nigeria
Utrikes

Muslimer mördade 32 kristna i en brutal attack i Nigeria förra veckan

Publicerad 3/17/2019
Annons

Radikala muslimer mördade mer än 32 kristna i Nigeria förra veckan. Det var den senaste i en rad attacker utförda av muslimer mot kristna i landet.

CBN rapporterar att attacken skedde klockan fyra på morgonen i Kajuru, ett av Nigerias olika distrikt. Gärningspersonerna ska ha tänt på flera hus och en kyrka och sedan godtyckligt skjutit familjer när de försökte fly elden.

Den lokala regeringen fördömde den brutala attacken.

– Delstatsregeringen har blivit försäkrade om att säkerhetsstyrkorna jobbar oförtrutet med att säkerställa situationen. Regeringen beklagar attackerna, fördömer gärningsmännen och uppmanar invånare i området att stödja säkerhetsstyrkorna i deras ansträngningar att skydda samhällena, sa Samuel Aruwan, från guvernörens kontor.

Inga hämndaktioner
Christian Association of Nigeria (CAN) fördömde också den dödliga attacken och uppmanade unga nigerianer att inte slå tillbaka mot terroristerna.

– Vi har uppmanat de unga i området att det inte ska bli några hämndaktioner. Vi vill ge säkerhetsstyrkorna i delstaten chansen att hitta mördarna. Vi vill inte ha någon hämndaktion eftersom våldsspiralen och dödandet då fortsätter., sa prästen Joseph Hayap.

CBN News rapporterade förra året att hundratals kristna dödats i strider med det muslimska herdefolket Fulani. Enligt Global Terrorism Index, har Fulaniherdarna dödat över 60 000 människor sedan 2001.

Kristendomen på väg att utrotas
Bosun Emmanuel, en framstående kristen ledare i Nigeria, sa att det muslimska samfundet i Nigeria har inte gjort mycket för att skydda kristna och tror att kristendomen kommer utrotas i Nigeria om ingen hjälper till.

– Realistiskt sett är kristendomen på gränsen till att utrotas i Nigeria. Framväxten av shariaideologin i Nigeria är dödsstöten för den nigerianska kyrkan, sa Emmanuel vid ett forum.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
827Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons