En muslimsk migrant från Irak bosatt med familjen i Schweiz ställs inför rätta för att ha försökt mörda sin son genom att skära halsen av denne. Motivet var diskussioner om sonens sexuella läggning.

Händelsen inträffade i staden Bern en morgon i början av sommaren när fadern väckte den 17-årige pojken genom att sätta sig ovanpå honom med ett knivblad tryckt mot dennes strupe samtidigt som han skrek, ”är du gay?, är du gay?, är du gay?”, rapporterar den schweiziska tidningen 20 minutes.

LÄS ÄVEN: Forskare: ”Inget västerländskt samhälle har lyckats integrera muslimer”

Pojken lyckades ta sig loss från faderns grepp genom att slå tillbaka och kunde sedan fly ut ur rummet och därefter hoppa ut från balkongen. Grannar som bevittnade pojkens flykt hjälpte honom därefter att larma polis

I faderns försök att mörda sonen skars han i armar, bröstet och halsen. Fadern missade halsartären vilket blev pojkens räddning men istället skadades luftstrupen allvarligt och sonen vårdades i koma under ett halvår.


Stred mot faderns islamiska tro

Nu vittnar pojken att överfallet varit helt oprovocerat och att bakgrunden till attacken är att hans homosexualitet strider mot faderns islamiska tro.

Det har inneburit att pojken alltid tvingats dölja sin sexuella läggning för familjen. Efter attacken berättar pojken för media att han aldrig kunde föreställa sig att en troende person kunde vara kapabel att utföra en sådan våldsam handling.

LÄS ÄVEN: Video: Män med invandrarbakgrund dömda för syraattacker på homosexuella i London

Efter uppvaknandet ur koman arbetar pojken med att komma tillbaka från det trauma som händelsen medförde. Han bor fortfarande kvar i den schweiziska staden men inte längre med familjen.

Pojkens far greps av polisen efter mordförsöket men det är fortfarande oklart när rättegången kommer att inledas.

LÄS ÄVEN: Hälften av Frankrikes muslimer vill ha sharialagar – ”Måste återgå till assimilation”