Nacka kommun hänvisade utsatt äldre man till liv som uteliggare

7.1K Shares

➤ OLIKA RÄTTIGHETER Samhällsnytt har i ett par artiklar nyligen beskrivit hur Nacka kommun köpt in bostadsrätter för nästan en kvarts miljard kronor till de nyanlända migranter som man blivit anvisad av staten. Nackas egna kommuninvånare åtnjuter inte samma sociala förmåner.

Det fick en utsatt äldre man i Nacka för en tid sedan erfara då kommunen ansåg att kostnaderna för hans omsorg skulle bli för dyra. Mannen hade bott på ett så kallat lågtröskelboende men pga att han är psykiskt förvirrad och glömt ta sina mediciner, valde boendets ansvariga att kasta ut honom.

Nacka kommun menade att en annan boendelösning, med det stöd och den omvårdnad som mannen enligt läkare behöver, blev för dyrt. Samtliga av kommunens boenden stängde dörren och ansåg att man inte hade råd att erbjuda mannen någon plats.

LÄS MER: Nacka kommun köpte tre bostadsrätter för månggift nyanländ från Syrien

Socialtjänsten ska ha sagt rent ut till den äldre mannen att han fick lov att sova utomhus. En socialsekreterare som ansåg beslutet inhumant gjorde en Lex Sarah-anmälan i ärendet.

Efter att mannen av kostnadsskäl lämnats vind för våg iakttogs han gråtande på gatan och hade tappat bort sina skor och en del andra kläder. Andra såg också honom sovande ute på gatan.

Samhällsnytt söker ansvariga på Nacka kommun för en kommentar.

7.1K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.