De dömda: Christian Saied (t.v.) och Hassan Sleiman

Nederlag för åklagaren – sex frias för grova misshandeln i Borås

6.2K Shares

För ett par veckor sedan rapporterade Samhällsnytt om en uppmärksammad misshandel i Borås. En man blev svårt misshandlad efter att ha sagt till ett gäng som kastade ägg på hans bil. Sju personer åtalades för grov misshandel och medhjälp till grov misshandel. Men nu frias sex av dem för brottet.

Enligt polisens förundersökningsprotokoll attackerade 10-15 st gärningspersoner mannen och började sparka och slå honom mot huvudet samt kroppen. Han tillfogades minst minst en käkfraktur, skallskador, krossade tänder, svullnad i ansiktet på framförallt vänsterkäke/kind, skrapsår på händer och i ansiktet samt smärta i rygg och revben.

Offrets skador

LÄS MER: Video: Invandrargäng slår sönder mannens käke och tänder efter att han sagt ifrån om deras äggkastning

Frias av tingsrätten

I förundersökningsprotokollet jämförs bilder från övervakningskameror med den videofilm på misshandeln som gänget själva filmade. De åtalade kunde ses ha samma kläder på övervakningskameror dagarna efter misshandeln som under själva misshandeln. Dessutom kunde man se skador på vissa av de åtalade, bland annat en blåtira och sår på händerna som kan ha uppstått i samband med misshandeln.

Utöver det kan man se att en av de misstänkta delat filmen på Snapchat och med hjälp av mobilmaster kunde personerna också knytas till platsen för misshandeln när den skedde.

 

Men Borås tingsrätt tycker inte att bevisningen räcker till i de flesta av fallen. Den person som åtalades för medhjälp till grov misshandel frias. Fem av de andra som åtalades för grov misshandel frias också. En av dem, Christian Saied, döms dock för skadegörelse på målsägandes bil samt för olovlig körning.

Endast en av ynglingarna, Hassan Fadi Sleiman, döms för misshandel och får 30 dagars ungdomstjänst som straff.

Åklagaren överväger nu om hon ska överklaga domslutet eller inte, berättar hon för SVT.

6.2K Shares

På grund av tekniska problem är Disqus kommentarsfält ur funktion för närvarande.

Vi jobbar på att lösa det och tackar för er förståelse!