Det gick hett till då Londons borgmästare Sadiq Khan deltog i tv-programmet Good Morning Britain på onsdagsmorgonen. Programledaren Piers Morgan anklagar staden för att skicka chaufförerna i döden medan resten av staden och landet är försatt i karantän.

Kort efter att debatten med Khan inletts avslöjade borgmästaren att 14 anställda i Londons kollektivtrafik, varav nio busschaufförer, avlidit av corona vilket fick Piers Morgan att reagera starkt och ifrågasätta varför dessa tvingas arbeta under rådande pandemi. Dessutom samtidigt som myndigheterna uppmanar att så många som möjligt ska stanna hemma för att stoppa smittspridningen.

Khan försökte då berätta om åtgärderna staden tagit för att skydda anställda vid Transport for London vilka bland annat består av en mer frekvent och noggrann städning. Ytterligare en åtgärd är en skyddsbarriär mellan chaufförerna och passagerarna av akrylplast med skyddsfilm över hålen så att saliv inte kan nå in.

Morgan var måttligt imponerad av svaret.

– Med all respekt, det här är inte tillräckligt, är det?

– Nio busschaufförer har dött är vad du säger?

– Nio busschaufförer ja, svarade Khan.

Morgan påpekade vidare att vårdpersonal arbetar iförda full skyddsmundering och att mer måste göras för anställda inom kollektivtrafiken.

– De kan inte skickas till sin död så här!

Enligt Morgan borde även busschaufförer med flera utrustas med skyddsutrustning.

Enligt Khan negligerar man inte anställda i kollektivtrafiken och gör sitt bästa för att skydda dem.