Köpenhamn

Rådhuspladsen i Köpenhamn. Faksimil YouTube

Utrikes

Muslimer tog över centrala Köpenhamn med massbön – dansk politiker svarade med att bränna koranen

Publicerad 6/4/2019
Annons

På lördagen samlades hundratals muslimer för ramadanfirande i centrala Köpenhamn. Mellan husväggarna i den danska huvudstaden ekade islamisk bön och orden ”Allahu Akbar”. Flera motdemonstranter befann sig också på torget för att protestera mot islamism. 

LÄS ÄVEN: Terrorkopplade islamister samlades i Köpenhamn – dansk politiker svarade med att bränna koranen

Nedan följer en video från massbönen på Rådhuspladsen.

Brände koranen och sjöng: ”De ska inte integreras, de ska hem”
Det nystartade och invandringskritiska partiet Stram kurs samlades för demonstration vid Rådhuspladsen. Partiet som strävar efter att förbjuda islam ser ut att ta sig in i Folketinget vid onsdagens val i Danmark.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Dansk politiker tvingades fly när invandrargäng startade upplopp

Partiledare Rasmus Paludan använde sig av en megafon när han samlade människor vid sin motdemonstration och berättade att man skulle bränna ”pedofilernas guidebok även känd som heliga koranen”. Partiet har tidigare även kallat eldningen för tillagning av ”Bacon á la Koran”.

BBC: ”Du är ett skämt”
Den brittiska public service-aktören BBC fanns på plats och intervjuade Paludan. I samband med att partiet brände koranen kastade partiledaren en känga mot BBC för att stödja islamism. Reportern som ska förhålla sig opartisk kunde inte acceptera Paludans åsikt utan svarade honom genom att skrika ”du är ett skämt”.

Nedan följer ett videoklipp från motdemonstrationen.

https://www.youtube.com/watch?v=m6kBi1Fg6GU

”Europa är vårt”
Den nationalistiska rörelsen Identitære fanns också på plats och kuppade mot den islamiska sammankomsten genom att boka ett hotellrum på Palace Hotel vid Rådhuspladsen. Där hängde man sedan ut en banderoll från balkongen med texten ”Europa är vårt”.

LÄS ÄVEN: Forskare: ”Inget västerländskt samhälle har lyckats integrera muslimer”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons