Bara ett par månader efter att Nigel Farage meddelat att han gör politisk comeback med nya partiet Brexit Party ligger det nu etta i mätningarna inför EU-valet i maj med god marginal till tvåan.

Det var i början av februari som Farage meddelade sin comeback och bara under de första 48 timmarna registrerade sig 35 000 britter som medlemmar i Brexit Party. Ifall den brittiska regeringen sviker folkets vilja att lämna EU till fullo eller delvis, har Farage lovat att göra allt han kan för att ställa saker tillrätta.

LÄS ÄVEN: Nigel Farage kan göra comeback i nya Brexit Party

Senaste budet i turerna kring Brexit, som skulle genomförts den 29 mars, är att Storbritanniens premiärminister Theresa May begär uppskov för utträdet till den 30 juni.

Enligt en mätning från Yougov får Brexit Party stöd av 27 procent av brittiska folket med Labour på andra plats med 22 procent och konservativa partiet på tredje med 15. Farage kan med andra ord upprepa skrällen från 2014 då han som UKIP-ledare vann det brittiska EU-valet.

– Vi kommer att förändra politiken för alltid, sa Farage då han lanserade partiet och nu siktar han på en ”demokratisk revolution”.