I sociala medier har en video fått stor spridning – den visar hur mängder med män jagar, stampar, slår och knuffar omkull en ko innan en hop av personer har ihjäl den på gatan. Det har visat sig handla om en del av ett muslimskt högtidsfirande.

På söndagen inleddes den muslimska offerhögtiden Eid al-adha – en fest som baserar sig på Koranen och innebär att man offrar djur och sedan skänker kött till fattiga.

Videoklippet nedan från offerhögtiden uppges vara filmat i det palestinska området Gaza.

LÄS ÄVEN: Zoo i Gaza skar av klorna på lejon så att barnen kunde leka med dem

https://twitter.com/Imamofpeace/status/1160854597327441920

Gazabor högg ko i ögonen
Det är inte första gången som högtiden uppmärksammas för tortyr. År 2013 larmade den australienska djurskyddsorganisationen Animals Australia om hur djur exporteras till Gaza för att sedan bli sadistiskt torterade och slaktade på gator.

Enligt organisationens rapport har högtidsfirare bland annat knivhuggit kor i ögonen. En ko ska ha fått benen avskjutna med ett automatvapen, strypts och sedan knivhuggits 102 gånger. Gemensamt för de sadistiska metoderna är att högtidsfirarna gläds åt dem och ofta filmar händelseförloppet.

”Kon kan vara från Europa”
På måndagskvällen delade Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Charlie Weimers videon ovan och skrev att den ko som syns i klippet kan vara från EU.

LÄS ÄVEN: Palestinier våldtog och mördade judisk tonårstjej – hittades naken med halsen avskuren och magen uppsprättad

Skattebetalare i Sverige finansierar Gaza
Varje år bistår skattebetalare i Sverige den palestinska myndigheten med över 800 miljoner kronor. År 2017 överförde Sverige ännu mer, 974 miljoner skattekronor, till ’Palestina’ – bland annat 60 miljoner extra som inte använts i ett annat biståndsland.

”Mördarhögtiden”
I samband med en muslimska högtiden har djurrättsorganisationen Total Animal Liberation gått ut med ett kraftfullt meddelande där man kallar detta för ”den största mördarhögtiden i världen”.

LÄS ÄVEN: Igelkottar stenas till döds: ”Har aldrig sett ungdomar bete sig så här tidigare”