Kurt Kaiser, CC0 / Faksimil Youtube
Då New York Times nyligen publicerade en artikel där man hävdade att det finns en ”tid och en plats” för kannibalism, möttes tidningen av en våg av ifrågasättanden och fördömanden.
New York Times publicerade artikeln med titeln A Taste for Cannibalism? i lördags. Textens författare Alex Beggs ger en inblick i kannibalismens växande relevans i popkulturen och hyllar en författares påstående om att kannibalismens ”tid är nu”.
LÄS ÄVEN: New York Times-profil kritiseras för utspel om vita flickor som våldtas av svarta män
Som svar på den uppseendeväckande artikeln twittrade bland andra den konservative kommentatorn Ian Miles Cheong: ”Sluta. Normalisera. Kannibalism.”
Stop. Normalizing. Cannibalism.
— Ian Miles Cheong (@stillgray) July 23, 2022
Riochets chefredaktör John Gabriel twittrade: ”Post-kristen kultur verkar mycket som förkristen kultur.”
”NY Times har blivit ett monumentalt skämt”, twittrade den konservative författaren Ned Ryun.
LÄS ÄVEN: New York Times medger – storyn om Hunter Bidens laptop var inte fake news
Forskaren Dr. David Shiffman beklagade att detta inte var den typ av framsteg han föreställde sig för mänskligheten och twittrade: ”Jag blev lovad flygande bilar.”
Cannibalism has a time and a place. Some recent books, films and shows suggest that the time is now. Can you stomach it? https://t.co/JzU1QRPYxV
— The New York Times (@nytimes) July 23, 2022