Muhammad Ali Jr, den legendariske boxarens ende biologiske son, säger i en längre intervju med New York Post att hans far skulle vara emot Black Lives Matter och kallar rörelsen rasistisk.

Boxaren, känd som ”The Greatest” var även en aktivist som kämpade mot rasism under hela sitt liv, men Muhammad Ali Jr säger att hans pappa skulle ha blivit äcklad av hur Black Lives Matter-protesterna brutit ut i våldsamheter och plundring.

– Min far sa alltid: ”All lives matter”, allt liv är viktigt, säger Muhammad Ali Jr.

Muhammad Ali hette ursprungligen Cassius Clay men bytte namn 1964, när han konverterade till islam. Därefter kallade han Cassius Clay sitt slavnamn. Liksom sin far är Ali Jr. muslim. Han anser att BLM-rörelsen är rasistisk.

”Institutionaliserad rasism är en myt”

– Det är inte bara svartas liv som är viktiga, vita liv är viktiga, alla liv är viktiga, allas liv betyder något. Gud älskar alla, han förnekar ingen. Att döda är fel oavsett vem det är, säger Ali Jr.

När hans far gifte sig för fjärde gången blev Ali Jr utstött av den nya frun. Istället för att växa upp i pappans herrgårdsliknande hem i Scottsdale, AZ, växte han upp i Chicagos fattiga South Side.

Likt många muslimer som rest i USA sedan president Trump införde flygförbud till ett antal muslimska länder har Ali Jr stoppats och förhörts av TSA (Transportation Security Administration, en amerikansk federal myndighet med ansvar för säkerheten i alla former av transporter). Trots det säger han sig aldrig ha blivit utsatt för så kallad rasprofilering och hävdar att institutionaliserad rasism är en myt.

Om George Floyds död säger han att den film vi sett inte visar hela sanningen. Ali Jr menar att polisen gjorde sitt jobb men använde fel taktik. Det var naturligtvis fel att döda honom men Floyd gjorde motstånd, hävdar han.

– Det är inte så att polisen vaknar upp på morgonen och tänker,”Jag ska döda en nigger idag eller döda en vit. De försöker bara ta sig igenom dagen och komma hem till sin familj i ett stycke.

Antifa är lika illa som muslimska terrorister

Ali Jr håller med den amerikanske presidenten om att Antifa uppviglat till våld under protesterna och borde betecknas som en terroristorganisation och likställer dem med muslimska terrorister.

– De är lika illa som muslimska terrorister. De borde alla få vad de förtjänar. Black Lives Matter är inte en fredlig protest och Antifa ville aldrig ha det fredligt. Jag skulle slå ut dem allihop. De raserar samhället, skadar oskyldiga, förstör polisstationer och butiker. De är terrorister – de terroriserar samhället. Jag håller med de fredliga protesterna, men Antifa, de är ute efter blod, säger han.

Ali säger att han stöder president Trump och menar att hans far också skulle ha gjort det.

– Trump är inte rasist, han är för alla. Han är en bra president. Min far hade gillat honom. Han är den ende som faktiskt gör vad han lovar, säger Muhammad Ali Jr till New York Post.

authorimage