Kritiken går bland annat ut på att det var ungdomspolitiker tillhörande Arbeiderpartiet som drabbades av Anders Behring Breiviks massmord på Utøya.

I torsdags gjorde den norska invandringsministern Sylvi Listhaug tillhörande Fremskrittspartiet ett utspel på Facebook som orsakat debatt.

Tillsammans med bilden på terrorister skriver Listhaug att Fremskrittspartiet vill rösta för att få igenom ett nytt förslag som ger regeringen rätt att utan domstolsbeslut dra in pass och medborgarskap för norska medborgare som rest till terrorgrupper.

På bilden står att de norska socialdemokraterna tycks anse att terroristers rättigheter är viktigare än nationens säkerhet, då bland annat Arbeiderpartiet röstat mot förslaget.

– Sylvi Listhaug bidrar effektivt till att flytta gränserna för vad som är okej att göra och inte, och hon bidrar till att sprida mer hat och fruktan i samhället, säger Tonje Brenna från norska S till NRK.

Listhaug får dock stöd från Fremskrittspartiet där man också anser att Arbeiderpartiet tycks prioritera terrorister före nationen.