kvinna tjej misshandel våldtäkt
Utrikes

Muslimsk flicka förälskade sig i kristen pojke – misshandlades och fick håret rakat

Publicerad 8/24/2020
Annons

Den 17-åriga bosniska flickans muslimska familj blev rasande då de fick reda på att hon ville ta sitt förhållande med en 20-årig kristen serbisk pojke ett steg längre. Den tortyrliknande misshandeln resulterade bland annat i et brutet revben.

Dramat utspelades förra måndagen i franska Besancon. Paret hade varit ihop i flera månader och bodde i samma hus efter att hon kom från Bosnien och Hercegovina tillsammans med familjen för två år sen.

Enligt åklagare ska familjerna ha känt varandra och initialt ska deras förhållande inte ha setts som ett problem. Men då de började prata om giftermål blev det desto värre och flickans familj protesterade.

De tog ifrån flickan sin mobiltelefon och tvingade henne att säga upp kontakten med pojken. Paret flydde då men kom tillbaka fyra dagar senare, och det var då man överföll flickan.

Hela familjen deltog

Utöver föräldrarna deltog även flickans morbror och moster i misshandeln. De kommer nu att åtalas för våld mot en minderårig. Under tiden får de inte träffa flickan som placerats i skyddat boende.

Fallet har upprört Frankrike och i ett utspel på Twitter kommenterade landets inrikesminister Gerald Darmanin den råa misshandeln.

”Djupt chockad över tortyren på den här 17-åriga flickan. Detta barbari förtjänar det strängaste straffet”, skriver Darmanin.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons