Mördade kvinnan i Kil engagerad i ensamkommande

9.3K Shares

Den kvinna som natten mot torsdagen mördades i sitt hem i värmländska Kil har enligt uppgifter till Samhällsnytt identifierats som 69-åriga Ingrid, sedan flera år tillbaka starkt engagerad för så kallade ensamkommande flyktingbarn som hon även haft som inneboende i radhuset.

I samband med att den så kallade gymnasielagen i höstas klubbades av riksdagen gjorde SVT Värmland ett besök hemma hos Ingrid där hon och hennes afghanska skyddslingar berättade om glädjebeskedet som innebar att de nu kunde stanna i Sverige och studera i stället för att åka tillbaka till hemlandet.

Ingrid var också en välkänd profil i asylaktivistiska grupper på Facebook och huserade en afghan hemma hos sig.

LÄS ÄVEN: 85-årig man gav asylsökare med avslag jobb och husrum – fick halsen avskuren

På ett flygblad står bland annat:

Han var reserv för deportationen som inte blev av i tisdags. Idag försöker vi med ännu ett VUT. Och hoppas att de inte tar honom imorgon / Ingrid

Här syns Ingrid (t.v.) med ett flygblad till stöd för en invandrare

Hon var dessutom engagerad politiskt i Miljöpartiet som hon tidigare kandiderade för i kommunen.

Inga uppgifter har ännu offentliggjorts om den man i 20-årsåldern som anhållits som misstänkt för mordet och uppges ha varit bekant med Ingrid.

Enligt källor som Samhällsnytt varit i kontakt med ska gärningsmannen vara av utländsk härkomst, men uppgifterna är ännu ej bekräftade.

9.3K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.