göteborgs-tingsrätt-noah-ntuve
Inrikes

Noah Ntuve döms till 9 års fängelse för 14 skott mot två personer i bil

Publicerad 7/19/2018
Annons

32-årige Noah Ntuve döms på torsdagen av Göteborgs tingsrätt till 9 års fängelse för ett gängrelaterat mordförsök och grovt vapenbrott efter att den 11 april i år ha avlossat 14 skott på öppen gata mot två personer i en bil På Hisingen i Göteborg.

Ntuve antas ha anlitats som torped för att likvidera offren, 20-årige Adrian Kastrati och hans far, 45-årige Agron Kastrati, i en intern konflikt inom den så kallade Vårvädersligan mellan familjen Jobe och familjen Kastrati.

Skjutningen tar dock en annan vändning än Ntuve räknat med då offren inte dör utan tar upp jakten på honom efter beskjutningen. Ntuve kastar under jakten ut sitt vapen från bilen. När han hoppar ur bilen blir han påkörd av Agron Kastrati i den förföljande bilen och tillfångatas sedan av honom.

Beskjutnas familj grovt kriminellt belastad
I förhör har Agron Kastrati gjort gällande att han är en rättskaffens man som velat överlämna skytten till polisen. Familjen är dock djupt involverad i den invandrardominerade gängkriminaliteten i Göteborgs så kallade utanförskapsområden.

Agron Kastrati har ett strafföreläggande för vapenbrott och ett annat för olovlig körning. Han har också en dom på sig för vapenbrott.

Sonen Adrian Kastrati som färdades med pappan i bilen vid skottillfället är tidigare dömd för hot mot tjänsteman, försök till mord och grovt vapenbrott – brott som domstolen ansåg betingade en knapp veckas samhällstjänst.

Straffet förefaller inte ha avskräckt Adrian från att fortsätta på brottets bana. Bara ett halvår sedan döms han på nytt, denna gång för förberedelse till mord, grovt vapenbrott och brott mot lagen om explosiva varor. Nu blir påföljden 1 års ungdomsvård.

Även en annan familjemedlem, 26-årige Berat Kastrati, har ett gediget gängkriminellt förflutet med åtal och domar för bland annat flertalet narkotikabrott, djurplågeri, mordförsök, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, förberedelse till mord, brott mot lagen om explosiva varor, brott mot knivlagen, grovt vapenbrott och stöld.

Skytten välkänd av polisen
Noah Ntuve som nu döms för mordförsök på Agron och Adrian Kastrati uppges också sedan tidigare vara en välkänd kund hos det svenska rättsväsendet. Han ska enligt uppgift vara dömd för misshandel, olaga hot och narkotikabrott. Enligt andra uppgifter är han även dömd i England för narkotikabrott och vapenbrott

Utöver domarna uppges Noah Ntuves namn också förekomma i en lång rad andra brottsutredningar. Han anses ha nära kopplingar till familjen Jobe som ligger i fejd med familjen Kastrati.

Noah Ntuve ska även betala drygt 200 000 kronor i skadestånd till Adrian och Agron Kastrati.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
982”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons