Miljöpartiets gruppledare i riksdagen, Annika Hirvonen, är sorgsen över att M-ledaren Ulf Kristersson röstades fram som Sveriges nya statsminister. Hon anklagar Kristersson för att ha begått ett ”löftesbrott” mot förintelseöverlevaren Hédi Fried när han nu samarbetar med Sveriges näst största parti. Hirvonen ska därför protestera genom att gå svartklädd i riksdagen.

Det var vid lunchtid på måndagen som Ulf Kristersson (M) röstades fram som Sveriges statsminister med siffrorna 176 mot 173.

LÄS ÄVEN: Miljöpartiet: Världens sjätte massutrotning har påbörjats

Efter omröstningen gick Annika Hirvonen (MP) till attack mot Ulf Kristersson (M) för att han ska ha lovat förintelseöverlevaren Hédi Fried att ”aldrig ha samröre med Sverigedemokraterna”. En uppgift som Kristersson själv menar inte stämmer.

Hirvonen framför att hon på grund av det här ska klä sig i svart. Men Hirvonen får kritik under sitt inlägg från flera som menar att hon sprider en lögn. En annan person tycker att Hirvonen bör gå svartklädd för att ”sörja och ångra att ni slaktade ett fungerande energisystem i Sverige”.

Tog han om afghan med utvisningsbeslut

Samnytt har tidigare uppmärksammat att Annika Hirvonen varit drivande för att få igenom en amnesti för de tusentals afghanska medborgare som kommit till Sverige men saknar asylskäl. Detta samtidigt som hon hade flyttat ihop med en nästan tio år yngre ’ensamkommande’ afghan.

Samnytt kunde avslöja att afghanen hade fått ett utvisningsbeslut eftersom Migrationsverket bedömde att han inte är en flykting.

Hirvonen kampanjar med afghanledaren Fatemeh Khavari

LÄS ÄVEN: Miljöpartiets gruppledare bor med utvisad afghan – kräver amnesti för ensamkommande