Världen måste ”rensas” på judar, och det är muslimernas uppgift att se till att döda dem. Det säger den palestinske muslimske teologen Mraweh Nassar i turkisk tv, rapporterar Memri.

Mraweh Nassar är generalsekreterare för den palestinska grenen av International Union of Muslim Scholars (IAMS) i Jerusalem. Han har tidigare uppmärksammats internationellt för sina starkt antisemitiska uttalanden.

Nu rapporterar USA-baserade Middle East Media Research Institute (Memri) om nya utspel från den palestinske teologen som han gör i den turkiska rikstäckande tv-kanalen Kanal 9.

– De farligaste fienderna är judarna, säger Mraweh Nassar i ett tv-inslag.

– Om vi, som muslimer, verkligen vill leva i fred och trygghet så måste vi göra oss av med denna fiende.

Han fortsätter därefter att hävda att muslimerna kommer uppleva sina ”bästa dagar” efter att de dödat judarna, i enlighet med det som beskrivs i haditherna, då världen ”rensats” på judar. Haditherna är en samling texter som påstås skildra den muslimske profeten Muhammeds liv, nedtecknade långt efter hans död, och är ett viktigt rättesnöre för många muslimer.

Mraweh Nassar uppmärksammades av Memri i augusti förra året då han hyllade att hundratals nya moskéer byggts i Europa och kristna kyrkor gjorts om till moskéer. Han påstod att islam inte kan stoppas och kommer ”spridas över hela världen”.

– Allahs religion kommer tillbaka, oavsett de gillar det eller ej, sade han då.

International Union of Muslim Scholars, som Mraweh Nassar företräder, har anklagats för nära band till Muslimska brödraskapet och terrorstämplades av Förenade arabemiraten 2014. Terrorstämplingen kritiserades av bland andra USA som i juni året innan bjudit in en representant för det teologiska sällskapet till Washington DC för att träffa företrädare för USA:s dåvarande regering, ledd av president Barack Obama, rapporterade Fox News.

Memri beskrivs som en icke vinstdrivande organisation med ett 30-tal anställda som ägnar sig åt att bevaka vad som sägs i arabiska, persiska och turkiska medier. Tv-inslag som bedöms ha intresse för omvärlden översätts till engelska, så att fler ska kunna ta del av dem. Bland Memris personal finns personer med bakgrund i israeliska militären och organisationen har anklagats för att ha en politisk agenda med sina översättningar. Samtidigt uppges Memris arbete vara ovärderligt för säkerhetstjänster i västvärlden som vill ha koll på islamistiska individer och organisationer i Mellanöstern.

Företrädare för IAMS i Washington. Bild: Fox News