Miljöpartisten och asylanarkisten Katarina ”Kattis” Folkeson skriver att hon har polisanmält SD-ledaren Jimmie Åkesson för osant intygande efter att denne delat ut flygblad till migranter i Turkiet med budskapet ”Sverige är fullt” och undertecknat det i hela svenska folkets namn. Det visar sig däremot att Folkeson struntar i att polisanmäla när hennes partikamrater tar sig friheten att skriva samma sak.

Det var på torsdagen som Folkeson, språkrör för Gröna studenter, publicerade ett meddelande på Facebook där hon uppger att hon tagit ärendet till rättsväsendet eftersom hon anser sig tillhöra det svenska folket men inte står bakom SD:s flygblad.

”Det du gör är ett brott som kallas osant intygande #refugeeswelcome”

https://www.facebook.com/kattis.folkeson/posts/10157093593741404:0

Uppdatering: Katarina Folkesson har efter kritik mot utspelet valt att dölja sitt inlägg på Facebook ovan. Innehållet återges nedan.


Åkessons flygblad i Turkiet. Foto: SD

Polisanmäler inte folkgeneraliserande partikamrat

En polisanmälan mot partikamraten David Ling, språkrör för ungdomsförbundet Grön ungdom, lyser däremot med sin frånvaro trots denne på samma sätt som Åkesson uttalar en åsikt i hela svenska folkets namn. Så sent som den femte februari publicerade Aftonbladet en debattartikel författad av Ling där han använder sig av ett ett sådant påstått osant intygande – vilket Folkeson annars ser som ”ett brott”.

I texten hävdar Miljöpartiets ungdomsförbund att ”svenska folket vill se investeringar i järnväg, inte flygplatser”. Det är oklart om någon annan har polisanmält Ling för osant intygande på grund av detta generaliserande påstående.

LÄS ÄVEN: Så vill Miljöpartiet att 9 000 afghaner utan asylskäl ska få stanna