En redaktionschef på norska dagstidningen Verdens Gang (VG) har presenterat sitt nyårslöfte inför nästa år. Han lovar att ”trappa upp den skriftliga och verbala kampen mot alla som försöker undergräva den traditionella pressen och demokratin”.

I sociala medier växer kritiken mot Ken Andre Ottesen, redaktionschef vid Verdens Gang (VG), sedan han förklarat sin målsättning med det det journalistiska arbetet under det kommande året.

– Bittra och sura gubbar i 50-, 60- och 70-årsåldern ska inte få definiera hur samhället ska möta feminism, invandring och generell utveckling, säger Ottesen.

Redaktionschefen nämner alternativa medier som Resett, HRS och Document och menar att dessa inte är några alternativ till etablerad media i landet. Nu ska han ”trappa upp den skriftliga och verbala kampen mot alla som försöker undergräva den traditionella pressen och demokratin” skriver han.

https://www.facebook.com/ken.ottesen/posts/10156769975826203

Möter kritik
I sociala medier möter redaktionschefen kritik för sin syn på demokrati. En person menar att alternativa medier inte alls undergräver demokrati utan istället visar demokrati i praktiken. Ytterligare en person säger att ”gammelmedier” har förlorat sin själ.