Gee Dixon Polisen Linda Pira SVT

Artisterna Gee Dixon och Linda Pira. Foto: Faksimil Instagram/Facebook

Inrikes

Musikartister smutskastar polis i tjänst: ”Avikande grishuve”

Publicerad 6/11/2020
Annons

En gangsterrappare konfronterades av polis i huvudstaden, något han ställde sig oförstående till. Händelsen filmades och filmen publicerades sedan med anklagelser om att polisen sysslar med ”rasprofilering” och kontrollerade honom bara därför att han är svart. Samhällsnytt kan dock visa att artisten är dömd för grova brott och dessutom glorifierar kriminalitet.

Tidigare i veckan rapporterade Samhällsnytt hur den bland tonårstjejer populära sångerskan Zara Larsson deltog i den vänsterradikala Black Lives Matter-rörelsens kampanj genom att gå ut i sociala medier och sprida hat mot polisen som hon menar samtliga ”är svin”. Nu följer flera andra artister efter i samband med att en polisman kontrollerat en känd rapartist.

LÄS ÄVEN: Sångerskan Zara Larsson hatar polisen – bad dock om deras hjälp när hon blev hotad

Händelsen uppges ha utspelat sig på Sågstuvägen i Huddinge. Filmen visar hur 29-årige George Dixon, mer känd som gangsterrapparen ”Gee Dixon”, konfronteras av polis vid en rutinkontroll.

Dixon: ”Är det bara för att jag är svart?”

I Dixons egen återberättelse av händelsen ägnar sig polisen åt så kallad rasprofilering mot ”svarta och bruna arbetsklassmänniskor” när de vill visitera honom med anledning av att han uppvisat ett ”avvikande beteende”.

Dixon har ingen förståelse för att han fångar polisens intresse och brister ut i frågan ”är det för att jag är svart?”. Han har författat ett inlägg till videoklippet som publicerades på Instagram i syfte att väcka en ras-centrerad debatt mot poliser.

Det kallas Rasprofilering men polisen kallar det ”avvikande beteende”. Att parkera sin bil, att gå på gatan, att umgås med sina vänner, att stå utanför en butik eller posta ett brev i centrum. Allt är avvikande beteende när du är svart och bor i ett avvikande område med avvikande människor, dvs svarta och bruna arbetarklassmänniskor.

En av poliserna tog min bilnyckel och gick och genomsökte min bil som jag parkerat längre bort medan hans kollega tvångsvisiterade mig utan anledning och förbipasserande människor tittade på oss med stora ögon.

Uppmanade till aktion mot ”vita män i uniform”

Dixon är själv Black Lives Matter-aktivist och anklagade i början av juni ”vita män i uniform” för att stjäla kontanter och utan anledning bryta upp dörrar till bostäder. Det var enligt honom därför hög tid att uppmärksamma dessa ”orättvisor”.

https://www.instagram.com/p/CA54IKJnQgr/

Dixon: ”Sover med pistol”

Samhällsnytt kan visa att det finns fog för polisen att hålla ett öga på Dixon. Han förekommer i belastningsregistret för flera fall av grov misshandel och narkotikabrott. Vidare är han dömd för bland annat stöld, olaga hot och skadegörelse.

Dixon, som uteslutande rappar glorifierande om ett kriminellt leverne med vapen och narkotikahandel, stoltserar även med att han sover med tabanja (pistol reds. anm.).

Nedan en låt som Dixon har gjort med yrkeskriminelle rapartisten Alex Ceesay som Samhällsnytt vid flera tillfällen har uppmärksammat eftersom han nyligen åtalats för en brutal gangsteravrättning av en man. Liket påträffades halvnaket och eldhärjat i Uppsalatrakten.

SR-prisad artist: ”Avvikande grishuve”

I kommentarsfältet till Dixons inlägg där han uppviglar till hat mot polisen har flera personer anslutit sig. Bland dem återfinns den av SVT och Sveriges Radio prisade rapartisten Linda Pira som kallar polismannen för ”avikande grishuve”. En annan profilerad rapartist, Ken Ring, använder uttrycket ”griskultingarna”. Ring uppmärksammades år 2003 för våldtäktshot mot prinsessan Madeleine.

Nedan syns hur statstelevisionen upplåter sin plattform i Allsång på Skansen åt polishataren Linda Pira som i sina musikvideor kan ses vifta med pistol och uppmana till narkotikaanvändning. Artisten en också en frekvent gäst i soffprogram och TV-sända musikprogram.

https://www.instagram.com/p/Bku8uFcBids/

Efter Dixons publicering har flera personer uttryckt starkt hat mot polisen med tillmälen som ”horungar” och ”kuksugare”.

LÄS ÄVEN: Kent Ekeroth: Folk hånskrattar åt Sveriges fjolliga polis

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
432Regeringen lovade sänka skatten – höjde i stället med 30 procent
Annons