hjallbo-forort-feature

Miljöpartiet vill skicka svenska barn till förorterna. Foto: Polisen/Förorten

Inrikes

MP: Skicka svenska barn till förorten – ”Vi kan inte ha den här segregationen”

Publicerad 1/31/2022
Annons

Skicka svenska barn till förorterna. Det förslaget lanserar Miljöpartiet i Göteborg som därmed hoppas lösa en del av stadens invandrarproblem.
– Det som händer är förfärande, säger kommunalrådet Karin Pleijel (MP) till Göteborgs-posten.

Om inte invandrarna integreras bland svenskarna, så kanske svenskarna kan integreras bland invandrarna? Det hoppas åtminstone Miljöpartiet i Göteborg, som går till val på att förmå stadens svenska föräldrar att skicka sina barn till skolor i så kallat ”utsatta” områden.

Genom att bjuda in svenska föräldrar till gruppsamtal ska de förmås tänka om kring hur de ”bidrar till segregationen”. Kommunalrådet Karin Pleijel (MP) tror att många föräldrar är oroliga för att skicka sina barn till skolor med många invandrare.

– Men om man istället samlar föräldrar i grupp, och aktivt stimulerar dem att göra ett gemensamt val som gynnar integration, då blir de inte lika oroliga, säger Pleijel till GP.

Karin Pleijel. Foto: Miljöpartiet

Karin Pleijel menar att Göteborg har potential att bli en ”stor, internationell stad”, om det inte vore för att staden är så mångkulturell och segregerad.

– Det som händer är förfärande. Vi kan inte ha den här segregationen, säger hon.

Miljöpartiet i Göteborg fick 6,9 procent av rösterna i valet 2018. Nu är väljarstödet nere på runt tre procent. Att bryta segregationen genom att skicka svenska barn till förorterna blir därför tillsammans med klimatfrågan de två frågor partiet hoppas vända trenden med inför höstens val.

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons