T.v. Morgan Johansson (S). T.h. Stefan Löfven (S). Faksimil Facebook

Morgan Johansson sitter kvar som justitieminister

3.5K Shares

På fredagen hölls en omröstning i riksdagen rörande misstroendeförklaring mot justitieminister Morgan Johansson (S). Men den föll platt eftersom att Centerpartiet och Liberalerna stod stadigt fast med vänstern.

Efter den senaste tidens våldsamma utveckling i landet med skjutningar och bombdåd agerade Sverigedemokraterna genom att väcka en missförtroendeförklaring mot Morgan Johansson (S). Bakom SD ställde sig både Moderaterna och Kristdemokraterna vilket är första gången.

LÄS ÄVEN: C och L stoppar misstroendevotum mot Morgan Johansson

Men trots detta räckte inte rösterna vilket även var väntat eftersom de tidigare borgerliga partierna Centerpartiet och Liberalerna har allierat sig med vänstern. Det var sammanlagt 151 ledamöter som röstade för en misstroende förklaring medan 131 ledamöter röstade nej. Centerpartiet och Vänsterpartiet avstod från att rösta, rapporterar SVT.

SD: ”Sverige har blivit ett av Europas farligaste länder”

På fredagen talade Sverigedemokraternas vice gruppledare Henrik Vinge i riksdagen där han slog fast att Sverige numera är ett av Europas farligaste länder.

Vidare berättade Vinge att med Morgan Johansson (S) som justitieminister i landet ”kan det alltid bli värre”.

Henrik Vinge (SD) – Misstroendeförklaring Morgan Johansson

"Om det är någonting vi lärt oss om Morgan Johanssons tid som justitieminister är det att det alltid kan bli värre."Sverigedemokraternas Henrik Vinge, i ett anförande med anledning av misstroendeförklaringen mot Morgan Johansson.

Posted by Sverigedemokraterna on Friday, November 15, 2019

LÄS ÄVEN: Nya siffror: Sprängdåd har ökat med 50 procent sedan förra året

3.5K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.