Nordic Pineapple, en populär bed & breakfast huserad i en herrgård i Saint Johns, Michigan, USA, har tvingats plocka ner den norska flaggan som tidigare hängde jämte den amerikanska vid byggnadens port. Detta efter att familjen Offbecker, som driver värdshuset bombarderats av hatmejl från obildade antirasister som misstagit flaggan för sydtatsflaggan.

I ett inlägg på Facebook skriver Kjersten Offbecker, vars farfar föddes i Norge, att hon är väldigt stolt över sitt norska påbrå och önskar att folk kunde ta reda på fakta innan de hetsar upp sig. Hon skriver även att paret har två adopterade barn som båda är svarta.

Familjen beskriver sig som patriotisk, Greg tjänstgjorde i flottan under Desert Storm och har även arbetat för Department of Homeland Security. Nu är han däremot trött på många av sina landsmän.

”Irriterade dumma”

– Det är irriterande hur dumma människor kan vara. Oavsett om flaggan vajar i vinden eller hänger ner så är den inte lik sydstatsflaggan, säger han.

– De har samma färg, men det finns inga stjärnor på den norska flaggan, och den sydstatsflaggan har ett stort ’x’ medan den norska flaggan är en del av de nordiska länderna, som alla har kors, fyller Kjersten i.

Den norska flaggan har prytt entrén sedan värdshuset öppnade för två år sedan. Det har hänt då och då att någon påpekat att de har sydstatsflaggan uppe men då har paret bara bett dem att titta en gång till, så har saken retts ut. Det var inte förrän för ett par veckor sedan, parallellt med Black-Lives-Matter-rörelsens framfart, som tonen blev aggressiv. Plötsligt kom dussintals hatfulla mejl.

”Fick panik”

– Vi fick panik när vi insåg att folk i staden tror att vi hängt upp sydstatsflaggan, sade Kjersten, till Lansing State Journal.

Nu har de valt att ta ner flaggan och tog samtidigt ner den amerikanska.

– Jag sa låt den vara kvar men Kjersten var ganska bestämd på att ta ner den. Då sa jag att om du tar ner den norska, ta ner båda, säger Greg Offenbecker.

authorimage