rochdale 2 (1)
Utrikes

Muslimska pedofilgänget får 12 miljoner skattekronor för att förhindra utvisning

Publicerad 2/13/2019
Annons

Medlemmar i pedofilringen i Rochdale, England, som 2012 dömdes för en rad sexualbrott, bland annat våldtäkter av underåriga flickor, har fått mer än en miljon pund, motsvarande nästan 12 miljoner kronor, i rättshjälp för att förhindra att de utvisas från landet.

Pedofilledaren Shabir Ahmed, 65, Abdul Aziz, 42, Adil Khan, 43, och Qari Abdul Rauf, 44, hävdade att försöken att häva deras medborgarskap för att kunna utvisa dem bröt mot deras mänskliga rättigheter, enligt the Sun.

De beviljades bidrag för sina rättsfall och Ahmed – som fick tjejerna han våldtog att kalla honom ”pappa” – tilläts att från fängelset överklaga till Europeiska Domstolen för Mänskliga Rättigheter.

Ahmed, som dömdes till 22 års fängelse, gjorde gällande att domen mot honom var en konspiration av polisen och jurymedlemmarna för att svartmåla muslimer. Han förlorade fallet.

De fyras ”fördröjningstaktik” genom överklaganden beskrevs av domare Bernard McCloskey, Storbritanniens mest seniora migrationsdomare, som en ”försvagning av rättsstaten”.

Aziz, Khan och Rauf förlorade till slut sina rättsfall i augusti förra året när domare fastställde beslutet att häva deras medborgarskap. Men de och Ahmed har hittills tagit emot 1 003 783 pund i rättshjälp, vilket motsvarar nästan 12 miljoner kronor.

Parlamentsledamoten David Davies sa: ”Deras brott var avskyvärda. De skulle inte fått något av de pengarna. Utan tvekan går de rakt ned i fickorna hos deras mänskliga rättighets-advokater”.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
543Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons