En av kvinnorna skadades och fick uppsöka sjukhus. ”Vi kan inte utesluta att det rör sig om samma personer vid samtliga tre fall”

Inom loppet av några timmar rånades tre kvinnor i Malmö på onsdagen.

Vid den första stölden drabbades en kvinna i 70-årsåldern som var ute och cyklade då en person på moped körde upp bredvid henne och ryckte väskan.

Bara en halvtimme senare var det dags igen och då var offret en kvinna i 60-årsådern. Denna gång var det två personer på varsin moped som stal kvinnans väska.

Ytterligare tre timmar senare rånades en kvinna i 30-årsåldern. Här gick det dock värre för brottsoffret då kvinnan försökte hålla emot men lyckades inte, föll till marken och släpades med några meter.

På sjukhus konstaterades att kvinnan fått ett brott i handen.

I samtliga fall hade gärningsmännen på sig hjälmar som omöjliggjorde signalement.

– Vi kan inte utesluta att det rör sig om samma personer vid samtliga tre fall. Det finns vissa likheter. Tillvägagångssättet med moped, att man stjäl väskor ur cykelkorgen och att de riktar in sig mot kvinnor. Det finns en hel del likheter som gör att vi måste arbeta vidare med det här. Vi är intresserade av den som kan ha sett något eller gjort några observationer, säger Nils Norling på Malmöpolisen till 24Malmö.