al-Baghdadi-84773
Utrikes

Muslimska terrorledaren Abu Bakr al-Baghdadi död – sprängde sig själv och sina barn i luften

Publicerad 10/28/2019
Annons

På söndagen meddelade USA:s president Donald Trump att den den muslimske IS-terrorledaren Abu Bakr al-Baghdadi dött i samband med en amerikansk militär räd i Syrien. Enligt uppgift ska al-Baghdadi tagit sitt eget liv för att undvika att tillfångatas.

Målet för den amerikanska operationen var att tillfångata terrorledaren. Man hade sedan tidigare underrättelseinformation om vart han tagit sin tillflykt efter att IS kalifat störtats.

Uppgifterna visade sig stämma och amerikanska trupper som flugits in till Barisha i nordvästra Syrien sprängde sig in i det hus där al-Baghdadi befann sig. Denne lyckade dock fly genom en underjordisk tunnel.

När den amerikanska militären skickade in hundar i tunneln valde al-Baghdadi att spränga sig själv och de tre barn han fört med sig till döds. Även al-Baghdadis två fruar som påträffades i byggnaden hade apterat sig själva med självmordsbomber men inte utlöst dem.

Enligt Vita Huset är man efter att ha utfört tester på kvarlevorna säker på att det verkligen är al-Baghdadi. Inga bekräftelser på den uppgiften har dock kommit från andra och oberoende källor.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
434Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons