste skyddas.

 72. De naiva svenskarna är mogna för arbetarnas röda diktatur. De flesta normala har lämnat landet.

 73. En sak är säker och det är att tilliten till media kommer att sjunka till lägsta nivå. Detsamma gäller regimen i Sverige. Vem jag än pratar med, oaktat ålder, är de så less på allt som pågår just nu. Alla svenskar verkar vara drabbade av den sjukdom som ympats in i samhällskroppen. Man kan ju bara fundera över när Expressen och DN kommer att ges ut som gratistidningar.

 74. PK är ju det givna steget vilket Sovjet plus en massa andra länder har tillämpat!
  Tyvärr är de flesta svenskar korta om roten och kan bara se PK som något fint och vackert, sedan att det inskränker på svenska folkets frihet att få äga en fri tanke är bevis nog hur misslyckat folk det finns!

 75. Kopierar, delar ut, sprider och springer med budskap så fort de gamla benen orkar.

  Det är bråttom nu folk. Gör er plikt för vårt land!

 76. Ingen vet hur lagarna ska tolkas eller vilka som blir drabbade, viktiga instanser har protesterat, men det debatteras inte. Media sväljer det utan att ifrågasätta. Känns det här sunt i en demokrati? Nånting är ruttet i kungariket Sverige.

  • Du har rätt.
   motion, ett förslag från en eller flera enskilda personer, och en proposition, ett förslag från ett styrande organ, exempelvis regeringen

 77. Jakten på sökmotorerna på nätet ökar i styrka. MSM har nu tappat alla nyanser i vad de skriver. Slaskpressen ”Youtube sämst på att ta bort olagligt material”. Ja då skall väl materialet först ha prövats om det är ”olagligt”. En sådan prövning görs väl då i ett tryckfrihetsmål där en jury dömer.

  Dagen journalister har väl på sin höjd gått ut grundskolan. Inte konstigt att de successivt ersätts av robotar.

 78. Regringens med stöd av islamistinfluerade partier som CENTERN och MODERATERNA strävan efter censur och inskränkningar i yttrandefrihehen ger oss ett samhälle, ett liv, typ DDR/SOVJET! Vill alla svenskar detta? Och då varför? Varför tiger svenska medborgare inför dessa övergrepp?

 79. Lagarna kommer gå igenom, oavsett vad vi tycker.
  Kommer det hjälpa vårt land? Inte mycket! Våldet kommer öka, spänningarna med .
  Att Polis och domstolar jagar vanliga medborgare. Och skiter i kriminella som kommit hit för att plundra. Lär inte minska spännigarna ett dugg.
  Hoppas ni är trygga i era lägenheter och tittandes Mello..

 80. Korkskallar är också hela folket som fortsätter välja 7-klöver-packet! Rena Sovjet-maner! Aldrig mer i livet !

 81. Sverige är redan en diktatur. De som inte tror det har stoppat huvudet i sanden så pass länge att de dött av syrebrist.

 82. ”Yttrandefrihetsexperten Nils Funcke vågar inte prata om Bonniers försök att avskaffa pressfriheten & önskan om censur. Du förstår säkert vad jag tycker, men jag säger inget”. Snart lär man väl själv hamna i ett badkar med svavelsyra.

 83. Trump kör ett underbart tal i Pennsylvania, media får mycket skit för att de ljuger. Han pratar fritt utan telepromter eller vad de nu heter så det är riktigt kul att höra han, obama fick sig en skopa han med hehe.

 84. Utvecklingen i Sverige börjar alltmer likna utvecklingen av nazismen när det gäller metoder. Selektivt tystas vissa åsikter, medan andra får fritt spelrum. Nazismens plattform för utveckling var just demokratin och yttrandefriheten, väljarna indoktrinerades att rösta ”rätt”, och flödet av informationen styrdes till vad mottagarna borde få veta, medan kritik av makthavarna tystades. Media infiltrerades, de med ”fel” åsikter förföljdes och trakasserades till tystnad, och den verkliga makten kom att innefatta både politiker, aktivister och media. Domstolarna styrdes från politiken. Allt detta upprepas nu i Sverige. Historien upprepas.

  • Gäller inte enbart nazismen om jag får vara djärv att säga så. Detta gäller alla ism:er. De tål inte att andra har sina egna åsikter som sig bör i en demokrati. Men jag håller med. Det här är en väldigt farlig utveckling av vårt land, det som nu sker.

   • Jag håller helt med dig. Men jag vill gärna tillägga att det gäller även demokratiska system och kanske mer än några andra system. Ett exempel är just Kina mellan 1912 och 1949. Kina var då Republik och demokrati, första allmänna valen hölls i november 1913. Avvikande åsikter tolererades inte, det blev många inbördeskrig. Tiotals miljoner dog. Tyskland var också en demokrati, som Sverige idag. Kina har idag lyckats, man har dumpat kommunismen, utom namnet, man har yttrandefrihet, men med krav. Andras åsikter skall respekteras, att undertrycka dom är ett brott mot yttrandefriheten. Att som i Sverige förhindra att uttrycka åsikter beivras. Yttrandefriheten i Kina tillhör allmänheten idag, inte en elitgrupp av journalister

  • Det finns nog en hel del gener skulle jag tro från den tiden kvar i Sverige.
   Många skyddades ju fram till sin död i Sverige som intagna och gömda på intuitioner och mentalsjukhus.

 85. Stoppa diktaturfasonerna i vårt land, skriv under med ditt namn och din emailadress i denna avgörande namninsamling. Vi Måste stå upp för Demokratin, gör din insats i den här namninsamlingslänken som du ser här………….
  https://www.stoppagrundlagsandringen.com

  Gör din röst hörd nu i denna ödesfråga, för ditt eget land, dvs för moder Svea.

 86. Jag undrar hur moderaterna skall förklara detta för sina väljare?
  ”Ja vi har röstat för detta för vi är för begränsningar av åsikts- och yttrandefriheten, vi tycker detta är en bra sak”.

  • Moderaterna tycks tycka allt är bra numera, som är direkt åt helvete. Ett förbannat konstigt parti idag. Det är lätt att jämföra hela 7-klövern idag med familjen Addams.

 87. Klarar inte ett land av att ha alla typer av media så är det verkligen tecken på att något är fel. Självklart MÅSTE nättidningar som Samhällsnytt, Fria tider, Nyheter idag etc finnas. Vem ska annars belysa saker från sitt synsätt? I en verklig demokrati är ord och tankar fria och det är bara att se hur galet det blir i diktaturer där ledaren enbart har ja-sägare som klappar i händerna åt allting ledaren säger.

 88. Tack Rolf. I DETTA ingår även att klimatpropagandan får fortsätta oemotsagd.
  The Arctic Ocean is warming up, icebergs are growing scarcer and in some places the seals are finding the water too hot, according to a report to the Commerce Department yesterday from Consulate at Bergen Norway.

  Reports from fishermen, seal hunters and explorers all point to a radical change in climate conditions and hitherto unheard-of temperatures in the Arctic zone.

  Exploration expeditions report that scarcely any ice has been met as far north as 81 degrees 29 minutes.

  Soundings to a depth of 3,100 meters showed the Gulf Stream still very warm.

  Great masses of ice have been replaced by moraines of earth and stones, the report continued, while at many points well known glaciers have entirelydisappeared.

  Very few seals and no white fish are found in the eastern Arctic, while
  vast shoals of herring and smelt which have never before ventured so far north, are being encountered in the old seal fishing grounds.

  Within a few years it is predicted that due to the ice melt the sea will
  rise and make most coastal cities uninhabitable.

  * * *

  * * * * * *

  I must apologize.

  I neglected to mention that this report was from November 2, 1922, as reported by the AP and published in The Washington Post – 95 years ago.

  This must have been caused by the Model T Ford’s emissions or possibly from horse and cattle flatulence?

  ftp://ftp.library.noaa.gov/

 89. Jag har nämnt det ett antal gånger; ladda ner och spara så mycket som det bara går. I nått lättkontrollerat moln utan i minnesstickor eller andra enheter.

 90. Diktaturen i Sverige har smittat av sig lite här och där. Till och med programledare på SVT får inte uttrycka sina åsikter och känslor längre, utan att de anmäls för det minsta de säger eller gör. Det ljugs ihop en massa lögner från olika grupperingar som sedan går in för att skada den som inte tycker exakt som dem. Timells historia var väl antagligen ett faktum för att han inte var lika förtjust i HBTQ, bögar, lesbianer och homosexuella livet exakt lika mycket som sina kolleger var. Cheferna visste troligen om detta och ville lugna ner dessa anmälare och hatiska medarbetare som då bara blev ännu värre, så allt blev till kaos på SVT och ett helvete för Timell. Vad som framkommit, så var han inte heller så fruktansvärt förtjust i massinvandringen till Sverige och hur det utvecklades i politisk mening och yttrade sig lite skeptiskt om den saken kanske. Det måste man ju vara glad och tillfredsställd med ihop med en hel del kolleger, som sympatiserar med antagligen både feministerna och 7-klöverpolitiken idag. Annars kan det ta hus i helvete som vissa säger numera. Man undrar samtidigt hur många kvinnliga feminister det sitter som ordföranden i styrelser och liknande och förstör där också. Personligen vet jag dem som är ordföranden i ett tiotal sådana och samtidigt ledamot i ytterligare 10 till. Och dessutom lyckats krossa både pensionärer och sjuka människor på grund av sin avsky och hat mot dem. Diktaturens kreatur finns lite här och där lite överallt idag i Sverige. Usch fy fan säger man bara och hoppas svenskarna gör något åt det till slut. Det är ju inte meningen att folk skall få fara illa eller bli utsatta för ondska, dumheter, lögner och annat som inte gagnar dem det minsta och skadar och stör deras tillvaro på olika sätt. Det är då inte alls bra för någon förståndig och ärlig människa på sikt.

  • Det mesta skulle falla i Metoo om det granskades. DN har hoppat på en förtalskampanj och trodde att de skulle komma undan utan granskning de med. Lågt.

 91. Hoppas detta blir en stor fråga i valrörelsen 2018 och att förslaget skickas dit där det hör hemma i papperskorgen .

 92. Vad det så kallade ”etablissemanget” gör med sin totalitarianism är att skapa extremister och extremism. De driver folk att bli nazister, kommunister, islamister eller anamma andra totalitära riktningar. Etablisemanget står mot allt som vi kallar ett öppet och tolerant samhälle, ett samhälle där olika åsikter fritt kan stötas och blötas, där objektivitet, fakta, kunskap och tankar fritt kan få flöda och där det onda och ruttna kan nagelfaras och smulas sönder genom argumentation. Etablissemanget är verkligen små människor utan stor hjärna. Kanske bara lite ludd därinne? Som hos Nalle Puh? Lite snällgoda bara. Eller så är de riktigt onda med agenda. Agendan att hacka åt sig makt. Och pengar. Och åter ännu mer makt och ännu mer pengar.

 93. Mycket bra skrivet Rolf!! Nu får ni det rakt i ansiktet, ni som trodde att eran ”landsfader” Löfven bara gör saker som är bra för Sverige!!!!!! Denna Sverigehatande man slår nu in sista spiken till DIKTATUREN!!!! VAKNA!!!!!

 94. O.T. Ar det ingen som reagerar over hur manga som dor i mordbrander numera? Kan det vara AFA som betar av Reseacrhgruppens lista over asiktsmotstandare?

  • Maktelitens legoknektar är hela tiden i farten i Sverige. Det kan vara AFA, ISIS eller migranter som hatar ”otrogna” européer. De farligaste legoknektarna är förstås DÖ-kartellen och V, eftersom de har politisk marionettmakt.

  • Aja baja ! Som en gammal lärare i engelska brukade säga.
   ”-du skall inte blanda koddar och morötter.”

   Svar: Nej.

   Lagstiftaren är Sveriges Riksdag.

   HD, Högsta Domstolen, skall
   tolka vad stollarna i Sveriges Riksdag tyckt. Det vill säga lagen.

   Då lagen, som Riksdagen tyckt fram, tolkas så skall strikt logik användas. I detta sammanhang kallat ”juridik”.

   De lagar som jag läst är lite äldre och stämmer bra med min och andra Pursvenskars rättsuppfattning. Måhända satt färre stollar i Riksdagen förr.

   Tomas.

 95. Med denna censurlag, som DÖ-kartellen med sin trollsvans V vill införa, uppvisar DÖ-kartellen fascismens fula tryne. DÖ-kartellen och V arbetar för att Sverige och svenskarna ska dö, och detta lands- och folkmord får ingen protestera mot. Därav censurlagen. Gör censurlagen till en valfråga, eftersom SD är det enda parti som är emot en censurlag!

  ”SÄPO ger ut en handbok i personlig säkerhet för politiker. Folkets ilska gör dem nervösa.
  Kulturkriget”:
  https://m.youtube.com/watch?v=6hGZQ-UmBeI

 96. Inför denna valrörelse har kulturskribenterna ändrat taktik
  när det gäller omnämnande av SD.
  Inför förra valet hette det alltid det främlingsfientliga SD
  Nu heter det SD med Nazistiska rötter.
  Det blir nog inte mindre röster på SD för att massmedia
  försöker misskreditera partiet.

  • Ja, det finns ju faktiskt möjligheten att ”främlingsfientlig” skulle kunna generera fler röster, och den risken vill de ju inte ta.

   Större chans att sammankopplingen med nationalsocialism kan skrämma bort marginalväljare.

   • 7-klöverns väljarkår älskar Sverige, men välstekt sönderbombat och med fler moskéer och böneutropare som stinker vitlök ända till Bagdad.

  • Varför ska vi hoppas på det? AfS har inget program – bara några lösa snabbt hoprafsade punkter, de har inga seriösa kandidater som kan fylla platserna i riksdagen, de har ingen partiorganisation och de kommer att snart sönderfalla i interna maktstrider och därmed bara skapa kaos.
   AfS – nej tack!

   • Jag själv tänker rösta på SD, men det skadar inte om AfS och MS kommer in i riksdagen. Jag tycker att Gustav Kasselstrand är mycket bra.

    • Jo det skadar om AfS och MS kommer in i riksdagen. Det ger bara SD svårigheter att bilda en stabil regering och minskar SD:s antal mandat i riksdagen.

     • SD kommer som vanligt inte ens att få ihop folk och får ta vad som helst. Äldre tar de ju aldrig. Inga pensionärer och knappast muslimer. När alla har satt sig sedan i sin stol, blir de ju utrensade ändå.

    • För övrigt, förutom Kasselstrand finns ingenting. Bara Bill-och-Bull stridsp.tten Hahne som står bakom och ser lite korkad ut.

    • Precis eftersom man är sverigevän och röstar på olika partier ska man inte kivas och slåss sins emellan med förolämpningar och halvsanningar.
     Vi är inte varandras huvudfiender och det måste vi också visa upp, motsatsen är bara ett svaghetstecken.
     Låt alla människor tycka vad fanken de vill måste vara alla sverigevänners valspråk.

     • Sverigevänner?
      Är de verkligen vänskapliga i Sverige?
      Möjligen när de pinkar i samma port kanske.

     • Hur många soffliggare får han till valurnorna är också viktigt att ta med i beräkningen, för att inte tala om hur många han kan övertyga i 7-klöverblocket, så att de röstar på något av sverigevänpartierna?

     • Ja med den typen av nötter Sverige har numera och ska rösta så går det väl åt helvete hur som helst. Sverige har sin framtid bakom sig. I Ishockey är de nog bra, men de kan varken bygga bilar eller rösta på SD oavsett vilket. Men på puben är de bra på att vråla Heja Sverige!!!

  • AfS är enbart ett splittrande parti, vilket motarbetar ”Sverige-vännernas” inflytande över svensk politik!

   • Sluta tjafsa, låt oss istället koncentrera på att ta itu med huvudfienden, dvs de partier som vill montera ner det som kännetecknar demokratins hörnstenar.

  • Om AfS inte är inblandade i några ”skandaler” och lägger fram ett övertygande program med tyngdpunkt på återvandring och oinskränkt yttrandefrihet så får de min röst 2018.

   Kalla det gärna för en bortkastad röst, men med de totalitära tendenser som SD numera uppvisar kan jag rent samvetsmässigt inte rösta på dem.

   För mig är det ett ställningstagande mellan sofflocket och ett parti som lyfter mina synpunkter, och där ligger AfS efter sin första presentation bäst till i nuläget.

 97. Hade vi haft dessa ”censur-lagar” nu, så hade förmodligen aldrig den centerpartistiska ”sharialags-domen” uppmärksammats, eller så hade vi haft en ”nationell hjälte” i form av djurplågaren Tomas Åberg!!!!
  Sverige har tidigare varit föredömet för det ”fria ordet”, något som nu ”sjuklöver-partierna” vill ändra på!!!!

  • DEMOKRATIN I FARA
   Ja jag håller med och ser detta som väldigt farligt att i en framtid mörka felaktiga beslut som sedermera aldrig upptäckts
   Min fråga blir vad har politikerna gjort som gör att dom är rädda för att saker skall uppmärksammas

  • Precis..och i slutändan handlar det om att Svennson inte ska få reda på vilka as vi släpper in och vad dom sysslar med,för då kommer folket välja ett annat parti att rösta på. Hellre förstör dom Sverige än förlorar makten.

 98. Nu måste vi då och då sprida denna namninsamling mot en svensk censurlag som moderater och socialdemokrater försöker få igenom i Riksdagen.
  Vart tog dessa partiers värderingar om demokrati, tanke- och åsiktsfrihet vägen?

  Ett tips…..
  dela denna namninsamlingslänk på Facebook, Twitter……lite då och då under veckan …….. här är länken

  https://www.stoppagrundlagsandringen.com

  Det enda man behöver göra är att offentligt med sitt namn och mailadress visa att man ställer sig bakom de goda värderingarna, nämligen
  tanke- ,åsiktsfrihet och sann öppen demokrati.

   • När vi delar ut namninsamlingslänken på Facebook och Twitter måste vi samtidigt uppmana andra i dessa sociala medier, att de i sin tur sprider en ”uppmana-andra-att-rösta-på-namninsamlingslänken” där.

 99. Att moderaterna röstar med S-partiet är oroväckande. M-partiet vill undvika en konflikt innan valet och slippa ta ställning till den folkomröstning som SD har föreslagit vilket skulle stärka SD i opinionen och få folk att fundera på vad som händer. M-partiet är därmed gummiryggar som bara försöker sopa saker och ting under mattan och skjuta problemen framför sig. Agerar M-partiet så nu kommer M-partiet att agera på samma sätt sedan också efter valet, och M-partiet har en långvarig track-record av samma. Vad vi sålunda kommer att få se från M-partiet är en oändlig svada ord om förslag som de tagit från SD så att det ska se ut som M-partiet ändrat politik, och sedan när det gäller i omröstningar i riksdagen kommer de att smyga undan och låta S-partiets förslag glida igenom. M-partiet skall hädanefter bli kallade ”Det Nya guMiryggpartiet Moderaterna”

 100. I och med att moderaterna och socialdemokraterna vill stöjda denna censurlagstiftning så ser man att Kristersson i moderaterna kommer att krypa till sängs med Löwen i socialdemokraterna.
  Hoppas att tillräckligt många väljare i dessa partier är ett rakryggat folk, som ser till att man inte fortsätter att montera ner, det som återstår av tanke- och åsiktsfriheten.

  Vi måste alltid kunna granska makten, var den än befinner sig och denna skandallösa censurlagstiftning, kommer att göra det möjligt, att dölja alla former av maktmissbruk.

 101. Jag hade aldrig trott att jag skulle få uppleva Sveriges politiska partier (utom SD)
  vilja inskränka yttrande friheten. Jag har växt upp med hur oliktänkande i Öst-
  staterna och Ryssland fick sitta i fängelse för åsikter som inte passade den
  kommunistiska regimen. Hur kan en enda svensk kan vilja ge bort sin frihet till en
  politisk elit eller ett privat tidningsimperium är för mig ofattbart.
  Har man inte yttrandefrihet kommer människornas hela liv stympas,förminskas
  och kreativiteten och utvecklingen i Sverige strypas drastiskt. Yttrandefriheten är
  grunden för ett fritt och sunt samhälle med sunda lagar som folket mår bra av.
  All galenskap och inskränkning av Sverige på alla nivåer är mångkuturens
  utbredande orsak till. I och med att denna ideologi infördes så började inskränkningen av yttrandefriheten att träda i kraft. Människor som kom hit blev kränkta för att de kom till en annan kultur med andra värderingar än den de hade i sina hemländer.
  Stora rubriker skapades om vi svenskar sa ett enda ord som någon av de invandrade personerna överreagerade på,den politiska makten fick nu sin chans att sakta men säkert börja sin vandring mot ett mer kommunistiskt/socialistiskt/ totalitärt förtryckt av svenskars yttrandefrihet. Tänka fritt och uttrycka sig fritt är grundstenen för fria människor ,samhällen och stater. EU och globaliseringen är vägen bort från individens och länders frihet ledda av våra svenska politiker och
  världssamfundets maktelit.En skrämmande och en för mig ofattbar utveckling i
  Sverige och världen.

  • Politikerna smyger ju undan med grundlagsändringarna. Vanligt folk har inte en susning om vad som händer.

   • De flesta är inte intresserade av att ta reda på sanningen om vad som pågår i Sverige. De vill inte lyssna när man tar upp ett viktigt ämne som handlar om den farliga utvecklingen landet är utsatt för.
    Få verkar kunna analysera och dra slutsatser av vad politikerna
    vill genomföra när det gäller censurlagarna och yttrandefriheten.
    Svenska folket verkar inte förstå att man måste skydda sig själv
    och sitt land sin frihet och lag.Det finns alltid och har alltid funnits
    andra som vill stjäla och förgöra människors frihet, land och
    tillgångar. Vi kan inte överlåta våra liv i politikernas händer utan
    måste förstå att vi ytterst alltid själva är ansvariga för våra livs
    framtid och frihet. Många politiker är politiker för att de är lätta att
    manipulera och de kan även vara mutade eller komprometterade.
    Den dolda makten hjälper till att välja ut vilka de är som de vill ska få komma fram inom politiken och i maktens korridorer innan väljarna får rösta. Svenska folket måste värna sin frihet, folk
    och land annars går allt förlorat och vi kan aldrig få tillbaka
    vår frihet,välfärd,kultur, religion med mera när vi tillåtit landet
    plundras på allt.

   • Ett av skälen med grundlagsändringen är väl att vi inte ska kunna eftersöka gärningsmannen/männens nationalitet i ett brottsmål. Det ska inte gå att göra statistik på ålder, härkomst mm. Endast vissa utvalda ska ha möjlighet till det. Eller är grundlagsändringen större än så?

 102. För att en svensk grundlag skall ändras krävs det normalt sett att två likalydande beslut fattas av Riksdagen. Mellan de två besluten måste det dessutom ha hållits ett allmänt val. Detta är dock ingen regel som man alltid följt. T.ex 1993 förlängde man valperioden och införde personval utan att två beslut med mellanliggande val hade hållits.

  Vad är det som gäller den här gången. Tänker man bara införa det här i ren diktaturstil eller tänker man följa den gängse processen?

  • Löfven kommer nog att anlita shariapolisen för att jaga oliktänkare. Två flugor i en smäll. Han vinner fördelar hos Islamisterna samtidigt som arbetslöshetsstatistiken går ned hos invandrarna

 103. Varför redovisas inte domar och hotelser som lokalpolitiker utsätts för. Det är en massa påståenden, men aldrig något konkret. Enligt Morgan Johansson är det bara ”goda” politiker som har rätt till skydd. SD och andra på högerkanten tillhör inte den prioriterade gruppen. Mig veterligen är det väl bara en från SD , Kinnunen och hans sambo, som blev överfallna med knogjärn och illa tilltygade. Gärningsmännen dömdes.

 104. Det enda anständiga alternativet i valet i september är SD.
  De som inte röstar SD vill se ett islamiserat, sönderslitet Sverige.
  Som alla andra länder där islam dominerar.

 105. Morgan J du är ett hot! Ett hot mot det fria ordet! Jag hörde dig igen ikväll i Agenda och du har nazister och nationalister ”på hjärnan”! Så klart eftersom det hotar din ”plats”! Hade du en enda gång givit uttryck för vänsterfascisters fula metoder och hot mot demokratin, så kanske något av vad du säger kunnat lyssnas tlll, men icke! Du är så enögd och partibok-stämplad så man undrar hur ”blir man sådan som du är”???

 106. Kim jong Un litar nog på mig, sade Löven nyligen

  och självklart skall han göra det, dom för ju samma politik, tar hand om sin befolkning på samma fina sätt
  två fascistregeringar som borde försvinna snarast……

 107. Det är väl inga problem. SDs skyddsling SVT är ju med på listan så då är vi väl trygga enligt dansösen och den övrig trojkan inom SD..

 108. Jag är på intet sätt någon våldsverkare men den klassiska filosofiska frågan som uppkommer ur detta förslag är. Vid vilken tidpunkt var det moraliskt rätt att skjuta Hitler? Personligen anser jag att då vanliga moraliska människor anser att den tidpunkten inträtt så är det redan försent. Därför är det så viktigt att förslag som dessa stoppas demokratiskt och lagligt i sin linda.

 109. I en diktatur styr de som har makten vilken information som är tillåten och vad som får sägas. I dagens Sverige talar minister Morgan Johansson om vilken information som ska tas bort från nätet. Vad är skillnaden mot diktatur? Ingen så vitt jag kan se.

  I en rättsstat styr lagar som är lika för alla hur information ska hanteras. Om någon som sägs är olagligt att säga så kan en domstol agera och en rättsprocess kan genomföras och om det som sagts befunnits vara olagligt att säga så kan vederbörande dömas.

  I övrigt står det i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna:

  ”Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers.”

  Det är märkligt att en minister inte har ryggrad att stå upp för demokrati och alla människors lika rätt. Vad han säger rakt av är – vi tycker du har sagt nått som är ”fel” därför så ska vi se till att täppa till truten på dig så du fråntas möjligheten att säga det.

  I en rättstat är det en domstol som ska pröva om det som sagt är olagligt att säga. Inte en minister som tycker nått.

 110. Löfven om Nordkorea Kim Jong-Un litar på mig. Då vet vi var våran ”statsminister” hämtar sin inspiration till att knäcka ett land och ett folk.

 111. Hur ser tidplanen ut i denna förändring.
  När röstar de 7 igenom ändringen?
  När kan SD kräva folkomröstning?

 112. En kort sammanfattning. Vi vanliga ska jobba tills vi stupar. Politiker och media åker räkmacka på lånta fjädrar. För att verka goda ger dom bort landets tillgångar till valfri utsatt grupp.
  Den som protesterar blir åtalad för HMF.
  Frågor på det?

   • Kan ju bara svara för mig. Har noll lojalitet mot detta lands styre.
    Avskyr lögnare. Sverige har stulit mitt liv min framtid.
    Så emigrera är svaret, låt skiten gå under.
    Jobbar hellre resten av livet i ett varmt land. Än i detta socialistiska dårhus.

    • Jag tror att sker det ingen större förändring i valet i höst – då så brakar det loss med oroligheter. samtidigt kommer svenskarna att få veta hur illa det ligger till med landets välstånd.

     • Helt rätt visste jag att kollapsen skulle ske inom säg 2 år så stannar jag gärna kvar och slåss för att få ordning på det godhetsmupparna ställt till med.
      Men livet är kort och fan vet om jag vill dö långsamt under 10-15 år för att bevia en poäng.

 113. 65 % av invånare är hjärntvättade. De har inte fattat att Sverige är en demokratur (ett samhälle som till ytan är en demokrati, fast i praktiken saknar en reell och vidare omfattande yttrandefrihet ..där alla politiska grupper får inte föra sin talan på lika villkor… där lagar och regler tillämpas och appliceras olika beroende på vilket politiskt läger man tillhör…m.m.)

  Så för 65 % av landets invånare att införa censurlagar är ett självklarhet! Övriga 35 % har redan gett upp! de skiter i om muslimerna tar över landet. De ”modiga” medborgarna har för länge sedan hotat!! med att lämna landet! ..Vill muslimerna ta Sverige så gör det..ta för er!..jag bryr mig inte usch!

  Rolf frågan är då vem /vilka ska mobiliseras mot censur lagarna? 65 % av de hjärntvättade eller 35 % av de lands svikare? Sverigedemokraterna protesterar som vanlig men ingen bryr sig.. När dagen är slut kommer det status quo att bestå..och landet närmare avgrunden.

  Muslimerna har redan hittat sin paradis.. det är våra korrupta politiker ”gåva” till dem..Sverige serverad på silverfat..här ska det första kalifatet uppkomma.. och i framtiden kommer svennerna att bortförklara allt med ..”vi kämpade mot censurlagarna allt vi orkade usch! ..vi skrev massor av sarkastiska kommentarer men det hjälpte inte… usch! usch vad mer kunde vi göra?..hur kunde det ske?

 114. Att stifta lagar om mord, misshandel, våldtäkt, terrorism mm. dvs allt som skadar någon annan är en självklarhet i ett civiliserat samhälle, lika självklart i ett civiliserat samhälle är yttrandefriheten och individens frihet till självständigt tänkande vad det än månde vara, att större delen av riksdagen nu vill införa censur är ännu ett bevis på bristande intellektuellt tänkande, allt som förbjuds blir bara mer intressant, ingen intellektuell förbjuder sina barn att röka (det gör rökningen bara mer spännande) utan intellektuella för en dialog med sina barn om nackdelar med rökning, det exemplet visar tydligt vilket intellektuellt fattigdomsbevis vänsterrörelsen besitter.

 115. De kan försöka dölja statistiken så mycket de vill. Det kommer läcka som ett såll. Jag lovar.

  Det gör sig bara löjliga och gör bara saken ännu mer pinsam för sig själva, som om det inte vore pinsamt nog med en 1500%-ig ökning av fullbordade våldtäkter sedan 1975.

  Det här förslaget gynnar enbart SD och andra småpartier som valsamverkar. Tack till 7-klövern som är på väg att avskaffa sig själva.

  • Visst kan läckor komma att finnas, men tro inte att de blir otätade, de blir ordentligt ”täta” i en diktatur. Allt som stör diktatorn och regimen tystas effektivt. Alternativ media tystas med avstängning av internet.
   Listan kan göras lång. Se på Tukiet som ex
   Nord Korea, Kina, Eritrea.mfl.
   ,

   • Islamisters kalifat-fasoner bör kanske inte jämföras med kommunistiska länders demokratiska beslut att förbjuda CIA:s olika spionprogramvaror, som f.ö. själva censurerar folk och fenomen som de inte vill att folket ska känna till.

 116. Bra skrivet Rolf. Det är en hemsk regering, hemsk riksdag med undantag av SD som inga andra partier lyssnar på.
  S, M, MP, C, L, KD, är livrädda och diskriminerar SD för att de riskerar att mista sina köttgrytor. SD är det enda partiet med vettig politik som vägrar följa dårskapet i riksdagen.
  Att stifta lagar om censur leder otvivelaktigt till diktatur.
  Då detta medför att regimen kommer att tysta all kritik mot den och obekväma fängslas även utan rättegång.
  Allt kan bli värre en så, tyck illa om kriminella invandrare så blir det överjävliga böter. Diskriminering och hat mot svenskar är helt lagligt tycker sittande regering och flinar.
  Detta val 2018 blir det sista för att rädda landet från kollaps där Diktator Stefan Löfven.kommer att slå sig ihop med Kim Yong Un om Stefan L och 7k-klövern får igenom sina hemska galenskap. DET MÅSTE STOPPAS TILL VALET
  ENDA MÖJLIGHETEN ÄR SD ATT OMINTETGÖRA DIKTATUR VILKET VARIT SÅSSARNAS TANKE SEN 2014.

 117. Bonniers hets mot Youtube och Google fortsätter och nu lovar regeringen att agera. Justitieminister Morgan Johansson (S) säger i söndagens SVT Agenda att han ska sätta ”mycket större press” på Google så att de stänger ner material som den mäktiga mediejätten vill ha bort från nätet.
  Bonnierkoncernens hetsjakt mot åsiktsfriheten på nätet har på en vecka gjort att Granskning Sveriges Youtubekanaler stängts ned.
  Att medborgarjournalisterna i Granskning Sverige ringt upp makthavare per telefon och ställt kritiska frågor, har i media kallats för ”hat”, ”hot” och ”trakasserier”.
  http://www.friatider.se/regeringen-lovar-agera-efter-bonniers-censurhets

 118. Bonniers fick igenom sitt krav till slut att få bort Granskning Sverige från Youtube, likadant listan från Googles söktjänst över högt uppsatta personer i Sverige med judisk påbrå. Den listan finns dock kvar på nätet om man söker med Bing eller någon annan sökmotor.

  Dags alltså att byta sökmotor där man är mera anonym än hos Google!

 119. Allt detta har bara med sossarnas rädsla att förlora väljare att göra…om alla får reda på sanningen om migranterna så förlorar sossarna valet.Censuren och dom 8 miljonerna som ska satsas på att utöka röstdeltagandet från nysvenskar visar tydligt hur det ligger till. Och bondepartiet centern har med folk som vill införa sharialagar.
  Märker inte folk sambandet?

LÄMNA ETT SVAR