motorsag-93873
Inrikes

Motorsågsmarodör i Kungsbacka häktad

Publicerad 1/29/2021
Annons

Den man som i början av veckan klev in på en bar i Kungsbacka och vevade med en motorsåg häktades på fredagen vid Varbergs tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot.

Det var vid 19:30 tiden i måndags kväll som den 40-årige mannen stegade in på en bar vid Norra torget i Kungsbacka med en motorsåg i händerna och satte skräck i gästerna som flydde hals över huvud ut ur lokalen.

Mannen kunde rätt snart gripas anhållas och förhöras. Vilket motiv han haft till att reproducera en scen ur filmen Motorsågsmassakern är oklart. 40-åringen får nu för allmänhetens trygghet stanna i fängsligt förvar fram till rättegång.

Samme man har tidigare uppmärksammats för en annan attack som företer vissa likheter med den i Kungsbacka. Denna utspelade sig på en ort i Turkiet.

Där chockades hotellgäster när mannen i gravt berusat tillstånd red in i lobbyn på en kamel och började svinga med en träpåk. Motivet till den attacken är också höljt i dunkel.

Mannen är tidigare dömd för brott i Sverige. Åtal för motorsågsattacken ska vara väckt senast den 11 februari vid Varbergs tingsrätt.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
816Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons