Två nunnor har arresterats i Colombia misstänkta för att torterat upp till 60 barn som var under deras vårdnad i ett hem som kom att kallas ”helveteshuset” av grannar och lokal media. Enligt myndigheterna fick barnen sina händer brända och huvudena nerstoppade i toaletterna som straff, rapporterar Newsweek.

Sor Ines Perez och Rosa Elivra Trochez Joagui skötte Santa Clara Rebirth-hemmet i Popayan, en stad i sydvästra Colombia. Myndigheterna startade en utredning efter att grannar hört barnen skrika och ringde polisen, enligt El Tiempo.

Båda nunnorna har förnekat anklagelserna om tortyr, som ska ha skett mellan 2014 och 2017. Barnen har enligt riksåklagaren flyttats till andra hem. Enligt El Tiempo har nunnornas organisation stängts en gång tidigare men tilläts sedan öppna igen.

Det bor omkring 260 000 personer i Popayan, som är huvudstad i Cauca-regionen, där omkring 85 procent, enligt the Colombian Evangelical Council, är katoliker.

Det är oklart hur många barn som missköts årligen i Colombia men enligt UNICEF är Colombias största problem dess våld, både vad gäller våld i hemmet och på gator och torg.

Colombia var tidigare känt för de våldsamma knarkkrigen på 90-talet men har sedan dess kraftigt förbättrat sin situation, där bland annat ett fredsavtal med FARC-gerillan ingåtts. Ett tecken på det förbättrade läget är att reseguiden Lonely Planet utnämnde Colombia till andra bästa landet att besöka 2017.