Inrikes

”Mörkhyat” gäng rånade förståndshandikappad: ”Sorgligt lågvattenmärke”

Publicerad 7/9/2020
Annons

På onsdagen rapporterade Viktor Adolphson som är yttre befäl vid Södermalmspolisen att de under natten hade ett sorgligt lågvattenmärke i fråga om brott. Detta efter att ett gäng rånat en förståndshandikappad man och tillgripit dennes mobiltelefon, plånbok och även en väst som han hade på sig.

Händelsen inträffade i hörnet Hornsgatan-Varvsgatan. Enligt målsägaren som efter rånat har förföljt gänget ska de ha flytt Hornsgatan i riktning österut.

LÄS ÄVEN: Gäng höll fast och rånade 90-åring på 40 kronor

Därefter uppges gänget ha tagit in på Kristinehovsgatan där de för en stund försvinner in i ett buskage. Strax senare kommer de ut ur buskaget igen och fortsätter springa på Brännkyrkagatan i riktning mot Gamla stan där spåren upphör.

Polisen går ut med signalement 

På torsdagen uppdaterade yttre befäl händelserapporten med fler uppgifter rörande rånet. Det framgår av inlägget att rånarna var tre mörkhyade män i 30-årsåldern, en med axellångt svart hår och en med vitt eller grått krulligt kort hår. Den tredje rånaren uppges ha haft luva uppdragen över huvudet.

Polisen vädjar till allmänheten om tips för att gripa rånartrion. Om du vet mer om händelsen, kontakta polisen på telefonnummer 114 14 alternativt e-post lpo-sodermalm@[email protected]

Vänsterpartist: ”Han slapp ju bli skjuten”

I samband med att Adolphson gick ut med uppgifterna om rånet har Johan Svensson som är stadssekreterare för Vänsterpartiet i Göteborg stad kommenterat händelsen med att den handikappade mannen ”slapp ju bli skjuten”.

Svenssons kommentar anspelar på polisens agerande mot förståndshandikappade Eric Torell som fick 25 skott avlossade mot sig i Vasastan i centrala Stockholm. Svensson får en reprimand för sin i mångas tycke osmakliga kommentar av polisbefälet Adolphson.

Agneta Kjaerbeck som är andre vice ordförande i SD Göteborg berättar att Svensson även uppvisar ett otrevligt och respektlöst uppträdande gentemot andra partiers politiker. ”Det handlar om rätt värdegrund”, konstaterar Kjaerbeck syrligt i ett Facebookinlägg.

https://www.facebook.com/1026724315/posts/10220253116011193/?d=n

LÄS ÄVEN: Polisen uppmanar föräldrar att följa sina barn till och från träning för att undvika rån

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
982”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons