Antonio-Guterres-bild-James-Dowson-Flickr

Bild: James Dowson.

InrikesUtrikes

Ny klimatdramatik från FN: ”Planeten kokar”

Publicerad 7/28/2023
Annons

Många ögonbryn höjdes när FN:s generalsekreterare, den portugisiske vänsterpolitikern Antonio Guterres, nyligen påstod att ”hela världen står i brand” till följd av den globala uppvärmningen. I ett nytt uttalande hävdar Guterres nu i stället att ”planeten kokar” – det vill säga att temperaturen skulle ha passerat hundra grader Celsius.

Enligt den kontroversielle FN-chefen är perioden när man kan tala om ”global uppvärmning” nu förbi och vi har i stället klivit in i en ny era av ”global kokning”. Guterres säger dessutom att ”detta är bara början” och siar om att temperaturen kommer att fortsätta stiga ytterligare förbi hundragradersstrecket.

Det framgår inte varifrån Guterres hämtat uppgifterna och han har inte backat upp påståendet med några bilder på rykande heta världshav i färd med att koka bort. Det skulle också innebära att all fisk numera kan dras upp färdiglagad från havsdjupen, en revolutionerande nyhet som medierna ändå förefaller ha missat att rapportera om.

Enligt uppgift har Guterres dragit slutsatsen att några skogsbränder han läst om i tidningen är det som nu värmt upp hela planeten till kokpunkten. Han hävdade vidare – men utan att hänvisa till några specifika källor – att ”vetenskapsmännen” förutspått att jordens temperatur skulle uppnå kokpunkten i juli i år och varnat för detta.

FN:s generalsekreterare hävdade vidare i sitt domedagstal att jordens luft nu ”inte är andningsbar” men bar under sitt framträdande inte några syrgastuber till stöd för påståendet, utan syntes få tillräckligt med syre för att slunga ut sina anklagelser mot de ”fossila bränslenas kapitalistiska profitörer” och alla som inte insett allvaret i situationen på samma sätt som han själv.

LÄS ÄVEN: FN varnar för klimatmigration: ”Hela länder kan försvinna för alltid”

Känd för sina klimatalarmistiska överdrifter

Guterres är välkänd för sina klimatalarmistiska överdrifter och uppseendeväckande jämförelser. Vid sidan av det uppmärksammade utspelet nyligen om att ”hela världen står i brand” har han också noterats för sådana uttalanden som att ”människan är ett massförstörelsevapen” och att ”hela länder är på väg att försvinna” från jordens yta.

Medan miljontals hushåll kämpar med att få ekonomin att gå ihop i takt med skenande el- och bränslepriser, till stor del orsakade av den forcerade ”gröna omställningen”, kräver Guterres att beslutsfattare världen över nu höjer skatterna på fossila drivmedel ytterligare.

LÄS ÄVEN: FN-chefen efterlyser global censur på internet

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
432Regeringen lovade sänka skatten – höjde i stället med 30 procent
Annons