koran-brinner-ud-irak-feat
InrikesUtrikes

Muslimska länder hotar Sverige: ”Allvarliga återverkningar”

Publicerad 4/18/2022
Annons

Den dansk-svenske politikern Rasmus Paludans islamkritiska manifestationer under påskhelgen uppmärksammas nu på högsta diplomatiska nivå i flera muslimska länder.

I Irak och har svenska diplomater kallats upp till respektive utrikesdepartement för att ta emot protester mot att det i Sverige är tillåtet att kritisera islam genom att exempelvis bränna exemplar av Koranen.

Ett ambassadråd vid den svenska beskickningen i Bagdad har hotats av irakiska UD med ”allvarliga återverkningar” för Sverige om vi inte inför inskränkningar i mötes-, yttrande- och åsiktsfriheten för att stoppa provocerande islamkritik.

Motsvarande uppkallande av svenska diplomater för formella protester ska även ha skett i Iran. Hoten som formuleras mot Sverige uttrycks inte bara i de specifika ländernas namn utan hela den muslimska världens.

Några synpunkter på de av muslimer i Sverige iscensatt kravaller med bland annat bränning av polisfordon som ägt rum på flera platser som reaktion på Paludans koranbränning, ska däremot de irakiska och iranska myndigheterna inte ha haft några synpunkter på.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
604Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons