Muslim UK Storbritannien

Föräldrar protesterar utanför Parkfield Community School. Faksimil: Instagram

Utrikes

Muslimska föräldrar i protest mot att skola lär ut brittiska värderingar: ”Vi lämnar hellre landet än låter våra barn vara här”

Publicerad 2/16/2019
Annons

Ett hundratal föräldrar hade med sig hemmagjorda skyltar med budskapet ”utbildning, inte indoktrinering” när de protesterade mot att grundskolan lär ut brittiska värderingar som jämställdhet och tolerans för homosexualitet.

Tidigare i veckan samlades föräldrar utanför den kommunala grundskolan Parkfield Community School för att protestera mot skolans undervisning som de anser inte lämpar sig för unga och oskyldiga barn, rapporterar Daily Mail.

Enligt brittisk media har omkring 98 procent av skolans elever islamisk bakgrund och deras föräldrar visade starkt missnöje mot att skolan avsätter lektionstid till att lära ut brittiska värderingar som exempelvis jämställdhet och tolerans för homosexualitet. Detta trots att Parkfield följer den nationella läroplanen och välkomnar vem som helst, oavsett bakgrund, hudfärg, religion eller sexualitet.

Barnen deltog i protesterna
Föräldrarna tog även med sig sina barn som uppges ha struntat i lektionsundervisning för att istället skandera mot skolledningen. En förälder förklarade att man hellre lämnar Storbritannien än låter barnen fortsätta lära sig om homosexualitet. Familjens bekanta har redan flyttat till Pakistan med anledning av den här undervisningen.

https://www.youtube.com/watch?v=j978edZ5GoY&feature=youtu.be

”Är det OK att ditt barn är gay?”
Nedan en mamma som delar ut flygblad utanför Parkfield med överskriften ”Bröder och systrar, är det OK att ditt barn är gay?”

Homosexualitet straffbart
En del föräldrar på plats förklarade att det inte är tillåtet med homosexualitet inom islam, utan tvärtom straffbart. I sociala medier cirkulerar uppgifter att arrangörerna bakom protesten även ska ha spridit skriftlig information där bland annat dödsstraff påbjuds för homosexuella handlingar.

Fortsätter lära ut
Parkfield Community School har meddelat att man står fast vid sin undervisning och att man inte kommer att ändra någonting trots den massiva kritiken från muslimska föräldrar.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons