En man som jobbade på en byggarbetsplats i Florida knivhögg sin chef till döds, efter att en diskussion om USA:s regering urartat. Enligt amerikansk media ska chefen ha varit en Donald Trump-supporter medan gärningsmannen, Mason Tony, var motståndare till presidenten. Knivmannen greps några timmar senare i en angränsande kommun.

I domstolen sades det att ”offret var en uttalad regeringssupporter” och den tilltalade är ”anti-regeringen”, rapporterar WKMG News. Enligt rapporterna ska gärningsmannen ha trott att regeringen var ”ute efter honom” och han beskrivs som en högljudd kritiker av Trump.

Anställda vid byggplatsen ska ha försökt stoppa attacken men misslyckats. Tony stal efter dådet en företagsbil och flydde från platsen men kunde gripas några timmar därefter i en angränsande kommun.

Fadern till den mördade, 28-åriga Steven Knight, beskriver Mason Tony som en ”livslång vän” till offret och de ska ha gått i samma skola.

– Han var en vän till familjen. Min son gick i grundskola och gymnasium med honom, berättar fadern för Wesh News. Jag vill bara veta varför, sa han uppgivet.

Tony ska ha haft det tufft på sistone men familjen trodde aldrig att han skulle göra något sånt här, speciellt mot deras son som enligt dem var en bra vän till Tony.

Han står nu misstänkt för mord.