Statsministern utesluter dock inte att Listhaug snart kan göra comeback igen. ”Det har varit en helt surrealistisk vecka.”

För ett par veckor sen gjorde den numera före detta norska justitie- och invandringsministern Sylvi Listhaug ett utspel på sin Facebooksida som gick ut på att de norska socialdemokraterna tycks anse att terroristers rättigheter är viktigare än nationens säkerhet.

Detta efter att bland annat Arbeiderpartiet röstat mot förslaget som Fremskrittspartiet velat få igenom, som ger regeringen rätt att utan domstolsbeslut dra in pass och medborgarskap för norska medborgare som gjort så kallade terrorresor.

Inlägget illustrerades med en bild på muslimska terrorister.

Kritiken som följde beskriver Listhaug som en häxjakt. En del kopplade utspelet till massmordet på Utøya 2011.

Då hon vill undvika att Fremskrittspartiet tappar makten väljer hon att avgå.

– Jag är glad att partiet har backat mig till hundra procent, men jag vill inte att Fremskrittspartiet ska tappa makt. Jag vill att partiet ska vara med och styra landet.

– Det var helt upp till mig själv om jag skulle stanna hela vägen ut, eller om jag skulle dra mig tillbaka.

Under tisdagen var det meningen att en misstroendeomröstning mot henne skulle äga rum i stortinget.

I slutet av förra veckan bad Listhaug om ursäkt. Även statsminister Erna Solberg bad om förlåtelse.

– Det har varit en helt surrealistisk vecka, där ett Facebookinlägg, som jag beklagat, har gjort norsk politik till ett dagis.

– I dag är det min uppgift att uppträdda vuxet.

Samtidigt utesluter inte Solberg att Listhaug, som bedöms ha gjort ett mycket bra jobb, snart kan göra comeback igen med en annan ministerpost.