Näthatsgranskaren Tomas Åberg mystiskt försvunnen från Aftonbladets ”Svenska Hjältar” efter avslöjanden om djurplågeri

Delningar

På torsdagen kunde Samhällsnytt berätta om att ”Näthatsgranskaren” Tomas Åberg, som hyllats av Aftonbladet och bl.a. Agria Djurförsäkring under vinjetten ”Svenska hjältar”,  är tidigare dömd till djurhållningsförbud på grund av grovt djurplågeri. Nu har Åberg oförklarligt försvunnit från Aftonbladets samlingssida över de svenska hjältarna och artikeln om Åberg redigerats utan att detta klargörs. Agria uppger till Samhällsnytt att man tar avstånd från Åberg och är kritisk till Aftonbladets bristfälliga nomineringsrutiner.

Tomas Åberg har, som Samhällsnytt tidigare berättat, en lång historik av vanskötsel av djur bakom sig som kulminerade i att han belades med djurhållningsförbud efter att han låtit flera jakar på sin gård i Närke svälta och törsta ihjäl. Han hette då Bergström i efternamn men bytte för att undvika att hans brottsliga förflutna uppdagades.

Det senaste dryga året har Åberg drivit ”Näthatsgranskaren” där han med en särskild programvara söker igenom Internet efter invandringskritiska kommentarer som sedan polisanmäls. Åberg har själv lämnat in inte färre än 750 polisanmälningar. 9 av 10 av dessa har visat sig inte utgöra någon lagöverträdelse men ett mindre antal har fått ett rättsligt efterspel.

För sin verksamhet mot ”det högerextrema näthatet” nominerades Åberg i Aftonbladet under deras initiativ ”Svenska hjältar”. Hjältarna skall senare hyllas formellt på en stor gala på Cirkus i Stockholm som direktsänds i TV4.

LÄS MER: Näthatsgranskaren lät sina djur svälta ihjäl – hyllas nu som antirasistisk hjälte av Agria Djurförsäkring

Mystiskt borttagen
Efter avslöjande att Åberg gjort sig skyldig till grovt djurplågeri går det inte längre att hitta honom på Aftonbladets samlingssida för Svenska hjältar. Den enskilda artikeln om Tomas Åberg finns kvar på Aftonbladets webbplats men i nedbantad form och nu utan vinjetten ”Svenska hjältar” och den filmade intervju som tidigare fanns där.

Aftonbladet bryter mot god publicistisk sed
God publicistisk sed påbjuder att man tydligt anger att redaktionellt material har ändrats i efterhand och även uppger orsaken till detta. Det underlåter Aftonbladet emellertid att göra, både på samlingssidan för ”Svenska hjältar” och för den enskilda artikeln om Åberg.

Tyst om Åberg från mediaetablissemanget
Inte heller har Aftonbladet och andra gammelmedier ansett det värt att på nyhetsplats uppmärksamma de brottsliga omständigheterna kring Tomas Åberg, detta trots att han beviljats över en halv miljon kronor i skattefinansierat bidrag från regeringen för sin ”näthatsgranskande” verksamhet och nominerats som hjälte till en stor TV-gala.

Samhällsnytt har utan framgång sökt Helena Mastberg som uppges vara ansvarig för ”Svenska hjältar” på Aftonbladet. Hon har inte återkommit trots att vi lämnat kontaktuppgifter. Ingen annan på Aftonbladet har heller velat svara på frågor om hur man hanterat nomineringen av Tomas Åberg.

Agria tar avstånd
”Svenska hjältar” sponsras av bland andra Agria Djurförsäkring, en aktör som på grund av sin verksamhet kan förutsättas vara särskilt känsliga för att figurera i djurplågerisammanhang. Pernilla Melander, som är pressansvarig på Agria, uppger i en kommentar till Samhällsnytt att företaget under fredagen uppmärksammats på uppgifterna om Tomas Åberg och har vidtagit åtgärder.

Enligt Melander är Tomas Åberg inte längre nominerad till Svenska Hjältegalan och kommer inte att hyllas på den TV-sända galan. Agria uppger också att man varit i kontakt med Aftonbladet och uppmanat dem att skärpa sina kontroller och rutiner för hur kandidater till ”Svenska hjältar” utses.

Agrias pressansvarige framhåller att Tomas Åberg inte varit nominerad i den kategori, ”Djurhjälten”, som Agria sponsrar men att Agria inte kan acceptera att personer med Åbergs djurplågerihistoria nomineras heller i andra kategorier. Det framgår heller inte på Aftonbladets webbplats att Agrias sponsring skulle vara begränsad specifikt till en enskild kategori.

Melander klargör också för Samhällsytt vad som är Agrias policy i frågor som rör djurs välbefinnande: ”Vi arbetar varje dag med att öka djurhälsan och välbefinnandet bland våra djur, vi tar fullt avstånd från allt som går i motsatt riktning.”

Samhällsnytt fortsätter att söka ansvariga på Aftonbladet för att få bekräftelse på uppgifterna att ”Näthatsgranskaren” Tomas Åberg inte längre är nominerad till ”Svenska hjältar”

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

308 KOMMENTARER

 1. Det här bevisar att Aftonbladet har NOLL koll på vilka dom samarbetar med.
  Ytterligare en har ”fallit”, hur många fler finns det?
  Vi har nu lite drygt 6 månader på oss att fälla flera….låt oss ta fram röjsågarna och avverka en gång för alla!

  • Agria sitter enligt min mening fortfarande fast i Sk’ten.

   Jag tror att de flesta förstår att detta är ett ”big mistake” av Agria.. inget djurförsäkringsbolag gillar döda djur.. sånt kostar pengar.

   Anledningen till att Aftonbladet gång på gång gör bort sig är att man bär på ett auktoritärt tankegods. Det är detta som Agria måste ta ställning till.

   • svaret som brukar vara vanligt i såna här sammanhang brukar vara när dom blir påkommna bara då är vi måste se över våra rutiner något som dom aldrig haft dom har bara kört på tills dom enda jornalister som nu finns är SN

  • Jag tror inte det handlar om koll, snarare att de inte bryr sig. Vi normala människor försöker förgäves hitta förklaringar som kan sprida ljus över hur PK-fascisterna resonerar. Vi förväntar oss att de skall tänka som vi, att de leds av någon form av moral. Och när vi inte några spår av det där, så drar vi slutsatsen att de inte har koll. Men det är inte koll de saknar, utan moral och etik. Den som arbetar på aftonbladet fungerar helt enkelt inte normalt. Kloak-media och landets övriga PK-fascistiska organisationer drar till sig sådana som i andra samhällen hade blivit angivare, lägervakter eller yrkeskriminella.

   Aftonbladet tycker bara att det är skit att någon upptäckte att deras näthatar-taliban var djurplågare, ty då funkar inte propagandan längre. De skiter väl i några döda jakar…

  • Men glöm inte att hålla inne på informationen tills ca en månad före valet. Svenson har ett kort minne och kan lätt övertalas med lite valfläsk.

  • att man kan sätta sådana idioter som nätgranskare och till o med får bidrag till det från staten(sossarna) då måste väl ända botten vara nådd å alla som sägs skall ha ansvar bara gömmer sig och vägrar svara på frågor hur fan tänker dom?

  • Tror Agria skulle nå fler potentiella kunder genom att annonsera i och sponsra Samhällsnytt.

   Jag utmanar er att prova, Agria.

  • Så länge samnytt håller sig till sanningen äger de den.
   MSM försöker gömma den så att inte SD skall få någon makt.
   Men SD äger redan MSM eftersom all deras aktivitet är relaterat till SD.

 2. Bra av Agria angående djurplågaren Tomas Åberg men så länge dom stöttar Aftonslasken i vad det än månde vara så blir det ingen försäkring där inte.

 3. Aftonbladet, Expressen, DN mm De är verkligen så oerhört patetiska!
  De tävlar i vem som kan publicera mest fake news, använda fulknep mot alla som har en annan åsikt, hata Sverige och svenskar!

  Riktigt störda människor!

 4. patetiska hatare, ska inte få bidrag för att föra lögner och ondska vidare!
  Sjukan som drabbat landet behöver renas. ärliga starka människor ska visa vägen.
  Lögnare som profiterar på budskap , bör befrias från sin makt! Enklast är att avslöja dom då förlorar dom inkomst och status.
  Det enda som betyder något för dessa svaga själar.
  Önskar ett Sverige som blir starkt och helt igen.

 5. Man undrar hur det står till i huvudet på en del personer.
  Någon som vet något om hans diagnostik, bakgrund, tidigare arbeten? Alla upplysningar om denne person är av intresse.

 6. Filmen som frontade SvD’s förstasida på nätet verkar också försvunnit. Icke sökbar heller…..
  Vem vill skylta med att man varit naiv?

 7. God publicistisk sed och aftonbladet går ju inte hand i hand, som vi vet av tidigare erfarenheter. Deras journalister är otroligt lata av sig, orkar inte gräva, orkar inte källgranska. Men lyfta sina löner, det orkar dem.

  Men gott är det att se att Samhällsnytt gör skillnad. Gräver, lyfter fram, får vår så kallade ”massmedia” att rätta sina fel, även om det innebär att de får stå där med byxorna nere – avslöjade för att vara en samling lata och hatiska människor, som älskar att jaga oss som är lite kritiska och vågar säga vad vi tycker.

  Denna djurplågare ska bara jagas för sina synder. Han gillar att hänga ut andra, därför ska han bara skoningslöst hängas ut. Så till den milda grad att han får inte bara byta namn, utan även land.

  • Agria har ju iofs gjort helt rätt här. Är väl snarare Aftonbladet som agerat fel som inte kollat upp personerna innan de utser dem som hjältar?

  • då kan man räkna med att makten å deras lakejer msm kommer att gör allt som står i deras makt att försöka tysta ner SN

 8. Otroligt att svenska skattemedel finansierar en djurplågare som jagar upprörda pensionärer på nätet.

  Vad har hänt med detta land?

  • det är inte bara djur som dom plågar dom plågar även alla som har en annan åsikt hur kunde detta land börja bete sig som nazisterna gjorde på 30 talet ofattbart?

 9. Mycket bra att Agria uppmärksammat detta och tydligt tar avstånd från hyllningen av en djurplågare. Det enklaste sättet för dem och andra att undvika fler klavertramp är dock att ignorera allt som har med Aftonbladet och övrig slaskpress att göra.

 10. Tycker att Agria har gjort helt rätt.
  Jag har inga djur och därför inga försäkringar i Agria.
  Men vad kan Agria mer göra än det som de nu gjort?
  Jo kontaktat Aftonbladet och sagt vad de tycker i frågan.
  Upp till Aftonbladet att få bort en sådan person från deras lista.

 11. Jepp, bra jobbat Mats och Samnytt.

  Det är riktiga mörkermänniskor som vill förstöra vårt land för oss, våra barn och framtida generationer Svenskar.

 12. ”Hjälten” som skulle hänga ut hatarna är nu själv uthängd på grund av sitt becksvarta bagage-djurplågeri av värsta sort.

 13. Nu läser jag inte AB men om det är fritt fram att på deras webb nominera vem man vill så är mitt givna förslag Jimmie Åkesson som den sanna hjälten, som trots alla fula påhopp, negligerande och rasistanklagande oförtrutet fortsätter sin kamp för Sveriges bästa.

 14. Pernilla Melander tydligen lever du i okunnighetens bubbla så därför kan jag upplysa dig om att Aftonbladet har inga kontroller Aftonbladet har inga rutiner Aftonbladet sysslar enbart med hat och Fake News.

 15. Granskningen av Näthatsgranskaren går vidare. Nu kan även Katerina Magasin avslöja att ansökan till MUCF – Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällesfrågor – innehåller en ren lögn.
  Det handlar om samarbetet med Linköpings universitet, där en av förgrunds- figurerna hos Näthatsgranskaren, Tomas Åberg, säger sig ingå i ett forskningsprojekt. Något sådant forskningsprojekt finns dock inte, visar uppgifter från Linköpings universitet.
  http://katerinamagasin.se/nathatsgranskarens-logner-om-linkopings-universitet/

  • Då kan man alltså påstå vad som helst som stämmer med den sk. värdegrunden för att erhålla bidrag på flera hundratusentals kronor. Myndigheterna har helt klart ingen koll överhuvudtaget och de gör uppenbart heller inga faktakontroller på lämnade uppgifter.

 16. Vilka är personerna som ligger bakom nätgranskar kompaniet? Skall enl. uppgift vara ett 20-tal personer bestående av poliser, it-experter, beteendevetare och annat smått och gott.
  Undrar om det hela inte kommer att sluta med ett det uppdagas ett pedofilnätverk. Pedofiler har förmågan att gömma sin skumrask och motbjudande verksamhet inom allsköns påhittade obskyra verksamheter.
  På något sätt måste det gå att få fram namnen på dessa sjuka individer.

  • Ja ju mer man synar de goda och deras hjältar desto fler skelett trillar ur garderoben. Jag undrar hur det hänger ihop?

 17. Hur många fler lögner får Aftonbladet sprida innan deras utgivningslicens dras in? finns det inga som helst krav för att bedriva ”journalistik”?

   • Det är ett absolut krav. Nödvändigt men också tillräckligt. Utom några få riktiga journalister med bevarad integritet.

  • Ja det skulle väl vara ”det journalistiska uppdraget och den publicistiska etiken”. Vad gäller etiken vet vi ju vad det betyder. Något journalistiskt uppdrag från Gud eller så finns förstås inte. Vad det handlar om är murvlar som är anställda av kapitalister som drivs av vinstintresset.

 18. Han är även människoplågare.
  Af är full av träck som förblir i kloaken.
  Lukten bli bara värre närmare valet.

 19. Det är något märkligt med Aftonbladet. Undrar om det är något i deras miljö som gör att vissa medarbetare och samarbetspartner liksom en kameleont försöker byta skepnad?
  Stjärnreportern Fredrik Virtanen bytte helt plötsligt efternamn av någon anlending . Denne Tomas som av Aftonbladet blev utsedd till årets hjälte, ( utan att ha gjort någon som helst bakgrundskontroll på honom), vill helt plötsligt inte kännas vid sitt riktiga förnamn. Han påstår sig plötsligt heta Johan när Nya Tider har lyckats få en telefonkontakt med honom!
  Vi kan inte överleva utan alternativmedia och då Samnytt, Nya Tider och Fria Tider.
  Tack för att ni finns!
  https://www.nyatider.nu/tomas-aberg-flyr-nya-tiders-fragor-jag-ar-inte-tomas-jag-ar-nathatsgranskaren/

 20. Vidrigt med dessa kriminella människor som ska hålla ”värdegrunden” uppe!
  Men värre är att våra licensbetalda medier håller käften om vad som sker i vårat land.

 21. Den Orwellska kampanjen mot politisk opposition som de benämner högerextrem eller rasistisk har alla förutsättningar att slå tillbaka när allt flera reagerar mot de odemokratiska och totalitära metoderna. En maktelit som blir alltmer hämningslös i sina försök att tysta all opposition borde få hederliga svenskar att protestera.

  Kampen mot våldsbejakande extremism d.v.s. islamismen blev knappt en tumme med sin outnyttjade, obemannade telefonjour (!). Men mot den politiska oppositionen satsas all kraft och används alla metoder. Ruggigt. Vad har de i bakfickan för att försöka krossa Jimmie Åkesson?

 22. Det spelar ingen roll vad Agria säger,så länge de samarbetar med Aftonbladet väljer jag ett annat bolag.

 23. Bra gjort Mats. Viktigt att någon avslöjar dessa kriminella personer som hålls under skydd av MSM och regeringen.

 24. Att det finns mentalt störda individer som den här, det måste man kanske stå ut med (det har alltid funnits och är ofrånkomligt). Men att polisen och rättsväsendet för vidare hans perversa ”granskning” och anklagelser, det är minst sagt oacceptabelt i ett land som betraktar sig som anständigt..

 25. OT:

  Intressant att svensk media är så fixerade vid att få bort listor på internet på judiska personer då dessa kan liknas vid listor som nazisterna hade innan och under världskriget för att kunna leta upp judar.

  Tänk om man varit lika fixerade vid att få bort sina egna och Expos listor och utpekande av oliktänkande i dagens samhälle.

  • Samma här, djurplågare är den absolut lägsta stående gruppen människor. Jag räknar här också in de dom dödar djur för nöjes skull och de som föder upp djur för deras pälsar men också de som använder djur i försök och experiment.

 26. Om man jagar sk”nättroll” är allt förlåtet. Man må vara djurplågare,hustrumisshandlare el pedofil.Inget är viktigare än att sätta dit oliktänkande på nätet Inte enligt Aftonbladets moral.

 27. Jag anser inte att djurplågare ska ha samma människovärde som icke-djurplågare …någon som håller emot?

 28. De skulle ha tjuvhållit på informationen för att skada Aftonbladet maximalt när den djurplågarjäveln hade fått priset, de var för heta på gröten. Det var uppenbart en politisk nominering och väldigt sannolikt att det var tänkt att psykopaten skulle få priset, det hade varit ett utmärkt tillfälle att fånga Aftonbladet med brallorna nere.

 29. Till höger om artikeln om Tomas i Aftonbladet står det fortfarande: ”Artikeln handlar om”, ”Brott”, ”Näthat”, ”Svenska hjältar”, ”Sverige”, ”Sociala medier”. Där har de missat att ta bort ”Svenska hjältar”, än så länge.

    • Jag tror dom var ganska klara med vad som gäller, iom uppmaningen till AB att skärpa sina kontroller och rutiner för hur kandidater till ”Svenska hjältar” utses

     • Håller med. Tycker Agria till skillnad från AB agerat helt rätt. Aftonbladet lyssnade till dem. De hade nog aldrig lyssnat ifall inte det vore Agria detta kom ifrån

 30. Man kommer tydligen undan med vadsomhelst bara man hävdar att man är ”trolljägare”. I den `nobla hantverket´ att jaga dissidenter så är man untouchble.

  Som sådan skulle man kunna stampa ihjäl kaniner, samtidigt som man stryper frugan sin, direktsänt i Gomorron Sverige SVT, och hela PK-eliten skulle ändå ge stående ovationer. För, som en av ”de smorda” , som jagar ”troll”, får man fripass för det mesta, i det lilla sinnessjukhuset vi kallar Sverige.

 31. Troféjagare, djurplågare och nu äldre kvinnor som ställs inför domstol för HMF.
  Den mannen är sjukligt intresserad av att se djur och människor lida. Han borde tas om hand innan han förstör fler levande varelsers liv…

 32. Mycket bra!
  Riktigt nöjd blir jag dock inte förrän Agria drar sig ur helt
  för att de inte vill förknippas med Aftonbladet.

  • Rent allmänt. Vem vill förknippas med Aftonbladet och dess smutsiga historia med beröm åt både Hitler och Stalin?

 33. En rungande applåd till hela redaktionen på Samhällsnytt för att ni granskar makten och är en nagel i ögat på PK media.

 34. Agria har i sista stund räddat ett par hundförsäkringar åt sig, som annars gått till ett annat bolag. Sedan må sägas att haverister har en fantastisk förmåga i vårt galna land att få okritiska beundrare hos makteliten bara de spottar åt rätt håll. Hörde att även Thomas Nordegren i SR frågade ut den här haveristen utan att tydligen ha en aning om hans svarta själ.

   • Än har de inte gjort avbön för sin sponsring av extremistjippot Svenska Hjältar. Dina försäkringspengar kommer att fortsätta delas ut till politiskt extrema individer om du inte som vi andra sätter ned foten och ställer ultimatum.

   • USCH! Nämn inte denna barnmisshandel, hehe! Har fortfarande men från denna serie i vänsterdystopi… Har hört att Staffan Westerberg fortfarande får mordhot för att ha skapat detta monster.

    Sjukt, var ordet!

 35. Det politiska etablissemanget har massor av lik i gardroben, det kan närmast liknas vid en massgrav.

 36. Tror inte att det utan vidare är tiilåtet med obefogade polisanmälningar. De som drabbats borde vidta juridiska motåtgärder, någon form av grupptalan är lämpligt så får vi se hur långt det utbetalade statsbidraget till herr Åberg / Bergström räcker.

  • Alla anmälningar borde motanmälas. En person som fått så många anmälningar att inte leda till någonting, borde själv synas i sömmarna.

 37. Sanningen kommer alltid fram och besegrar lögnerna.

  Sverige måste få en chans att läkas. Då måste alla ha en sjukdomsinsikt.

  Politikerna måste acceptera att de är till för det folk som tillsatt dem, inte tvärt om, och att varje lands befolkning har rättigheter som inte får kränkas eller tas ifrån dem.

  Visa respekt för visselblåsarna. De ger oss fakta om övergrepp och lögner. Här är Samhällsnytt en berättigad aktör.

 38. Det är så förbannat underbart när karma biter någon förment god i arslet! Helt, otroligt skönt!

  Sjukt, var ordet!

 39. Snart har Socialdemokraterna, Moderaterna och övriga 7-klövern röstat igenom den nya censurlagen, och då kommer chansen till såna här avslöjanden för alltid va borta.

 40. Man borde väl gå vidare och ställa krav på Agria att sluta sponsra Svenska Hjältar som är ett jippo igångsatt av politiska extremister för att ge publicitet åt sina egna.

  • Via plånboken är oftast ett effektivt sätt, att få en kännbar effekt av sitt missnöje med förd ”politik”

   • vi minns ju BRANDONS SKOR som vägrade sälja till SD dom fick det inte så lätt efter det sen har vi rockartisten som dom försökte förstöra levebrödet för bar för att han sagt att SD hade inte fel i allt dom sa

 41. SVT/TV4 kommer gå samma välförtjänta öde till mötes som papperstidningarna. Bara senila gamlingar vill se fake-schlagerfestivaler, flamsprogram och fake-nyheter. Varje vettig människa borde slänga TV:n!

 42. Om nu Agria ”vidtagit åtgärder” bör väl också regeringen göra det och kräva tillbaka den halv miljon kronor i skattefinansierat bidrag, som ”hjälten” fick!

 43. Får vi höra mer om den här djur misshandladen tro, eller han yrar sig tillbaka nu. Han uppstår nog som nått troll i en grupp

 44. Tryggt för djuren att Samnytt gör det jobb de gör!

  Förtroendet säger att nästa guldspade hamnar i största röven!

  • De är ju inte bara lite glöggfryntliga numer. De är ju mer som totalt….

   Men vi får väl se var alla priser hamnar. Jag gissar på de olagliga och hatande på flera utstuderade och organiserade sätt. @serskiten

  • den som får det priset skall granskas ända in på skinnet där finns nog en hel del att dra fram i ljuset det skall gå så långt att ingen vågar ta emot priset

   • Så rätt tanke!!!

    Gräver man bara lite under ytan hittar man hat man själv inte ens skulle ge sin värsta fiende!

    Men det ger de med ”rätt värdegrund” dagligen! Och minut för minut. För minut för minut….

 45. Ingen förklaring från Aftonbladet? Tror Aftonbladet att dom kan sopa bort alla spår av lögner och trakasserierna av det Svenska folket, En skandal av gigantiska mått, Utan alternativa medier skulle Sverige vara riktigt illa ute
  Regeringen har gjort Sverige till ett riktigt ruttet farligt land
  Kommer regeringen fortsätta tillåta Nätgranskarna härja fritt eller stoppa dom?

 46. Lite dålig val av tidpunkt med avslöjanden om djurplågaren. Det skulle ha varit bättre att vänta tills plågaren hade hyllats på TV som en stor regimhjälte. Förhoppningsvis pågår en intensiv granskning av alla regimens och medias kreatur för att hitta all smuts man kan som är dolt i deras unkna garderober.

 47. Tyvärr , Aftonbladet.
  I CCCP gick det utmärkt att radera bort ansikten från bilder, men numera finns internet och internet glömmer aldrig, så ni kan radera hur mycket ni vill – folk kommer ändå veta att ni betraktar djurplågare som hjältar.

  Och om den vidriga djurplågaren nu känner något behov av att granska någonting så kan han ta och granska sig själv.

  • I Sovjet så var man inte så sofistikerade med propagandan….alla visste skillnaden mellan vanlig nyhetsförmedling och propagandajournalistik så ingen tog propagandan på allvar, inte ens ”journalisterna” själva! I Sverige anno 2018 är det annorlunda, man är långt lömskare och lurar många godtrogna med sina lögner och vinklade ”nyheter” till förmån för sin egen och maktens agenda. Presstöd vill ju alla tidningar ha när läsarna sviker…tyvärr är det så illa att ca 50% av befolkningen fortfarande tror på fulmedia.

  • När polischefen Berija kom i onåd och avrättades fick alla innehavare av den sovjetiska encyklopedin en lapp med en artikel om Berings sund. Denna skulle man klistra in på den sida där Berija var porträtterad, så att den precis täckte den artikeln. Lite svårare med internet, jag håller med.

 48. viför vi tog hand om en svältande och sjuk katt. Ägaren ljög för polisen och åklagaren sopade våra vittnesmål i byrålådan ! Detta i Södertörns ökända TINGSRÄTT ! Vi blev dömda till 15000:- för att vi räddats livet på den stackars katten ! Sveriges rättsväsende i ett naturskal !

 49. Detta är så horribelt och tyvärr så typiskt för ett Sverige som jag idag inte alls känner igen, eller känner någon samhörighet med! Finnes någon som kanske upplever viss skuld över att landet utvecklats på detta sätt?!?

  • Jättebra avslöjat om trollet fd. Bergström numera Åberg,det kommer mera eller hur pk media???Aftonblaskan tvår sina trollerihänder.

 50. Tack Mats, du har gjort något viktigt för demokratin, yttrandefriheten och djuren som jag älskar.

  • nu var ju trots detta bara en av alla andra andra djur å människoplågare som finns i detta land ingen nämnd ingen glömd

 51. Nu stödjer M censurlagen! Nästa år får inte detta inslag göras lägre! Detta är allvarligt!

 52. En bekant till mig blev tillfrågad av Aftonbladet om han ville ställa upp i Svenska Hjältar efter att han blivit nominerade av flera personer i hans kommun för hans arbete för svenska hemlösa.
  Han tackade nej. Primärt för hans scenskräck då han är en handlingens och inte ordets man men även sekundärt eftersom det var citat ”skitblaskan Aftonbladet” som höll i det hela.
  Sett lite snett i backspegeln så tror jag att han är ganska nöjd med beslutet då han riskerade att få le uppskattande mot djurplågande yttrandefrihetsbegränsare i nationell TV.

  Men proceduren är tydligen att privatpersoner kommer in med nomineringar, Aftonbladet väljer ut dom och publicerar och svenska folket röstar sedan.

  Hur fallet med den ”obeJAKande” herr Åberg är vet jag inte men min bekant blev åtminstone nominerad av personer av kött och blod och inte enbart av en cyberarmé av internettroll vilket låter troligt i Åbergs fall.

  • Det som kännetecknar verkliga hjältar från kändishjältar är att de verkliga hjältarna inte bryr sig om rampljuset. De hjälper sina medmänniskor för att de är i nöd och behöver hjälp, inte för att få en anledning att visa upp sitt alter ego i tidningar och TV!

 53. Studier har visat att djurplågare har psykopatiska drag gemensamt med dem som misshandlar sin familj. Psychologiska särdrag hos de patologiska nätgranskare som gillar att plåga gamla damer, som i sin förtvivlan utrycker sig illa, borde kanske också studeras av kompetenta psychiatriker.

  • Steget från djurplågare till människoplågare är kort. Därför är det viktigt att djurplågare åtalas och fälls.

  • Ibland är djurplågeri ouppsåtligt där djurägaren har gått in i en depression och är oförmögen att sköta sina djur.
   Försvarar dock inte denne jakplågare.

 54. Bra agerat av Agria. Jag blev så förbannad att jag tänkte säga upp mina kattförsäkringar hos dem. Mycket bra av Agria att läxa upp skandalblaskan Aftonbladet, Sveriges största skam på tidningsområdet. Självfallet blir jag kvar som kund hos Agria. Aftonbladet kan jag tyvärr inte sluta köpa eftersom jag aldrig köpt den tidigare. Dock tänker jag från nu VÄGRA att ens läsa djurplågartidningen Aftonbladet på nätet. Man kräks på hur de råttorna tänker.

  • Agria skall inte sponsra en tidning som AB . Premierna skall gå till sjuka djur och kostnader i samband med det. Har bolaget pengar över skall premierna sänkas.

   • I vart fall kolla upp vilka de sponsrar. Detta är ett typiskt exempel hur saker och ting hänger ihop. Man förlitar sig till 100 procent på de som står nära makten. Och tyvärr gör media det i dessa dagar. .

   • Precis vad jag sade till Agria. De tar min premie och sänker omsättningen med dålig sponsring som höjer min premie

 55. Ring – Ring

  -Jaa de e Steffo Welder
  – Hej Lena på Aftonslampan här.
  – Näää meeen heeej…
  – Du Steffo, vi behöver mer kontrollerad press och svårare för
  utomstående att kontrollera fakta så att såna här tråkigheter inte
  behöver avslöjas.
  – På gång lilla hjärtat på gång, vi ändrar bara på grundlagen och inför censur.
  – Det måste ju gå igenom två riksdagar och ni sitter i minoritetsregering. Vad säger Moderaterna…
  – Dom e me på tåget, inga problem. Jag gör ju alltid som Friddo säger å (M) gör alltid som vi säger.
  – Åååh Steffo, du e den bästa…

 56. Aldrig Agria.
  Våga vägra Agria.

  Mumla om att de inte nominerar, nä men ni finansierar en förtryckande extremvänstertidning, redan där skulle ni kanske tänkt till.
  Skyll inte sen på att extremvänstertidningen utför perversa gärningar.

  • Agria har inget att vara stolta över. Att sponsra en gammal nazisttidning som gratulerade Hitler när han överföll Polen är inget ett seriöst företag inblandar sig med.

   • Agria är en federation bestående av över 20 svenska försäkringsbolag!

    Ni som har djur som ska försäkras, försäkra hos Sveland istället. Svenskt och kundägt!

 57. Förslag till annons för djurplågaren: ”Firma Angivaren ställer sig mot skattemedel till förfogande för massanmälningar mot personer ni inte gillar. Specialitet: Angiveri och falsk tillvitelse. Gör allt för pengar!”

 58. Han lär hålla sig undan ett tag. Och hans anmälningar ska absolut kontrolleras och ev felaktiga avstängningar borde kompenseras av Facebook !
  Nu skaffar han sig säkert peruk och byter namn igen.
  Vissa idioter lär sig aldrig !

  • Hur trodde han att han skulle komma undan med detta? Underskattade folkrörelsen sverigevännerna och alternativmedia totalt!

   Men så blir det när man som Åberg, säljer själen till djävulen!

 59. Allmänt sett tycker jag att Aftonbladet, Expressen och övriga statsinfluerade censurmedier ska sluta använda Hot och Hat mot oliltänkande och istället vända sig Hit och veta Hut!

 60. Tomas Åberg fick sparken från polisen i Hallsberg.
  Orsak: Kan jag inte skriva här, utan att bli anmäld!
  Men ni förstår säkert hur trovärdig och seriös denna människa är…
  Ps: För att få sparken från polisen utan att begått tjänstefel är mycket ovanligt i Sverige, men detta är något helt annat…. Resten får ni räkna ut själv!

 61. Aftonbladets trollfabrik trollade plötsligt bort näthatsgranskaren Tomas Åberg från Svenska Hjältar. Tack, Nya Tider och Samhällsnytt!

  • Att bli utnämnd som Svensk hjälte av Aftonbladet torde vara den värsta förolämpning en äkta svensk kan få… tro jag

  • Det är lång väg att vandra via förlåtelse och rationell rapportering av verkligheten.

   De har inte rubbat sig en millimeter från sitt fundament med beslöjad lögn och villfarelser!

 62. Min enda kommentar till aftonbladet med byxorna nere på hälarna: Hahahahahahahahahahahaha……..

  Bra grävt Mats Degerlind & Co

 63. Är det någon förening för inbördes beundran som behöver granskas, så är det svensk media.

  En anakistorganisation, som upphört med att använda våldsvänstern eller den autonoma vänstern i sin retorik.

  Orsaken är mycket enkel, man är kärnan i detta samhälls-angrepp, som pekar ut en handfull nazister, som de värsta hotet mot landets säkerhet.

  Det är en oerhörd skandal, att detta samhällsangrepp får fortsätta, år efter år o även i Public service, som blivit navet i vansinnet o i det islamiseringsangrepp som pågår o som dessutom svenska folket tvingas finansiera, samtidigt som den offentliga sektorn ramlat ihop
  som ett korthus.

 64. Pengar styr. AB hade nog inte brytt sig om inte Agria ringde och sa att de ställer in betalningen om han inte tas bort.

 65. Här har vi Stasigänget;

  Ordförande: Kenneth Bodin (ledamot)

  Sekreterare: Magdalena Hellltröm (ledamot)

  Kassör: Tomas Åberg (ledamot)

  Suppleant: Joakim Bengtsson (suppleant)

 66. Hela den här soppan, med näthatsgranskare, är helt aburd i ett så kallat demokratiskt land.

  När det gäller hot, finns det reglerat i svensk lagstiftning o den berörde personen får isåfall göra en polisanmälan, enligt det regelverk, som gäller i en rättsstat.

 67. Artikel 19 i FN-stadgan
  Detta har Sverige skrivit under på.

  Var och en har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet att utan ingripande hysa åsikter samt söka, ta emot och sprida information och idéer med hjälp av alla uttrycksmedel och oberoende av gränser.

  • Det gäller tyvärr endast ingripande från staten själv.

   Däremot har det helägda ”Public Service” inga sådana begränsningar och inte heller MSM.

   Därför kan de utan problem hålla på med fake news, attacker mot enkla medborgare, ofta åldringar som ser hur förfallet eskalerar och som döms av våra politiska domstolar.

   Skamligt är det!

 68. Otroligt egentligen, när personen i fråga lyfte de ”rätta frågorna i de rätta mediet” så gödslades denna med pengar utan att ifrågasättas och försågs med obegränsad media exponering och hjältegloria! När nu alternativ media dragit ner byxorna på densamma så försvinner denne i tysthet ut ur bild….tack för att ni finns!

  • Agria behöver en som hjälper dom vad djurplågeri innebär så att ev.försäkringtagare inte går på en mina.

 69. Han avslöjades för snabbt om ni väntat en vecka till hade AB snärjt in sig utan chans till reträtt nu blir detta bara känt i SD media…kunde blivit en hyggligt stor skandal

 70. Det borde skapas en fond som betalar för alla de sanningssägare som vågar trotsa etablissemanget och stå upp för det fria ordet!

 71. Hur i helvete kan Aftonbladet ha missat Ågrens brottsliga bana? Snart är väl alla brottslingar hjältar i Aftonbladets och våra politikers ögon.?

 72. Jag är en av de som som vill bevara Sverige och attakerats av Landsförädaren och djurplågaren Åberg, vilket har lett till polianmälan och påföljd samt stort arbete av polis och åklagare.Jag har även haft en dialog med Agria liksom flera drabbade har gjort och detta ledde till att Sossetidningen Aftonbladet drog åt sig öronen! Hoppas nu bara att landsförädaren blir återbetalningsskyldig för de hundratusentals kronor som han fått för att förfölja Sverigevänner!

 73. En liknande figur som inte ingår på ens gilla lista – tvärtom. Misslyckad person som vill rikta den lampan mot andra, allt för att försöka höja sig självt. Med tvivelaktigt resultat verkar det som.

  SD 2018. Så innerligt viktigt att fler inser hur allvarligt det är.

  • ”Misslyckad person som vill rikta den lampan mot andra, allt för att försöka höja sig självt.”
   Jo… påminner det om nån Stefan kanske?

 74. Hehe det gick fort för Agria att dra sig ur detta.Många som ville säga upp sina försäkringar……Hade blivit många miljoner dom hade tappat……

 75. Föreningen säger på sin hemsida att
  alla omkostnader 2017 har tagits ur egen ficka

  Varför nämner man inte det bidrag
  600,000 som man fick av MUCF på sin hemsida

  Man säger att Näthatsgranskaren är
  till en viss del självfinansierad ideell förening.
  Hur kommer man att redovisa vilken del
  som är självfinansierad och vilken del som inte är det inte.

  Åbergs projekt finansieras med
  skattemedel genom ett bidrag på 600 tusen kronor av MUCF –
  lejonparten av vilket går till hans egen lön. För sin insats mot
  så kallade näthatare blev Tomas Åberg hyllad av tabloiden
  Aftonbladet och nominerad som Svensk hjälte.

  På deras hemsida kan ni läsa lite mer
  om orgnisationen

  http://näthatsgranskaren.se/

LÄMNA ETT SVAR