I början av året blev turerna kring Novak Djokovics, en av världens högst rankade tennisspelare, deltagande i Australian Open många då han inte vaccinerat sig. Till slut kastades han ut ur Australien. Nu är det US Open som Djokovic inte kommer att delta i.

I en intervju med BBC i februari berättade tennisstjärnan om sina skäl till att inte ha vaccinerat sig och varför han utöver Australian Open även var villig att missa både Wimbledon och French Open.

LÄS ÄVEN: Djokovic: Missar hellre Wimbledon än vaccinerar mig

Han sade sig då aldrig ha varit emot vaccinering, och uttryckte förståelse för hanterandet av viruset globalt, men vill själv bestämma vad han sätter i kroppen. Som professionell idrottsman har han alltid noga granskat kosttillskott, mat och vatten – allt som kroppen använder som bränsle. Baserat på all den information han fått om vaccinet beslutade han att inte ta det.

Då amerikanska myndigheter kräver att icke-medborgare måste vara ”fullt vaccinerade” mot corona för att släppas in i landet, och Djokovic fortsätter vägra, blir det inget för den 35-årige serben.

Nära rekordet

Djokovic hade hoppats att tävla i Flushing Meadows nästa månad men kommer inte att riskera en upprepning av turerna och utvisningen han gick igenom i Australien.

LÄS ÄVEN: Djokovics visum dras in – tvingas lämna Australien

Han vann sin fjärde raka Wimbledon-titel i juli och är bara en större seger från att komma ikapp konkurrenten Rafael Nadals 22 stycken Grand slam-titlar.