Skonhetsmissar2

Foto: Flickr/Miss England

Utrikes

Muslim i hijab kan bli årets Miss England

Publicerad 3/30/2018
Annons

Maria Mahmood är historisk som första kandidat som deltar i Miss England med hijab. Nu lovar hon att tävla i burkini under baddräktsmomentet. ”Muslimer är förknippade med negativa saker som terrorism. Jag har bestämt mig för att ändra på den uppfattningen”, säger 20-åringen till The Mirror.

Maria Mahmood är vidare till semifinal i Miss England. Hon har redan väckt stor medial uppmärksamhet genom att bära hijab, vilket aldrig har skett tidigare i tävlingens historia.

– Jag anmälde mig till deltävlingen i Birmingham och organisatörerna var entusiastiska att ha en muslim i hijab. Jag tävlade mot 30 tjejer och kom tvåa. Jag kunde inte tro mina ögon, säger Maria Mahmood till The Mirror.

Hon har fått stort stöd från sin omgivning och familj. Pappan, som kör taxi, och mamman, som jobbar deltid i en skola, står bägge bakom sin dotters initiativ.

– Jag har tre bröder och de har enbart varit positiva, säger Maria Mahmood, som dock avslöjar att det har funnits de med mer konservativ syn som kritiserat henne.

Går emot islams värderingar

– Men jag gör detta för att stärka muslimska kvinnor. Jag förutsätter att en majoritet kommer att stötta mig.

I baddräktsmomentet kommer hon att tävla i burkini, eftersom bikini, som hon själv säger, går emot hennes religion och tro.

Semifinalen i Miss England kommer att avgöras i juli i Newark, Notts. Om Maria Mahmood går hela vägen och kröns som skönhetsmiss blir hon den första muslim som vinner tävlingen sedan 2005, då Hammasa Kohistani vann.

Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1071Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons